Keturioms porcijoms jums reikės:

2 baklažanų,
druskos,
3 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
500 g natūralaus jogurto,
4 česnako skiltelių,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Išdėliokite juos sluoksniais į indą, kiekvieną griežinėlį apibarstydami druska. Palikite dešimčiai minučių pastovėti, po to kruopščiai apšluostykite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepinkite baklažanų griežinėlius iš visų pusių tol, kol šie gražiai apskrus. Iškepusius baklažanų griežinėlius išdėliokite ant popieriniu rankšluosčiu iškloto sietelio, kad nutekėtų riebalų perteklius.

Česnako skilteles nulupkite ir rankiniu presu įspauskite į jogurtą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Baklažanų griežinėlius išdėliokite į lėkštes ir apliekite paruoštu padažu. Galite patiekalą papuošti petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją