Lietuvių jau pamėgtų kinų virtuvės patiekalų skonio paslaptį įminti prireiks tik šiek tiek laiko, kantrybės ir gardaus padažo.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė dalijasi gomurį lepinančiu kiniškai keptos anties receptu.

4 asmenims

2,5 val.

Reikės:

1 anties apie 2 kg

Marinatui:

4 šaukštų medaus
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio

Hoisin padažui:

4 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų riešutų sviesto
1 šaukšto medaus
2 šaukštų ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
2 česnakų skiltelių
1 aitriosios paprikos
½ šaukštelio malto penkių rūšių pipirų mišinio

Pateikimui:

1 poro
1-2 baltųjų žieminių ridikų

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Antį gerai nuplaukite, nupjaukite jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldykite ant grotelių, jas įstatykite į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrės, jos oda susitrauks. Paukštį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpilkite.

Antį vėl guldykite ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandoms į orkaitę. Kepdami, karts nuo karto, ją apverskite ant kito šono ir nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų. Anties taukus atsidėkite, juose labai skanu kepti daržoves.

Kol antis keps, juostelėmis supjaustykite porą ir žieminius ridikus.
Pagaminkite Hoisin padažą, suplakite jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspauskite česnaką ir sudėkite smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išimkite).

Sumaišykite marinatą anties aptepimui, suplakite visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.

Po 2 valandų kepimo dešimčiai minučių padidinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių, po to antį ištraukite ir teptuku gerai ištepkite paruoštu marinatu vieną jos pusę bei kiškite vėl 10 minučių, kad apkeptų. Po to ištraukite, apverskite ir ištepkite antrąją jos pusę bei vėl kiškite 10 minučių apkepti. Iškepusią glazūruotą antį sukarpykite arba supjaustykite nedideliais gabalėliais, patiekite su padažu ir daržovėmis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)