Keptos bulvės su paprika ir sūriu

 (49)
Keptos bulvės
Keptos bulvės
© Corbis/Scanpix

Greita, paprasta ir skanu.

10-12 vidutinio dydžio bulvių,
100 g kieto sūrio,
alyvuogių aliejaus,
1 arbat šaukštelio kmynų,
1 arbat šaukštelio džiovintos maltos saldžiosios paprikos,
druskos.

Bulves nuplaukite, kiekvieną bulvę supjaustykite į keturias dalis. Gabalėlius dėkite į šaltą vandenį, vėliau nusausinkite, įtrinkite druska ir sviestu, pabarstykite kmynais ir paprika. Bulves sudėkite į sviestu išteptą skardą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C karščio. Kepkite apie 30 min, kol bulvės apskrus.

Sūrį sutarkuokite. Bulvių gabalėlius pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje apie dar 10 min, kol sūris išsilydys ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
49
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Varškinis tinginys (4)

2014 liepos mėn. 31 d. 11:36
Varškinis tinginys
A.Juršos nuotr.
Legendomis apipintas receptas, kurio sudėtį galite keisti. Tereikia išlaikyti pagrindinius ingredientus, o priedai - jūsų fantazijos ir skonio reikalas!

17 maisto produktų, kuriuos, pasirodo, galima užšaldyti (7)

2014 liepos mėn. 31 d. 00:01
Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tinkamai juos laikyti.

Du kartus prailginti maisto galiojimo laiką – įmanoma (2)

2014 liepos mėn. 30 d. 11:12
Dėl pernelyg greitai sugedusio maisto žmonės dažnai peikia suprastėjusią produktų kokybę, tačiau, pasak specialistų, kartais reikėtų kaltinti pasenusias technologijas.