Kibinai

 (26)
Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!
© Shutterstock nuotr.

Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g grie­ti­nės (30 proc. rie­bu­mo),
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g mė­sos (ge­riau­siai tin­ka spran­di­nė; mė­są rei­kia ka­po­ti, bet ga­li­ma ir mal­ti),
2–3 vi­du­ti­nio dy­džio svo­gū­nų,
0,5 l sul­ti­nio,
mėgs­ta­mų prie­sko­nių (drus­ka, pi­pi­rai, mal­ti lau­rų la­pe­liai).

Teš­la. Į mil­tus su­pjaus­to­me ar­ba su­tar­kuo­ja­me svies­tą ir be­ria­me drus­ką, vis­ką ge­rai iš­tri­na­me tarp pirš­tų (kol iš­eis ru­pi teš­la kaip ma­nų kruo­pos), ta­da de­da­me grie­ti­nę, mu­ša­me kiau­ši­nius ir už­min­ko­me teš­lą. Ją 1 val. de­da­me į šal­dy­tu­vą pail­sė­ti.

Įda­ras. Tu­ri­mą mė­są smul­kiai su­si­ka­po­ja­me ar­ba su­si­ma­la­me, be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, mal­tų lau­rų la­pe­lių (Au­ri­mas prie­sko­nių sei­kė­ja iš akies, nes kiek­vie­no sko­nis skir­tin­gas), su­smul­ki­na­me svo­gū­nus (anks­čiau ap­kep­da­vo, bet da­bar ne, nes ge­res­nį sko­nį su­tei­kia ža­li), pi­la­me sul­ti­nį. Pa­ruoš­tą įda­rą ge­rai iš­min­ko­me ir lei­džia­me šiek tiek pa­si­ma­ri­nuo­ti, kad su­si­ger­tų prie­sko­niai (apie 30 min.).

Ima­me teš­lą ir pjaus­to­me į ly­gius ga­ba­lė­lius (iš­ei­na apie 30 ki­bi­nų). Kiek­vie­ną ga­ba­lė­lį iš­ko­čio­ja­me, de­da­me šaukš­tą įda­ro, lanks­to­me ir ri­kiuo­ja­me ke­pi­mo skar­do­je. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus ap­te­pa­me kiau­ši­nio pla­ki­niu (1 kiau­ši­nis + 1 valg. šaukš­tas pie­no) ir šau­na­me į įkai­tin­tą or­kai­tę, ke­pa­me 175 laips­nių karš­ty­je 30 min.

P. S. Įda­ras ga­li bū­ti įvai­rus: viš­tie­nos, gry­bų, dar­žo­vių, varš­kės, sū­rio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.