Keptos bulvės su paprika ir sūriu

 (49)
Keptos bulvės
Keptos bulvės
© Corbis/Scanpix

Greita, paprasta ir skanu.

10-12 vidutinio dydžio bulvių,
100 g kieto sūrio,
alyvuogių aliejaus,
1 arbat šaukštelio kmynų,
1 arbat šaukštelio džiovintos maltos saldžiosios paprikos,
druskos.

Bulves nuplaukite, kiekvieną bulvę supjaustykite į keturias dalis. Gabalėlius dėkite į šaltą vandenį, vėliau nusausinkite, įtrinkite druska ir sviestu, pabarstykite kmynais ir paprika. Bulves sudėkite į sviestu išteptą skardą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C karščio. Kepkite apie 30 min, kol bulvės apskrus.

Sūrį sutarkuokite. Bulvių gabalėlius pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje apie dar 10 min, kol sūris išsilydys ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
49
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (3)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas (13)

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: šamo vėrinukai su keptais pomidorais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 31 d. 00:01
Šamo vėrinukai su keptais pomidorais
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojams pateikia šamo vėrinukų su keptais pomidorais receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: silkės foršmakas ant burokėlių karpačo (4)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 00:01
Silkės foršmakas ant burokėlių karpačo
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojais dalinasi abejingų nepaliksiančių silkės foršmakas ant burokėlių karpačo receptu. Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ apsistojusi moteris tikino, kad šis receptas patiks visiems, mėgstantiems silkę.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: mėsainiai su keptomis daržovėmis

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 00:01
Mėsainiai su keptomis daržovėmis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė, maisto blogerė Renata Ničajienė DELFI skaitytojus stebina puikiais, tačiau nesunkiai pagaminamais receptais. Šį kartą moteris Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ moteris pagamino mėsainius su keptomis daržovėmis.