Namuose dažniausias gaminamas patiekalas iš varškės yra kepti varškėtukai. Labai juos mėgstu, tiek pusryčiams,tiek vakarienei. Ne kartą patikrintas receptas, varškėtukai gaunasi be galo purūs ir minkšti. Tikras malonumas valgyti su aviečių-gervuogių uogiene.

Reikės:

~800 g varškės;
3 kiaušinių;
4 v. š. cukraus;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. vanilinio cukraus;
~12 v. š. miltų.
3 v. š. natūralaus jogurto;
žiupsnelis druskos.

Eiga:

Į varškę dedame natūralų jogurtą, įmušame išplaktus kiaušinius, lengvai išmaišome.

Kitame dubenyje sumaišome visus likusius sausus produktus ir dedame į varškės masę, viską gerai išmaišome ir išminkome. Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti. Rankomis formuojame nedidelius apvalius blynukus, kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Skanaus!