Silkė su obuoliais

Jums reikės: 4-6 silpnai sūdytų silkių filė, 2-4 obuolių, 3-4 bulvių, svogūno, svogūno laiškų, mėgstamų prieskonių.

Silkę ir obuolius susmulkinkite vidutinio dydžio gabalėliais. Bulves išvirkite ir susmulkinkite. Svogūną supjaustykite žiedais. Visus ingredientus dailiai sudėkite į didelę lėkštę – pradėkite nuo bulvių, tada dėkite silkę, obuolius ir svogūnus. Patiekalą pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

Silkės suktinukai su daržovėmis

Vienai porcijai reikės: 2 silpnai sūdytų silkių filė, raudonosios
paprikos, raugintų agurkų, svogūno, petražolių (papuošimui).

Juostelėmis supjaustykite raugintus agurkus ir raudonąsias paprikas. Sudėkite jas ant silkės. Silkės filė susukite (žr. nuotr.) ir prisekite kulinariniu smeigtuku. Suktinukus padėkite ant lėkštės arba ant bulvės griežinėlio. Patiekalą pagardinkite petražolių šakelėmis ir svogūno žiedais.

Silkė su svogūnais ir citrina

Jums reikės: 2-4 silpnai sūdytų silkių filė, svogūno, salotų lapų, petražolių, juodųjų alyvuogių, mėgstamų prieskonių, citrinos (papuošimui).

Supjaustykite silkę vidutinio dydžio gabalėliais. Lėkštę papuoškite salotų lapais ir ant jų sudėkite paruoštą silkę. Svogūnus supjaustykite žiedo forma ir padėkite ant lėkštės. Silkės gabalėlius papuoškite petražolėmis ir citrina. Šventinį patiekalą pagardinkite juodosiomis alyvuogėmis.

Silkės užkandis su morkomis, žirneliais ir burokėliais

Jums reikės: 2-3 silpnai sūdytų silkių filė, 2-3 virtų morkų, 1-2 virtų burokėlių, marinuotų žirnelių, salotų lapų (papuošimui).

Supjaustykite silkių filė vidutinio dydžio gabalėliais. Griežinėliais susmulkinkite virtas morkas ir burokėlius. Į lėkštę sudėkite paruoštus ingredientus ir marinuotus žirnelius. Užkandį papuoškite salotų lapais.

Daugiau skaitykite naujausiame žurnalo nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.