Keptos bulvės su krevetėmis ir petražolėmis

 (12)
Keptos bulvės
Keptos bulvės
© Shutterstock nuotr.

Jei turite pakankamai laiko, bulvių nevirkite, supjaustykite gabalėliais ir iškepkite orkaitėje, aptepę alyvuogių aliejumi arba sviestu, tiesa, tada jos bus kietesnės.

Produktai:

8 vidutinio dydžio bulvės,
500 g nevirtų didelių krevečių,
4 skiltelės česnako,
sauja petražolių,
100 g sviesto,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu. Lupenas palikite. Supjaustykite 2,5 – 3 cm storio riekelėmis, jas sudėkite į puodą, užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu. Kai užvirs, pavirkite 7 – 8 minutes, nupilkite vandenį, bulves aptepkite sviestu ir sudėkite į popieriumi išklotą skardą. Tada pašaukite skardą į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Bulvės turi apskrusti.

2. Česnaką, petražoles ir alyvuogių aliejų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite truputį druskos.

3. Nuvalykite krevetes. Ant iškepusių bulvių dėkite po krevetę, o ant viršaus po šaukštelį žalios masės. Tada 3 minutėms pašaukite skardą į orkaitę, o išėmus galima valgyti.

Vietoje krevečių su česnakiniu sviestu galite kepti bet kokias jūros gėrybes ar vakarykštės virtos ar keptos vištienos likučius. O vietoje petražolių galite įpjaustyti šviežių bazilikų, garžgarsčių, kalendros – ko tik širdis geidžia. Tai puikus būdas suvartoti kiek apvytusius žalumynus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
12
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (29)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.

Naminiai pieniški ledai (9)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01

Virtiniai su vyšniomis (1)

2014 liepos mėn. 22 d. 00:01

Kaip teisingai laikyti produktus šaldytuve?

2014 liepos mėn. 21 d. 11:22
Suskaičiuoti visus namie stovinčius buities prietaisus, turbūt, būtų iššūkis dažnai namų šeimininkei, tačiau tikėtina, kad daugiausia jų stovi kulinarijos šventovėje – virtuvėje. Maisto ruošyba užima nemažai laiko, todėl visada norisi geriausio rezultato – šeimininkės noriai žengia koja kojon su išmaniosiomis technologijomis, tad nevengia atnaujinti ir savo buities įrangos.