Įdarui dažniausiai naudoju maltą mėsą ar paukštieną, kelis kartus dariau su pievagrybiais ir miško grybais, kartą sukau varškę, saldžiam stalui iškepiau džemu perteptų suktinių. Visgi mėsiški/paukštienos suktinukai visiems patiko labiau. Kepimui reikalinga keptuvė su nesvylančia danga, riebalų kepimui keptuvė išprašys iš tešlos ir įdaro.

Kad neliktų jokių produktų, aprašysiu kartą suskaičiuotas proporcijas.

Standartinei bemielės tešlos pakuotei (6 lapeliai) giliame inde sumaišau

500 g mėgstamo faršo
1 v.š. grietinės
1 mažą kiaušinį
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š.prieskonių maltai mėsai
žiupsnelį harisos (ar aitriųjų paprikų miltelių)

Pasiruošiu dvi gilias lėkštes, į vieną įmušu 1 kiaušinį.
Šakute plaku, kol trynys įsilieja į baltymą. Į kitą lėkštę beriu
2 v.š. sezamo sėklų.

Tešlos lapelius iškloju ant darbo stalo, faršą padalinu į 6 dalis ir pirštais paskirstau, palikdama 1cm tarpus iš visų šonų. Suku ilgąją kraštinę, tuomet suktinukai gaunasi nedideli.

Įkaitinu keptuvę, jai kaistant pusę suktinukų pamirkau kiaušinio plakinyje ir sudedu ant sezamo sėklų. Keptuvei įkaitus, kiekvieną suktinuką apverčiu, pabaksnoju į sėklas ir dedu įkepti. Kepu po 2-3min. iš abiejų pusių. Priklausomai nuo kaitros, kepimo laikas gali trumpėti ar ilgėti, reikia stebėti kepinius.

Tiekiu karštus su grietinės-sviesto padažu ar tiesiog kaip pyragėlius. Šaltus gamtoje ar kelionėje valgome rankomis.

Skanaus!