Kibinai

 (26)
Kibinai
© Shutterstock nuotr.

Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!

Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g grie­ti­nės (30 proc. rie­bu­mo),
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g mė­sos (ge­riau­siai tin­ka spran­di­nė; mė­są rei­kia ka­po­ti, bet ga­li­ma ir mal­ti),
2–3 vi­du­ti­nio dy­džio svo­gū­nų,
0,5 l sul­ti­nio,
mėgs­ta­mų prie­sko­nių (drus­ka, pi­pi­rai, mal­ti lau­rų la­pe­liai).

Teš­la. Į mil­tus su­pjaus­to­me ar­ba su­tar­kuo­ja­me svies­tą ir be­ria­me drus­ką, vis­ką ge­rai iš­tri­na­me tarp pirš­tų (kol iš­eis ru­pi teš­la kaip ma­nų kruo­pos), ta­da de­da­me grie­ti­nę, mu­ša­me kiau­ši­nius ir už­min­ko­me teš­lą. Ją 1 val. de­da­me į šal­dy­tu­vą pail­sė­ti.

Įda­ras. Tu­ri­mą mė­są smul­kiai su­si­ka­po­ja­me ar­ba su­si­ma­la­me, be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, mal­tų lau­rų la­pe­lių (Au­ri­mas prie­sko­nių sei­kė­ja iš akies, nes kiek­vie­no sko­nis skir­tin­gas), su­smul­ki­na­me svo­gū­nus (anks­čiau ap­kep­da­vo, bet da­bar ne, nes ge­res­nį sko­nį su­tei­kia ža­li), pi­la­me sul­ti­nį. Pa­ruoš­tą įda­rą ge­rai iš­min­ko­me ir lei­džia­me šiek tiek pa­si­ma­ri­nuo­ti, kad su­si­ger­tų prie­sko­niai (apie 30 min.).

Ima­me teš­lą ir pjaus­to­me į ly­gius ga­ba­lė­lius (iš­ei­na apie 30 ki­bi­nų). Kiek­vie­ną ga­ba­lė­lį iš­ko­čio­ja­me, de­da­me šaukš­tą įda­ro, lanks­to­me ir ri­kiuo­ja­me ke­pi­mo skar­do­je. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus ap­te­pa­me kiau­ši­nio pla­ki­niu (1 kiau­ši­nis + 1 valg. šaukš­tas pie­no) ir šau­na­me į įkai­tin­tą or­kai­tę, ke­pa­me 175 laips­nių karš­ty­je 30 min.

P. S. Įda­ras ga­li bū­ti įvai­rus: viš­tie­nos, gry­bų, dar­žo­vių, varš­kės, sū­rio.

 
26
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Šefas pataria: kokie blynai tinka pietums, o kokie - vakarienei (3)

2014 spalio mėn. 30 d. 19:27
Per dieną pagaminti tris skirtingus patiekalus – tikras iššūkis šiuolaikiniam visur skubančiam žmogui. Kiekviena minutė suskaičiuota ir paskirta svarbiausiems pasaulio darbams, tarp kurių, deja, dažniausiai nėra vietos maisto gaminimui namie.

Vištienos kepsniai su sūriu (3)

2014 spalio mėn. 30 d. 15:09
Vištienos kepsniai su sūriu
I.Alenskaitės nuotr.

Įdomūs faktai apie maistą

2014 spalio mėn. 30 d. 00:01
Pradėkime nuo to, kad per gyvenimą žmogus suvalgo maždaug 40 tonų maisto.

Žydiška virtuvė - naujos receptų knygos autorės akimis + 2 receptai! (13)

2014 spalio mėn. 29 d. 14:31
Žydų tautą sudaro dvi etninės grupės – aškenaziai ir sefardai. Skirtinga ne tik šių žmonių, priklausančių šioms grupėms išvaizda, bet ir jų virtuvė. Aškenazių virtuvėje dominuoja patiekalai, kilę iš Šiaurės Europos. Gyvendamos atšiauriose sąlygose europiečių žydų – aškenazių moterys dėl gyvenimo ir klimatinių sąlygų maistą ruošė taupiai, kukliai, bet skaniai. Sefardų virtuvė, paveikta arabų ir Viduržemio jūros virtuvių, – turtingesnė prieskoniais bei riešutais, vaisiais.

Daržovių balandėliai (3)

2014 spalio mėn. 29 d. 14:02
Vegetariškas patiekalas.