Keptos duonos tortas

 (10)
Šis tortas puikiausiai tinka prie alaus, tačiau reikalauja laiko, tad jei skaitote šį įrašą, nepatingėkite ir palepinkite savo mylimuosius, o gal net ir pasilepinkite pačios ar palepinkite savo draugus!
Keptos duonos tortas
Keptos duonos tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kalbant apie gaminimo laiką, tai šis tortukas užima tikrai nemažai laiko, bet rezultatas, manau, kalba pats už save. Abejingų neliks, o ir stalą papuoš!

Dideliam tortui reikės:

2 kepalų duonos;
majonezo;
fermentinio sūrio;
pagal skonį česnako.

Padažui:

pomidorų padažo;
majonezo;
pagal skonį česnako , krapų.

Eiga:

Duoną supjaustome juostelėmis (iš pradžių paimkite lėkštę, į kurią norėsite dėti duoną, į jos vidurį įdėkite nedidelį dubenėlį, kuriame bus padažas, ir taip atmatuokite, kokio ilgio juostelių jums reikės.).

Sūrį sutarkuojame smulkia tarką. Iškepus duonai šiek tiek palaukiame kol atvės, ir tuomet įtriname česnaku. Paimame duonos juosteles ir iki pusės aptepame majonezu, apibarstome sūriu ir dedame į lėkštę.

O padažas pats paprasčiausias – česnakinis. Vienodais kiekiais sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, pagal skonį įspaudžiame česnako. Papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos, aš naudojau krapus, alyvuogę ir pomidorą.

Galima pagaminti ir mažą tortą, tuomet reikės tik vieno kepalo duonos.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištiena be sumišimo su Orijumi Gasanovu (2)

Kai vištiena auginta laisvai ir sveikai, patiekalai negali būti neskanūs. Vis dėlto sumišimo, kai reikia sugalvoti, kaip kitaip nei įprasta pateikti vištieną, būna visiems. Virtuvės šefas iš Italijos Gian Luca Demarco kartu su žurnalistu Orijumi Gasanovu sprendžia šią bėdą ir bando išsklaidyti bet kokį sumišimą pasiūlydami puikų vištienos receptą.

Gardžiausi Izraelio virtuvės šventiniai patiekalai (5)

Izraelio šventinius patiekalus projekte „BORJOMI šventiniai stalai, 2016. Izraelis“ pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.

Kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas (1)

Skanus, ne per saldus, labai purus keksas.

Maltos mėsos receptas (4)

Man visada patinka turėti maisto atsargų. Kai tingisi ar nelabai yra laiko, atidarai šaldymo kamerą, išimi patiekalą, kiši į orkaitę ar į puodą ir ne už ilgo pietūs ar vakarienė jau ant stalo.

Konkursas „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“ (3)

Vėl silkė pataluose ir karpis drebučiuose? O gal šiemet šventėms pagaminsite ką nors naujo?