Keptos bulvės su krevetėmis ir petražolėmis

 (12)
Keptos bulvės
Keptos bulvės
© Shutterstock nuotr.

Jei turite pakankamai laiko, bulvių nevirkite, supjaustykite gabalėliais ir iškepkite orkaitėje, aptepę alyvuogių aliejumi arba sviestu, tiesa, tada jos bus kietesnės.

Produktai:

8 vidutinio dydžio bulvės,
500 g nevirtų didelių krevečių,
4 skiltelės česnako,
sauja petražolių,
100 g sviesto,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu. Lupenas palikite. Supjaustykite 2,5 – 3 cm storio riekelėmis, jas sudėkite į puodą, užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu. Kai užvirs, pavirkite 7 – 8 minutes, nupilkite vandenį, bulves aptepkite sviestu ir sudėkite į popieriumi išklotą skardą. Tada pašaukite skardą į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Bulvės turi apskrusti.

2. Česnaką, petražoles ir alyvuogių aliejų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite truputį druskos.

3. Nuvalykite krevetes. Ant iškepusių bulvių dėkite po krevetę, o ant viršaus po šaukštelį žalios masės. Tada 3 minutėms pašaukite skardą į orkaitę, o išėmus galima valgyti.

Vietoje krevečių su česnakiniu sviestu galite kepti bet kokias jūros gėrybes ar vakarykštės virtos ar keptos vištienos likučius. O vietoje petražolių galite įpjaustyti šviežių bazilikų, garžgarsčių, kalendros – ko tik širdis geidžia. Tai puikus būdas suvartoti kiek apvytusius žalumynus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
12
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas (13)

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: šamo vėrinukai su keptais pomidorais

2014 rugpjūčio mėn. 31 d. 00:01
Šamo vėrinukai su keptais pomidorais
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojams pateikia šamo vėrinukų su keptais pomidorais receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: silkės foršmakas ant burokėlių karpačo

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 00:01
Silkės foršmakas ant burokėlių karpačo
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojais dalinasi abejingų nepaliksiančių silkės foršmakas ant burokėlių karpačo receptu. Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ apsistojusi moteris tikino, kad šis receptas patiks visiems, mėgstantiems silkę.

Tiramisu su obuoliais (6)

2014 rugpjūčio mėn. 30 d. 00:00
Siūlome tradicinį obuolių pyragą pakeisti originalesniu burnoje tirpstančiu tiramisu desertu: