Kibinai

 (26)
Kibinai
© Shutterstock nuotr.

Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!

Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g grie­ti­nės (30 proc. rie­bu­mo),
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g mė­sos (ge­riau­siai tin­ka spran­di­nė; mė­są rei­kia ka­po­ti, bet ga­li­ma ir mal­ti),
2–3 vi­du­ti­nio dy­džio svo­gū­nų,
0,5 l sul­ti­nio,
mėgs­ta­mų prie­sko­nių (drus­ka, pi­pi­rai, mal­ti lau­rų la­pe­liai).

Teš­la. Į mil­tus su­pjaus­to­me ar­ba su­tar­kuo­ja­me svies­tą ir be­ria­me drus­ką, vis­ką ge­rai iš­tri­na­me tarp pirš­tų (kol iš­eis ru­pi teš­la kaip ma­nų kruo­pos), ta­da de­da­me grie­ti­nę, mu­ša­me kiau­ši­nius ir už­min­ko­me teš­lą. Ją 1 val. de­da­me į šal­dy­tu­vą pail­sė­ti.

Įda­ras. Tu­ri­mą mė­są smul­kiai su­si­ka­po­ja­me ar­ba su­si­ma­la­me, be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, mal­tų lau­rų la­pe­lių (Au­ri­mas prie­sko­nių sei­kė­ja iš akies, nes kiek­vie­no sko­nis skir­tin­gas), su­smul­ki­na­me svo­gū­nus (anks­čiau ap­kep­da­vo, bet da­bar ne, nes ge­res­nį sko­nį su­tei­kia ža­li), pi­la­me sul­ti­nį. Pa­ruoš­tą įda­rą ge­rai iš­min­ko­me ir lei­džia­me šiek tiek pa­si­ma­ri­nuo­ti, kad su­si­ger­tų prie­sko­niai (apie 30 min.).

Ima­me teš­lą ir pjaus­to­me į ly­gius ga­ba­lė­lius (iš­ei­na apie 30 ki­bi­nų). Kiek­vie­ną ga­ba­lė­lį iš­ko­čio­ja­me, de­da­me šaukš­tą įda­ro, lanks­to­me ir ri­kiuo­ja­me ke­pi­mo skar­do­je. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus ap­te­pa­me kiau­ši­nio pla­ki­niu (1 kiau­ši­nis + 1 valg. šaukš­tas pie­no) ir šau­na­me į įkai­tin­tą or­kai­tę, ke­pa­me 175 laips­nių karš­ty­je 30 min.

P. S. Įda­ras ga­li bū­ti įvai­rus: viš­tie­nos, gry­bų, dar­žo­vių, varš­kės, sū­rio.

 
26
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinakte su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Neįtikėtini desertai iš duonos Kūčių ir Kalėdų stalui (4)

2014 gruodžio mėn. 17 d. 11:29
Nuo senų senovės lietuviai duoną suasmenindavo ir sudievindavo: ji minima pasakose, priežodžiuose ir patarlėse, jos gausu net iki šių dienų išlikusiuose ritualuose. Tikėta, kad pašventinta duona gelbsti nuo gaisro ir ligų, nuo nužiūrėjimo, padeda gydyti akių ligas, žaizdas, saugo nuo gyvatės įkandimo, o įsiūtas gabalėlis į švarką – kare nuo kulkų.

Ar ir šiemet Kūčių stalą puoš „silkė pataluose“? (49)

2014 gruodžio mėn. 16 d. 11:37
Vargiai rasime šventinį stalą, kurio centre nesipuikuotų majoneze ir burokėliuose įsitaisiusi silkė, geriau žinoma kaip „silkė pataluose“ arba „silkė kailiniuose“. Ją savo nacionaliniu patiekalu laiko lietuviai, rusai, ukrainiečiai ir baltarusiai, tad nenuostabu, kad šios žuvies pardavimas antroje gruodžio pusėje šokteli keliskart.

Džiovintų vaisių pyragas (5)

2014 gruodžio mėn. 15 d. 00:01
Tai Justės receptas konkursui „Mano gardžiausias Kalėdų patiekalas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Pirštus apsilaižysite: šokoladinis pyragas su Rududu (24)

2014 gruodžio mėn. 14 d. 00:03
Šis pyragas labai tinka niūriam gruodžiui, kai dienos skęsta rūkuose, o galvoje sukasi ne ką linksmesni būties apmąstymai. Gabaliukas tokio pyrago garantuotai praskaidrina nuotaiką, o iškepti jį labai nesudėtinga. Taigi visas procesas - pažingsniui.

Saldžiai akimirkai: naminės spurgos su džemu

2014 gruodžio mėn. 13 d. 00:00
Palepinkite namiškius ir svečius naminėmis spurgomis, pagaminti pagal receptą iš tešlos jums išeis maždaug 20 spurgų.