Keptos duonos tortas

 (10)
Šis tortas puikiausiai tinka prie alaus, tačiau reikalauja laiko, tad jei skaitote šį įrašą, nepatingėkite ir palepinkite savo mylimuosius, o gal net ir pasilepinkite pačios ar palepinkite savo draugus!
Keptos duonos tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kalbant apie gaminimo laiką, tai šis tortukas užima tikrai nemažai laiko, bet rezultatas, manau, kalba pats už save. Abejingų neliks, o ir stalą papuoš!

Dideliam tortui reikės:

2 kepalų duonos;
majonezo;
fermentinio sūrio;
pagal skonį česnako.

Padažui:

pomidorų padažo;
majonezo;
pagal skonį česnako , krapų.

Eiga:

Duoną supjaustome juostelėmis (iš pradžių paimkite lėkštę, į kurią norėsite dėti duoną, į jos vidurį įdėkite nedidelį dubenėlį, kuriame bus padažas, ir taip atmatuokite, kokio ilgio juostelių jums reikės.).

Sūrį sutarkuojame smulkia tarką. Iškepus duonai šiek tiek palaukiame kol atvės, ir tuomet įtriname česnaku. Paimame duonos juosteles ir iki pusės aptepame majonezu, apibarstome sūriu ir dedame į lėkštę.

O padažas pats paprasčiausias – česnakinis. Vienodais kiekiais sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, pagal skonį įspaudžiame česnako. Papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos, aš naudojau krapus, alyvuogę ir pomidorą.

Galima pagaminti ir mažą tortą, tuomet reikės tik vieno kepalo duonos.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kaip teisingai naudoti šaldytus produktus, kad netektų išmesti (1)

Ar žinote, kad per metus kiekvienas lietuvis išmeta apie 50 kg maisto atliekų, kurių dalis dar nesugedusi ir tinkama vartoti. Visi puikiai žinome, kad planuodami pirkinius ne tik sutaupome, bet ir išvengiame nereikalingų pirkinių, na o maisto atžvilgiu – mažiau išmetame nesuvartotų maisto produktų. Ekspertai pateikia ir praktiškus patarimus, padėsiančius mažinti maisto atliekas.

Makaronai su baravykais (2)

Laikas traukti spintelės gale užkištus džiovintus grybus ir gaminti šiuos makaronus.

Blynai su kumpio ir sūrio įdaru (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Blyneliai su vaisiais (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Burnoje tirpstantis Agnės kugelis (20)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.