Keptos bulvės su krevetėmis ir petražolėmis

 (12)
Keptos bulvės
Keptos bulvės
© Shutterstock nuotr.

Jei turite pakankamai laiko, bulvių nevirkite, supjaustykite gabalėliais ir iškepkite orkaitėje, aptepę alyvuogių aliejumi arba sviestu, tiesa, tada jos bus kietesnės.

Produktai:

8 vidutinio dydžio bulvės,
500 g nevirtų didelių krevečių,
4 skiltelės česnako,
sauja petražolių,
100 g sviesto,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu. Lupenas palikite. Supjaustykite 2,5 – 3 cm storio riekelėmis, jas sudėkite į puodą, užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu. Kai užvirs, pavirkite 7 – 8 minutes, nupilkite vandenį, bulves aptepkite sviestu ir sudėkite į popieriumi išklotą skardą. Tada pašaukite skardą į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Bulvės turi apskrusti.

2. Česnaką, petražoles ir alyvuogių aliejų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite truputį druskos.

3. Nuvalykite krevetes. Ant iškepusių bulvių dėkite po krevetę, o ant viršaus po šaukštelį žalios masės. Tada 3 minutėms pašaukite skardą į orkaitę, o išėmus galima valgyti.

Vietoje krevečių su česnakiniu sviestu galite kepti bet kokias jūros gėrybes ar vakarykštės virtos ar keptos vištienos likučius. O vietoje petražolių galite įpjaustyti šviežių bazilikų, garžgarsčių, kalendros – ko tik širdis geidžia. Tai puikus būdas suvartoti kiek apvytusius žalumynus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
12
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje + 3 originalūs receptai! (24)

2014 liepos mėn. 26 d. 00:01
Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje
Ievos Jonelytės – Arlauskienės nuotr.
Bohemiškame Kauno Žaliakalnio rajone užaugęs 20-metis kulinaras Paulius Strasevičius jau gali pasigirti populiariu maisto tinklaraščiu „Kitchen Obsession“, gausybe originalių receptų bei netrukus pasirodysiančia kulinarijos knyga. „Esu pamišęs dėl kulinarijos. Nuolatinis noras tobulėti ir sukurti naujus skonius verčia mane nesustoti ir judėti tik pirmyn“, - pokalbį pradeda pašnekovas.

Greitai paruošiama gardi sriuba su pomidorais ir krevetėmis (12)

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Jūros gerybių sriuba su pomidorais yra labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas. Be to, tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui.

Įvairiaskonė vynuogė chardonnay

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Per karščius dairomės ko nors lengvesnio. Juk gyvenimas neapsiriboja visuomeninėmis problemomis ir politikos vingiais. Atsikvėpkime ir pasidžiaukime gražia pasaulio įvairove. Skoniais, spalvomis, kvapais.