Kibinai

 (26)
Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!
© Shutterstock nuotr.

Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g grie­ti­nės (30 proc. rie­bu­mo),
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g mė­sos (ge­riau­siai tin­ka spran­di­nė; mė­są rei­kia ka­po­ti, bet ga­li­ma ir mal­ti),
2–3 vi­du­ti­nio dy­džio svo­gū­nų,
0,5 l sul­ti­nio,
mėgs­ta­mų prie­sko­nių (drus­ka, pi­pi­rai, mal­ti lau­rų la­pe­liai).

Teš­la. Į mil­tus su­pjaus­to­me ar­ba su­tar­kuo­ja­me svies­tą ir be­ria­me drus­ką, vis­ką ge­rai iš­tri­na­me tarp pirš­tų (kol iš­eis ru­pi teš­la kaip ma­nų kruo­pos), ta­da de­da­me grie­ti­nę, mu­ša­me kiau­ši­nius ir už­min­ko­me teš­lą. Ją 1 val. de­da­me į šal­dy­tu­vą pail­sė­ti.

Įda­ras. Tu­ri­mą mė­są smul­kiai su­si­ka­po­ja­me ar­ba su­si­ma­la­me, be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, mal­tų lau­rų la­pe­lių (Au­ri­mas prie­sko­nių sei­kė­ja iš akies, nes kiek­vie­no sko­nis skir­tin­gas), su­smul­ki­na­me svo­gū­nus (anks­čiau ap­kep­da­vo, bet da­bar ne, nes ge­res­nį sko­nį su­tei­kia ža­li), pi­la­me sul­ti­nį. Pa­ruoš­tą įda­rą ge­rai iš­min­ko­me ir lei­džia­me šiek tiek pa­si­ma­ri­nuo­ti, kad su­si­ger­tų prie­sko­niai (apie 30 min.).

Ima­me teš­lą ir pjaus­to­me į ly­gius ga­ba­lė­lius (iš­ei­na apie 30 ki­bi­nų). Kiek­vie­ną ga­ba­lė­lį iš­ko­čio­ja­me, de­da­me šaukš­tą įda­ro, lanks­to­me ir ri­kiuo­ja­me ke­pi­mo skar­do­je. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus ap­te­pa­me kiau­ši­nio pla­ki­niu (1 kiau­ši­nis + 1 valg. šaukš­tas pie­no) ir šau­na­me į įkai­tin­tą or­kai­tę, ke­pa­me 175 laips­nių karš­ty­je 30 min.

P. S. Įda­ras ga­li bū­ti įvai­rus: viš­tie­nos, gry­bų, dar­žo­vių, varš­kės, sū­rio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija (2)

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.

Devyni geriausi virtuvės šefų pusryčių patarimai sunkiam rytui (52)

Pradedant be lukšto virtais kiaušiniais ir baigiant žaliais tirštaisiais kokteiliai bei sušiais – devyni garsūs Didžiosios Britanijos virtuvės šefai papasakojo, kaip jie bando atsigauti kitą rytą po audringo vakarėlio, rašo independent.co.uk.

Tobulas nekeptas imbierinis sūrio pyragas (6)

Pateikiame labai greit pagaminamą sūrio desertą su imbiero natomis. Kadangi šis pyragas nekeptas ir be tirštiklių, tam, kad jis išeitų toks, koks turi būti, ir sūris, ir sutirštintas pienas turi būti išties tiršti. Jei nesate tikri dėl šių produktų kokybės ir tirštumo, verčiau gaminkite pyragą atskiruose indukuose.