Jūros gėrybių bei egzotiškų patiekalų mėgėjams siūlome pabandyti pasigaminti koldūnus su krevetėmis. Tai japoniškas patiekalas. Tiesa, kai kurių produktų teks pasiieškoti specialiuose didžiųjų prekybos centrų skyreliuose.
Koldūnai su krevetėmis
4 pocijos

Įdarui:

450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.

Tešlai:

2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.

Padažui:

3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.

Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.

Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.

Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais. Papuo6kite citrinos riekele.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Kaip „Brexit“ sužlugdė sėkmingą verslą (41)

Kente bankrutavus dešimtmečius gyvavusiai žemės ūkio bendrovei, be darbo palikusiai pustrečio...

R. Karbauskis: G. Paluckas nori išvesti socialdemokratus iš koalicijos dėl artėjančių rinkimų

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas nori išvesti partiją iš valdančiosios koalicijos su...

Musulmonų dvasininkas atskleidė, kuo „Islamo valstybė“ vilioja jaunus Europos musulmonus (123)

Europoje surengti trys nauji teroristiniai išpuoliai. Praėjus kelioms valandoms po to, kai per...

Specialistai stebėjo greitkelį ties Kaunu: apstulbino vairuotojų įžūlumas (67)

Pastaruoju metu greitkelyje A1 ties Kaunu buvo vykdyti didelio masto tyrimai. Buvo ne tik...

Naujas pažintinis takas lankytojus pasitinka stendu apie marozus (19)

Pažintinis takas per Kamšos botaninį-zoologinį draustinį, esantį pakaunėje, yra bene...

Milžiniška rizika: iki mirties – tik viena klaida (7)

Kone 200 kilometrų per valandą greičiu motociklu Palangos plentu skriejęs Tomas įkliuvo...

Sukčiavimo schemų TOP 10 (11)

Nuo trumposios žinutės iki netikrų sąskaitų, nuo apgaulingų investicijų iki tapatybės...

Orai: vasara pasiduoda (39)

Artimiausiomis dienomis vasara nepažers jokių staigmenų: dangumi vis plauks debesų virtinės, tad...

Grikių pudingas – tobuliems veganiškiems pusryčiams (3)

Grikių ir chia sėklų pusryčiai , paruošiami iš vakaro, yra tikrai neįtikėtinas atradimas....