KONKURSAS! Renkame gardžiausių blynų receptą!

 (114)
Netrukus jau ir Užgavėnės, kas iš tikrųjų reiškia šitos šaltos žiemos pabaigą bei Kanapinio pergalę prieš Lašininį. O taip pat - kad turėsime gerokai pasistengti, norėdami žiemą išvyti iš kiemo. Tam teks prikepti kalną blynų ir iki soties jų prisikirsti. Gal žinote gardžiausių blynų receptą?
Blynai
© Corbis/Scanpix

Jeigu žinote, kepkite, fotografuokite ir pasidalinkite su kitais DELFI skaitytojais. Siųskite receptą su nuotraukomis el. paštu gyvenimas@delfi.lt iki kovo 9 d. Tris pačius geriausius blynų kepėjus apdovanos "Malsena" - kiekvienam teks po rinkinį miltų mišinių visokiems gardėsiams:

Mišinys BLYNAMS
Mišinys BLYNELIAMS
Mišinys VAFLIAMS
Mišinys BULVINIAMS BLYNAMS
Mišinys ŽEMAIČIŲ BLYNAMS
Mišinys KEKSUI
Mišinys ŠOKOLADINIAM KEKSUI
Mišinys KOKOSINIAM PYRAGUI
Mišinys ŠOKOLADINIAM PYRAGUI
Mišinys BISKVITUI

Taigi traukite keptuves ir čirškinkite! Laukia blynų fiesta!

*******************************************************************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

*******************************************************************

Lietiniai su troškintais kopūstais

Ingridientai:

raugintų kopūstų 0,5 kg
žiupsnelis cukraus
aliejaus kepimui
prieskonių: česnako granulių (galima ir išspausto), džiovintų žolelių mišinio (mairūno, baziliko, petražolių...)

Kopūstus troškiname, kol suminkštės, tada sudedame visus prieskonius ir dar truputį patroškiname. Paliekame kad atvėstų.

Tada kepami lietiniai.

Ingridientai:

miltai
kiaušinis
vanduo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
2 šaukštai aliejaus

Į iškeptus lietinius dedame paruoštų kopūstų įdarą.
Lietinį susukame į vamzdelio formą.
Tada lietinį voliojame kiaušinyje, po to džiūvėsiuose ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Padažas

sviesto 100 g
pievagrybių
šaukštas miltų
druskytės, pipiriukų
(galima įpilti vandens jei labai tiršta)

Skanaus

Daiva
Elektrėnai

******************************************************************

BULVINIAI BLYNAI SU SALIERAIS

Reikės:

bulvės (2 kg),
didelis svogūnas (1 vnt.),
saliero stiebas (1/2 vnt.),
kiaušinis (1 vnt.),
druska (šaukštelis),
miltai (1 šaukštas),
aliejus (200 g),

Bulves, svogūną, salierą sutarkuoti, įmušti kiaušinį, sudėti druską, miltus, išmaišyti ir kepti aliejuje.

ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU DARŽOVĖMIS

Reikės:

virtos bulvės (8 vnt.),
miltai (1 stiklinė),
svogūnas (1 didelis),
morka (1 vnt.),
moliūgas (200 g),
žalios petražolės (šakelė),
juodieji pipirai (žiupsnelis),
mairūnas (žiupsnelis),
bazilikas (žiupsnelis),
aliejus (100 g),
druska (šaukštelis).

Virtas bulves sutrinti, įberti petražolių, pasūdyti, jei reikia, ir suminkyti su miltais. Aliejuje pakepinti svogūną, po kelių minučių suversti tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą. Įberti po žiupsnelį prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinti, kol suminkštės. Formuoti blynus su daržovių įdaru ir kepti aliejuje. Tinka su grietine.

ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU KEPENIMIS

Reikės:

bulvės (1 kg),
virtos kiaulės kepenys (300 g),
virti švieži lašiniai (50 g),
miltai (1 stiklinė),
krakmolas (1 šaukštas),
svogūnas (1 vnt.),
druska (šaukštelis),
lauro lapeliai (žiupsnis),
juodieji pipirai (žiupsnelis),
rozmarinai (žiupsnelis) ,
aliejus (100 g).

Virtas bulves sutrinti, sumaišyti su druska (jei bulvės nesūdytos), miltais, krakmolu. Virtas kepenis ir lašinius sumalti, sudėti pakepintą svogūną, po žiupsnelį lapelių, pipiro, rozmarinų, jei reikia ir druskos. Formuoti po 2 paplotėlius, į vidų įdėti po šaukštą įdaro, apminkyti ir kepti aliejuje.

BLYNAI SU CUKINIJA IR VARŠKE

Reikės:

miltai (2 stiklinės.),
varškė (200 g),
kiaušinis (1 vnt.)
tarkuota cukinijos tyrė (1 stiklinė),
cukrus (1 šaukštas),
druska (žiupsnelis),
kepimo milteliai (1/2 šaukštelio),
aliejus (100 g),
cukraus pudra (2 šaukštai)

Išplakti kiaušinį su druska ir cukrumi, supilti cukinijos tyrę, suberti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Formuoti blynus ir kepti aliejuje. Apibarstyti cukraus pudra. Skonis kaip spurgų!

BULVINIAI MOČIUTĖS PAPLOTĖLIAI

Reikės:

bulvės (1 kg),
miltai (2 stiklinės),
kiaušinis (1 vnt.),
druska (1 šaukštelis),
aliejus (100 g).

Nuluptas bulves išvirti ir sutrinti. Iplakti 1 kiaušinį, įdėti šaukštelį druskos. Miltų dėti minkant tiek, kad imtų nelipti prie rankų. Miltais pabarstyti stalą, ant jo kočioti tešlą kuo ploniau, Pjaustyti keturkampiukais ir kepti aliejuje.

TELETABIŲ SKREBUČIAI

Reikės:

balta forminė duona,
pienas (pusė stiklinės),
kiaušinis (1 vnt.),
cukrus (šaukštas),
aliejus (50 g.),
cukraus pudra (2 šaukštai),
cinamonas ( žiupsnelis).

Kiaušinį, pieną, bei šaukštą cukraus išplakti. Iš forminės duonos, stiklinės pagalba, išpjauti apvalius blynelius, Juos pamirkyti pasiruoštame tirpale ir apkepinti aliejuje, apiberti cukraus pudra ir cinamonu, jei patinka.

NETIKRI ŽEMAIČIŲ BLYNAI

Reikės:

bulvės (1 kg.),
svogūnas (1),
miltai (1 stiklinė),
daktariška dešra (200 g.),
sviestas (50 g.),
grietinė (50 g.),
druska (1 šaukštelis),
aliejus (50 g.).

Pasūdytas virtas su svogūnu bulves sutrinti ir sumaišyti su miltais. Formuoti paplotėlius su dešros ritinėliu viduje ir kepti aliejuje. Valgyti su sviesto - grietinės padažu.

ORKAITĖJE KEPTI BLYNAI SU VARŠKE

Reikės:

grūdėta varškė (200 g),
kiaušiniai (2 vnt.),
razinos (100 g),
miltai (2 stiklinės),
pienas (3 stiklinės),
druska (žiupsnelis),
cukrus (2 šaukštai),
aliejus (50 g)

Kiaušinį išplakti su pienu, įberti pusę šaukšto cukraus, trupučiuką druskos, supilti miltus ir gerai išmaišyti. Kepti lietinius blynus. Varškę su maišyti su likusiu cukrumi ir karštu vandeniu perlietomis razinomis ir dėti į blynus. Sulankstytus blynus kepti ne keptuvėje, o orkaitėje, tiek skardą, tiek pačius blynus pašlakstant aliejumi. Gaunasi labiau pyragaičiai, nei blynai. Valgyti su grietine ar uogiene.

LIETINIŲ BLYNŲ TORTAS

Blynams reikės:

200 g. miltų,
0,5 litro pieno,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui.

Įdarui reikės:

700 g. vištienos filė,
500 g. pievagrybių,
300 g.kokybiško lydyto sūrio
šaukšto grietinės,
100 g. sviesto,
2 saldžiųjų paprikų,
300 g. marinuotų pomidorų,
1 didelio svogūno,
žalio baziliko,
alyvuogių papuošimui,
Provanso prieskonių,
juodųjų pipirų,
maltų lauro lapų.
kario,
džiovintos aitriosios paprikos.
druskos.

Gaminimas:

Smulkiai supjaustyti vištieną, įdėti po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti bent pusvalandžiui. Iš duotųjų produktų iškepti nevisai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

Ant sviesto pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, suversti smulkintus pievagrybius ir pakepinti kartu apie 5 min.. Irgi ant sviesto apkepti vištieną. Tada ją sudėti į grybų masę. Dar suberti smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinti viską kol paprikos tampa minkštos. Tuomet sudėti grietinę, pomidorus (kelis pasilikti puošimui), įpjaustyti žalių baziliko lapelių, įdėti žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišyti ir dar kiek pakepinti.

Blynus po vieną dėti į formą, užtepti po sluoksnį įdaro, vis užtarkuoti nelabai storai lydytu sūriu.

Indą sandariai apvynioti folija ir kepti orkaitėje apie 20 - 40 min, priklausomai nuo to, kos indas, ir kokio storio tortas. Kai iškepa, reikia išimti tortą iš indo, visą aptarkuoti sūriu ir vėl trumpam įdėti į orkaitę. Papuošti. Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!

Sočių Užgavėnių!

Regina R.

*******************************************************************

Varškės blyneliai

250 g 9% varškės;
1/2 stiklinės pieno;
2 kiaušiniai;
5 šaukštai miltų;
1-2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
žiupsnelis druskos;
aliejaus kepimui.

Varškę ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi, supilti pieną, įberti druskos, įberti miltus ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, kaip gera kaimiška grietinė. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir dėti blynelius šaukštu. Apkepti iš abiejų pusių kaip ir įprastus blynus. Iš šio kiekio iškepsite 12 blynelių.

Meksikietiški kukurūzų miltų blynai

1,5 stiklines kukurūzų miltų;
0,5 stiklinės kvietinių miltų;
2 arbat. šaukšteliai cukraus;
1/2 arbat. šaukšteliai druskos;
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
240 ml pasukų, kefyro arba natūralaus jogurto;
2-3 valgomis šaukštai alyvuogių aliejaus (galima keisti į išlydytą sviestą).

Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinį, supilti aliejų ir gerai viską išplakti. Įkaitinti keptuve ir kepti kaip įprastus blynus. Aš kepu sausoje keptuvėje, nepilu aliejaus. Blynus apversti kai tešla pradeda burbuliuotis. Ant kiekvieno iškepto blyno, galima uždėti gabaliuką sviesto. Blynai sausoki, todėl kas mėgsta saldžiai- labai tinka prie jų grietinėlė su mėgiama uogiene. Kas mėgsta sūriai labai tiks senas aukštaitiškas kiaušinių ir spirgučių padažas:

Supjaustote (būtinai rūkytus) lašinukus, paspirginti juos, kad gerai išsiskirtų riebalai, tada įmušti išplaktus kiaušinius ir maišyti pastoviai, kol kiaušinį sutrauks. Aš jį dievinu, močiutė kaime vaikystėje tokį gamindavo. Ir prie šių blynų labai tiko.

Lietiniai blynai desertui su karamelizuotais obuoliais ir cinamonu

Lietiniams:

1 stiklinė miltų;
2 stiklinės pieno;
2 kiaušiniai;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus;
Žiupsnelis druskos;

Įdarui:

4 obuoliai
100 g sviesto
2 valgomi šaukštai cukraus
½ arbatinio šaukštelio cinamono
½ apelsino sulčių
50 g juodojo šokolado
100 g Rikotos sūrio
1 valgomas šaukštas cukraus pudros

Išplakti kiaušinius su pienu, cukrumi ir druska, įmaišyti miltus, pabaigoje įpilti alyvuogių aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).

Obuolius, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpinti sviestą sudėti obuolius, apibarstyti cukrumi, išspausti pusės apelsino sultis, suberti cinamoną ir vis pamaišant kepti, kol obuoliai karamelizuosis. Apkeptus obuolius dėti ant lietinio ir lankstyti kaip tik norite (trikampiu, vokeliu).

Prieš patiekiant blynus apkepti nedideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Labai skanu patiekti su ištirpintu šokoladu ir rikotos sūriu išplaktu su cukraus pudra bei braškių uogiene.

Lietiniai blynai gurmanams su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu Memel blue

Lietiniams:

1 stiklinė miltų;
1 stiklinė pieno;
1 stiklinė vandens;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 valgomas šaukštas aliejaus;
Žiupsnelis druskos;

Įdarui:

4 kriaušės
100 g pelėsinio sūrio Memel Blue
50 g sviesto

Išplakti kiaušinį su pienu, cukrumi ir druska. Tada suberti miltus, vandenį ir gerai išplakti, pabaigoje įpilti aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).

Kriaušes padalinti į 8 dalis. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepti kriaušes iš abiejų pusių, jas vis pakratant keptuvėje. Apkeptas kriaušes dėti ant vieno lietinio trečdalio, ant viršaus patrupinti sūrio, užlenkti blyną iš dviejų pusių ir trumpai apkepti svieste, kuriame kepė kriaušes. Patiekti su bruknių ar spanguolių uogiene arba sirupu.

Mieliniai blynai su razinomis

2 stiklinės pieno;
1 kiaušinis;
2- 2,5 stiklinės kvietinių miltų;
2 šaukštai su kaupu cukraus;
žiupsnelis druskos;
pusė stiklinės razinų;
1 nubrauktas šaukštas sausų mielių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Pieną pašildyti iki kokių 40 laipsnių suberti mieles, cukrų išmaišyti ir leisti mielėms išsivaikščioti (apie penkiolika minučių). Tada sudėti išplaktą kiaušinį, druską, aliejų suberti miltus viską išmaišyti.

Pabaigoje įmaišyti nuplautas karštu vandeniu razinas. Tešlą laikyti šiltai ir leisti tešlai pakilti apie gerą pusvalandį. Kepti ant silpnos ugnies. Prieš kiekvieną blyną šaukštą su kuriuo dėsite tešlą įmerkti į vandenį (taip lengviau formuoti blynus).

Kadangi naudoju naujos kartos keptuve Berghof- jokių riebalų nenaudoju. Riebalų nereikia ir kepant teflonu padengtoje keptuvėje. Bet jei mėgstate riebiau- kepkite aliejuje.

Šokoladiniai blynai:

0,5 stiklinės kukurūzų miltų (nebūtinai);
2 stiklinės kvietinių miltų;
2 šaukštai cukraus;
1/2 arbat. šaukštelio druskos;
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
400 ml pasukų;
2-3 valgomi šaukštai išlydyto sviesto;
50 g konditerinio juodo šokolado.

Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą. Pabaigoje įmaišyti stambiai sutarkuotą arba smulkiai sulaužytą šokoladą. Kepti kaip įprastus blynus, tik nereikia aliejaus jei kepsite Berghof keptuvėje.

Virtų bulvių blynai

4 didelės bulvės
4 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
Žiupsnelis malto muskato.

Maltų baltųjų pipirų ir druskos pagal skonį.

Bulves išvirti, sugrūsti. Įdėti miltus, išplaktus kiaušinius, grietinę, muskatą, pipirus ir druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su varške arba grietine.

Paragausit- neapsigausit!

Skanaus, Almina

********************************************************************

Imperatoriškieji blynai

Reikės:

5 kiaušinių
4 v. š. cukraus
žiupsnelio druskos
kelių lašų vanilės ekstrakto
2 v. š. grietinės
2 saujelių razinų ir 50 g romo ar apelsinų sulčių (jei mėgstate)
60 g miltų
sviesto
cukraus pudros
mėgstamos uogienės ar džemo

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Jei naudojate razinas, jas 10 minučių pamerkite į romą arba apelsinų sultis. Išėmę kruopščiai nusausinkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus kartu su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.

Kitame dubenyje į trynius sudėkite grietinę ir išmaišykite. Trynius sudėkite į baltymus, atsargiai išmaišykite. Po truputį, vis atsargiai pamaišant, į kiaušinių masę įsijokite miltus. Gaunasi gan skysta, puri blynų tešla.

Keptuvėje ištirpiname sviestą. Supilame tešlą. Kepame ant nedidelės ugnies apie 8 minutes, kol apačia paruduos, o viršus sušils. Ant keptuvės uždedame kepimo skardą (aš naudojau apvalią) ir į ją išverčiame blyną. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 min. Blyną išverčiame į lėkštę.

Naudodamiesi 2 šakutėmis arba pirštais suplėšome į kąsnio dydžio gabalėlius. Gausiai apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su mėgstame uogiene ar uogų/vaisių padažu. Skanaus.

Renata, Klaipėda

******************************************************************

Amerikietiški blyneliai

Reikės:

* Pasukų – 1.5 stikl. ;
* Kiaušinių – 1vnt. ;
* Aliejaus – 3 v. š. ;
* Miltų – 1.5 stikl. ;
* Cukraus – 2-3 v.š. ;
* Kepimo miltelių – 1 a.š ;
* Klevų sirupo (galima naudoti įvairias uogienes, ar kitus sirupus).

1. Visus sausus produktus (miltus, cukrų ir kepimo miltelius) sumaišome tarpusavyje.
2. Kitame dubenyje tą patį padarome su skystais produktais (kiaušiniu, aliejumi, pasukomis).
3. Į sausus produktus pilame skystų produktų mišinį ir iškart maišome, kad nesusidarytų miltų gumulėliai.
4. Įkaitiname sausą keptuvę.
5. Įkaitintoje keptuvėje kepame norimo dydžio blynelius (juos reikėtų apversti tada, kai blynelių viršuje susidaro burbuliukai).
6. Iškepusius blynelius apšlakstome sirupu.

Skanaus!

Sigita

***********************************************************************

Vafliniai blynai su cinamono, kavos ir vanilės dvelksmu

Ingredientai:

400 gr. miltų
0,5 litro pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1 valgomas šaukštas grietinės
žiupsnelis kavos
žiupsnelis cinamono
1 kiaušinis

Priedas

Raudonųjų serbentų drebučiai
grietinėlė
šiek tiek cukraus pudros

Gaminimas:

Visus produktus sudėkite ir išmaišykite tešlą. Tešla turi gautis vientisa nei per skysta nei per tiršta. Kepame įkaitintoje vaflinėje. Patiekiame su serbentų drebučiais ir grietinėle ir apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!
Salomeja

*******************************************************************

Siunčiu Jums Purių blynelių su prieskoniais ir aguonomis receptą.

Virtuvėje reikėtų turėti:

* 2 puodeliai miltų
* trečdalis puodelio cukraus
* pusė šaukštelio druskos
* vienas šaukštelis kepimo miltelių
* vienas šaukštelis sodos
* du šaukšteliai cinamono
* vienas ketvirtadalis šaukštelio malto muskato
* žiupsnelis maltų gvazdikėlių
* aguonų (~1,5 šaukšto aš dedu)
* vienas indelis natūralaus jogurto ( ~400g., naudoju liesą jogurtą)
* 3\4 puodelio pieno
* 2 kiaušiniai
* 3 šaukštai augalinio aliejaus (naudoju rapsų)

Į vieną indą suberiame sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, sodą, prieskonius, aguonas- ir viską gerai išmaišome. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinių trynius, pieną, jogurtą, aliejų. Tada į plakinį po truputėlį pilame sausų ingredientų mišinį, viską gerai išmaišome, kol gauname vientisą masę. Iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišome į turimą masę. Ir štai – tešla blynams paruošta! (Tirštumą tešlos galima keisti daugiau pieno įpilant). Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Skanaus!

Simona

********************************************************************

Krapais gardinti lietiniai su grūdėtos varškės ir lašišų įdaru

Patiekalui pagaminti reikės:

Lietiniams:

160 g miltų
400 ml pieno
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
1 ryšelio smulkiai kapotų krapų

Įdarui:

2 indelių grūdėtos varškės
300 g šaltai rūkytos arba sūdytos lašišų filė
1 kiaušinio
aliejaus kepimui

Paruošimas:

Lietiniams į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, paplaktą kiaušinį , smulkintus krapus ir viską gerai išplakite. Po to geria įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilkite tešlos tiek, kad ji plonu sluoksniu padengtų keptuvės dugną. Lietinius iškepkite iš vienos pusės. Tada nuo grūdėtos varškės nupilkite skystį.

Lašišą supjaustykite smulkiais gabaliukais ir sumaišykite su grūdėta varške. Į lietinio vidurį dėkite kupiną šaukštą įdaro ir lietinį sulankstykite vamzdelio arba vokelio formos.

Paruoštus lietinius pamirkykite kiaušinio plakinyje iš visų pusių ir dėkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi.Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su grietine arba lydytu sviestu.

Skanaus!

Giedrė iš Vilniaus

******************************************************************

Vištienos blyneliai

Reikės:

0,5 kg vištos krūtinėlės,
2 kiaušiniai,
2 - 3 šaukštai krakmolo,
majonezo (apie kelis v.šaukštus, kad vištiena būtų kaip majonezo padaže),
mėgstamų prieskonių.

Vištieną supjaustyti kubeliais (nedideliais), sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu. Galima pamarinuoti porą valandų, o galima iš karto kepti.

Kepti keptuvėje aliejuje, formuojant blynelius (dėti blynelius su šaukštu į keptuvę).

Prie blynelių galima pasidaryti grybų padažą.

Skanaus

Jovita, Vilnius

*************************************************************

Blyneliai-strudoliai

Reikės:

400 g tešlos, skirtos gaminti strudolį (aš strudolio tešlą gaminu iš 250 g labai sausų miltų, kiaušinio, 2-3 šaukštų aliejaus, trupučio druskos, 3-4 šaukštų drungno vandens, keleto lašų acto. Aptepimui 20 g lydyto sviesto)

Įdarui:

4 dideli obuoliai
100g rupaus cukraus
50g grūstų migdolų
50g šviesių razinų
1a., šaukštelis cinamono miltelių
1a., šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas:

1.Į indą sudėti razinas, užpilti jas drungnu vandeniu ir palikti 10 min. Obuolius nulupti, perpjauti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti mažomis skiltelėmis arba sutarkuoti burokine tarka. Į bendrą indą sudėti paruoštus obuolius, razinas, cukrų, cinamoną, citrinos žievelę, migdolus. Viską gerai išmaišyti.

2. Kuo įmanoma ploniau iškočioti tešlą. Supjaustyti ją į 12 stačiakampių gabalėlių. 2/3 kiekvieno gabalėlio paviršiaus ištepti lydytu sviestu.

3. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio vidurio dėti obuolių masės.
Užlankstyti blynelius įprastai (kaip lietinius su įdaru).

4. Sudėti blynelius į sviestu pateptą skardą. Pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 min, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra. Galima patiekti į stalą ir karštus ir atvėsusius. Labai skanu su ledais. Skanaus.

Pagarbiai,
Ingrida R.

****************************************************************

Siunčiu mūsų šeimos mėgstamų blynų receptą su bananais.

Reikės:

2 kiaušinių
1 šaukšto cukraus
truputis druskos
šiek tiek vanilininio cukraus
6 šaukštų miltų
1 stiklinės pieno
1 bananas
aliejaus kepimui

Gaminimas

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, vanilininiu cukrumi, druska. Sudėti miltus, po truputį pilti pieną ir gerai maišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirai išplakti baltymus iki purių putų. Atsargiai viską kartu išmaišyti.

Supjaustyti bananą plonais griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę dėti po šaukštą tešlos, po kelis griežinėlius banano ir ant viršaus dar truputis tešlos. Kepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių. Valgyti su jogurtu ar grietine.

Skanaus!
Ilona Žiegždrinienė

********************************************************************

Rožės iš blynų

Plikyti lietiniai:

2 stiklinės kefyro
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 / 2 šaukštelio sodos
2-3 šaukštai aliejus
Druskos, cukraus pagal skonį

Stiklinė 250 ml.

Kefyrą,kiaušinius,druską ir cukrų gerai išmaišome.
Supilame persijotus miltus ir su šluotelė išplakame.
Imame virinto karšto vandens stiklinę,dedame sodą,labai greitai išmaišome ir supilame į tešlą.
Dar kartą viską sumaišome ir paliekam 15 min.
Vėliau įpilame aliejų.

Blynus reikia kepti labai gerai įkaitintoje keptuvėje, bus daugiau skylučių. Keptuvę sutepame aliejumi. Blynus kepame iš abiejų pusių.

Įdarui reiks kumpio arba daktariškos dešros ir sūrio.

Dešrą supjaustome labai plonai o sūrį sutarkuojame.
Imame blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkiame.

Vienoje pusėje dedame tarkuotą sūrį,ant viršaus išdėliojame dešrą kad krašteliai jos matytųsi,uždengiame blyną ir susukame kaip rožę. Manau paveiksliuke geriau matosi kaip tai darome.

Kepimo indą ištepame su sviestu,sustame rožės ir dedame į orkaitę 200 l/t maždaug 15 minučių,kol sūris išsilydys.

Bulviniai blynai su baravykais

Grybus galima panaudoti kokius turite,aš turėjau šaldytų baravykų.
O pievagrybius galima tiesiog smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į tarkius.

Blynams: bulvės, svogūnas, druska, maždaug 10 didelių bulvių, 1 didelis svogūnas.

Sutarkuojame bulvės kartu su svogūnais, išpilame viską į kiaurasamtį, kad skysčio kuo mažiau būtų, dedame druskos pagal skonį ir išmaišome.

Baravykus supjaustome per pusę.

Gerai įkaitiname keptuvę. Dedame baravykus,apkepiname iš vienos pusės, apverčiame ir uždengiame grybus bulvių tarkiais. Kepame blynus.
Pateikiame su grietine.

Skanaus
Helena

*****************************************************************

Kokosinės širdelės

Reikės:

100 g sviesto
2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
Vanilinis cukrus
Šiek tiek druskos
stiklinė miltų (apytiksliai, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos)
50 g kokosų drožlių

Sviestą, cukrų ir trynius gerai ištrinti, suberti druską, išmaišyti Maišant pamažu supilti pieną ir grietinę, dėti miltus, kokoso drožles, išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų ir atsargiai sumaišyti su tešla.
Kepti įkaitintoje keptuvėje prieš tai ją ištepus aliejumi arba lašinukų gabalėliu.

Skanaus,
Dalia, Vilnius

********************************************************************

Užgavėnių blynai (Sklindžiai su razinomis)

Reikės:

5 g - šviežių mielių;
230 g - pieno;
25 g - cukraus;
210 g - miltų;
1 vnt.-kiaušinis;
1 valgomas šaukštas aliejaus;
1 sauja razinų ir žiupsnelis druskos.

Mieles ištriname su cukrumi ir trupučiu šilto pieno, paskui supilame likusi šiltą pieną - išmaišome; gautą masę supilame į indą, kuriame yra mūsų jau sudėti miltai, druska, kiaušinis, aliejus ir gerai išmaišome, pabaigoje įdedame nuplautas razinas ir išmaišome. Gautą masę uždengiame ir paliekame pakilti (kol padvigubės 40 min).

Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dėti blynelius šaukštu. Kepti ant mažos ugnies. Patiekti su namie turima uogiene, o jei norite dar skaniau pasigaminkite trintas braškes su cukrumi. Skanaus :)

Ugnė
Kaunas

*********************************************************************

Skanuoliai blynukai

1 kiaušinis
7 šaukštai miltų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
...truputis vandens
aliejaus

Įdarui 200 g marskaponės sūrio
padažui uogų ir jogurto

Iš lietiniams skirtų ingridientų užsimaišome lietinių blynų tešlą.
Iškepame lietinius. Susukame su marskaponės sūriu, iškepame
lietinukus. Juos iškepusias supjaustome riekelėmis. Į lėkštę pilame
jogurto sumaišyto su uogomis, sudėliojame lietinukus ir tiekiame :)

Skanaus :)

Lietiniai-vėrinukai

2 pieniškos dešrelės
tešla lietiniams (kiaušinis, miltai, truputis
pieno, vandens, aliejaus)
50 g petražolių
agurkas
pomidoras
...truputis paprikos
2 alyvuogės

Padarome lietinių tešlą ir į ją įdedame pjaustytas petražoles ir
kepame lietinius, dešreles išverdame, ir kol viskas karšta, lietinius
sukame ir pjaustome ritinukais ir suveriame ant iešmelio su
daržovėmis(daržoves iš anksto susipjaustykite, kad lietinukai
neatšaltų). Aš suku lietinius su pirštinėmis, nes labai karšta
rankomis, ir negalima nelaukti kol atvės, į stalą reikia patiekti KARŠTUS.

Sūrio blynai

200 g fermentinio sūrio
100 g miltų
1 kiaušinis
Pieno
Truputis džiūvėsėlių

Padarome blynų tešlą, sutarkuojame sūrį, sudedame ir lipdom su
rankom blynukus, apvoliojam džiūvėsėliuose ir kepam. Tiekiame su
grietine arba su grybų padažu :) Sotūs riebūs, bet labai skanūs.

Grikių blynai

2 stiklinės virtų grikių
1 morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
Keli šaukštai miltų
druskos
pipirų
prieskonių

Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome, pakepiname, sudedame
prieskonius ir viską sumaišome su grikiais, įdedame miltus, lipdom
ir kepam aliejuje. Patiekti su grietine arba grybų padažu

Neringa L.

*****************************************************

Mieliniai maltų migdolų blynai su juodųjų serbentų uogiene

Labai mėgstu mielinius blynus, nes jie man primena vaikystę pas senelius. Kepam mes ne tik Užgavėnėms, bet ir šiaip, panorėjus purių ir minkštučių blynų. Sugalvojau, kad jų tešlą galima paįvairint miltus sumaišius su maltais migdolais - blynai būna švelniai pikantiško skonio.

Reikės:

2 stiklinių miltų
2 stiklinių smulkiai maltų migdolų
400 ml pieno
20 g mielių
žiupsnelio druskos
5 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
50 g sviesto
1 A Š malto cinamono
aliejaus blynams kepti

Gaminimas:

Mieles ištrinu su cukrumi, kad pasidarytų skysta tyrelė.
Pašildytą pieną sumaišau su išplaktais kiaušiniais, tirpintu sviestu ir ištirpintomis mielėmis.

Į gautą masę įsijoju miltus, sumaišytus su maltais migdolais, druska ir cinamonu.
Viską gerai išmaišau. Palieku valandai pakilti.

Pakilusią tešlą dar kartą išmaišau ir jau kepu blynus.

Kristina

******************************************************************

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Avinžirnių troškinys kataloniškai (7)

Šis kataloniškas avinžirnių troškinys yra be galo skanus ir maistingas, ir, be abejonės – labai sotus! Be to, troškinys vegetariškas, tad visiems vegetarams bus dar viena papildoma idėja vegetariškame meniu.

Kiaulienos plovas (26)

Kas galėtų atsisakyti dubenėlio garuojančio ir skanaus plovo? Lietuvoje turbūt būtų sunku rasti lietuvį, kuris nemėgtų plovo. Nors plovas ypač populiarus daugybėje Azijos, Balkanų ir kitose aplinkinėse šalyse, Lietuva taipogi nėra išimtis.

Avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų (3)

4 ingredientai, 4 žingsneliai ir Jūsų blyneliai jau garuoja ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. Šie blyneliai skirti sveikiems ir sotiems pusryčiams ir ypač tiems, kas sportuoja ir skiria ypatingą dėmesį kūno linijoms.

Skanieji medaus sausainiai

Sausainiai greitai pagaminami, įtrūkę ir tikrai skanūs.

Pikantiška žuvienė (13)

Sriuba pavyko labai skani.