Keptos duonos tortas

 (10)
Šis tortas puikiausiai tinka prie alaus, tačiau reikalauja laiko, tad jei skaitote šį įrašą, nepatingėkite ir palepinkite savo mylimuosius, o gal net ir pasilepinkite pačios ar palepinkite savo draugus!
Keptos duonos tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kalbant apie gaminimo laiką, tai šis tortukas užima tikrai nemažai laiko, bet rezultatas, manau, kalba pats už save. Abejingų neliks, o ir stalą papuoš!

Dideliam tortui reikės:

2 kepalų duonos;
majonezo;
fermentinio sūrio;
pagal skonį česnako.

Padažui:

pomidorų padažo;
majonezo;
pagal skonį česnako , krapų.

Eiga:

Duoną supjaustome juostelėmis (iš pradžių paimkite lėkštę, į kurią norėsite dėti duoną, į jos vidurį įdėkite nedidelį dubenėlį, kuriame bus padažas, ir taip atmatuokite, kokio ilgio juostelių jums reikės.).

Sūrį sutarkuojame smulkia tarką. Iškepus duonai šiek tiek palaukiame kol atvės, ir tuomet įtriname česnaku. Paimame duonos juosteles ir iki pusės aptepame majonezu, apibarstome sūriu ir dedame į lėkštę.

O padažas pats paprasčiausias – česnakinis. Vienodais kiekiais sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, pagal skonį įspaudžiame česnako. Papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos, aš naudojau krapus, alyvuogę ir pomidorą.

Galima pagaminti ir mažą tortą, tuomet reikės tik vieno kepalo duonos.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Makaronai, kokių dar neragavote (4)

Pasibaigus šventėms ir laukiant pavasario pats laikas ieškoti lengvai paruošiamų, šiltų ir nenuobodžių patiekalų, kurie pradžiugintų skrandžius, tačiau nesugadintų taip puoselėjamos figūros.

Netikėtas sriubos su apelsinais ir antiena receptas (3)

Kviečiame pasigaminti netradicinę, šaltoms žiemos dienoms tinkančią kreminę apelsinų sriubą su kepta antiena.

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija (2)

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.