Ingredientai:

3 shiitake grybai
180 g išlukštentų didelių krevečių
1 laiškinis svogūnas
1 šaukštelis smulkinto imbiero
¾ stiklinės maltos kiaulienos
1 šaukštas austrių padažo
1 šaukštelis kiniško ryžių vyno ar sauso šerio
1 šaukštelis sezamų aliejaus
½ šaukštelio cukraus
20 gyoza arba wonton tešlos lapelių

Paruoškite įdarą

Iš tešlos, naudodami stiklinę, išpjaukite 20 apskritimų. Krevetes 5 min pamirkykite šiltame, truputį pasūdytame vandenyje, nusausinkite.

Nepamirškite laikytis higienos taisyklių. Palietę žalią mėsą ir prieš liesdami bet kokį kitą paviršių, nusiplaukite rankas. Dezinfekuokite visus paviršius ir įrankius, prie kurių galėjo liestis mėsa.

Susmulkinkite grybus, krevetes, laiškinį svogūną. Juos sumaišykite su imbieru ir kiauliena. Įmaišykite austrių padažą, ryžių vyną, sezamų aliejų ir cukrų.

Suformuokite koldūnus ir juos išvirkite.

Sudrėkinkite tešlos apskritimų kraštelius. Į centrą dėkite 2-3 šaukštelius įdaro. Suimkite kraštelius ir suformuokite krepšelio formos koldūnus (kraštelių neužspauskite iki galo – turi matytis įdaro viršus). Virkite garuose 5-10 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)