Keptos duonos tortas

 (10)
Šis tortas puikiausiai tinka prie alaus, tačiau reikalauja laiko, tad jei skaitote šį įrašą, nepatingėkite ir palepinkite savo mylimuosius, o gal net ir pasilepinkite pačios ar palepinkite savo draugus!
Keptos duonos tortas
Keptos duonos tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kalbant apie gaminimo laiką, tai šis tortukas užima tikrai nemažai laiko, bet rezultatas, manau, kalba pats už save. Abejingų neliks, o ir stalą papuoš!

Dideliam tortui reikės:

2 kepalų duonos;
majonezo;
fermentinio sūrio;
pagal skonį česnako.

Padažui:

pomidorų padažo;
majonezo;
pagal skonį česnako , krapų.

Eiga:

Duoną supjaustome juostelėmis (iš pradžių paimkite lėkštę, į kurią norėsite dėti duoną, į jos vidurį įdėkite nedidelį dubenėlį, kuriame bus padažas, ir taip atmatuokite, kokio ilgio juostelių jums reikės.).

Sūrį sutarkuojame smulkia tarką. Iškepus duonai šiek tiek palaukiame kol atvės, ir tuomet įtriname česnaku. Paimame duonos juosteles ir iki pusės aptepame majonezu, apibarstome sūriu ir dedame į lėkštę.

O padažas pats paprasčiausias – česnakinis. Vienodais kiekiais sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, pagal skonį įspaudžiame česnako. Papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos, aš naudojau krapus, alyvuogę ir pomidorą.

Galima pagaminti ir mažą tortą, tuomet reikės tik vieno kepalo duonos.

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Skaniausi naminiai ledai

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Šašlykai marinuoti su mineraliniu vandeniu (3)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Čeburekai pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą (9)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Balandėliai su grybais (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Labai skanios salotos (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.