„Kad žmonės nepersistengtų marinuodami: nedėti daug druskos, ne per daug rūgšties. Nebūtina marinuoti 20 val. ar per naktį – vištiena labai greitai marinuojasi“, - „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ antradienį sakė H. Bovševič.

Ji taip pat atkreipia dėmesį į anglį: ši neturi būti labai karšta. „Reikėtų ir kad taukai labai ant anglių nevarvėtų, nes tada išsiskiria smalkės, ir tai yra nesveika. Geriausia padėti padėkliuką po apačia – to karščio tikrai užtenka“,- sakė ji.

Prieš kelias savaites Lenkijoje rinkosi Europos grilio meistrai – Europos barbekiu kepėjų čempionate dalyvavo 24 komandos. Lietuvos atstovai bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą. Lietuvos komandai geriausiai sekėsi kepti jautienos nugarinę su bulvėmis, laiškiniais kopūstais bei varškės sūriu.

„Toje rungtyje mes kepame penkis patiekalus, kurie yra vertinami žiuri pagal skonį, iškepimo laipsnį, išvaizdą. Lengviausia kepti vištieną, o sunkiausia yra su jautiena, nes ją reikia ilgiausiai kepti, šiam dalykui reikia atskiro grilio“, - pasakojo H. Bovševič.

Šiuo metu kepėjai ruošiasi rugsėjo 19 dieną prasidėsiančiam Lietuvos barbekiu kepėjų čempionatui.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.