Jei mėgstate valgyti aštriai, prieš pat kepant įtrinkite vištienos šlauneles kapotais česnakais. Prie porų puikiai derės morkos, todėl prie šio patiekalo garnyrui galite patiekti ir troškintas padaže arba gamintas garuose morkas arba šviežių morkų salotas.
Vištų šlaunelės
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms reikės:

4 vištienos šlaunelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintos paprikos miltelių,
2 poro stiebų,
1 valg. šaukšt.sviesto,
125 ml baltojo vyno,
125 ml vištienos sultinio,
4 petražolės šakelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintos paprikos milteliais. Kepimo indą sutepkite riebalais, dėkite į jį šlauneles ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35 minutes.

Poro stiebus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame lengvai pakepinkite poro žiedelius. Supilkite baltąjį vyną, vištienos sultinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir penkias minutes virinkite ant silpnos ugnies. Po to nuo keptuvės dangtį nukelkite, padažą truputėlį pagarinkite, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Petražolių šakeles nuplaukite ir nusausinkite. Lapelius nuskabykite nuo stiebelių ir smulkiai sukapokite. Iškepusias vištienos šlauneles išdėkite į lėkštes, apliekite porų padažu ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Plikai nusikirpusi K. Dūdaitė: aš noriu tokių pačių užduočių kaip vaikinai (113)

„Gyvename neramiais lakais. Manau, kad kariuomenei reikia žmonių, kurie turėtų smegenų ir noro...

A. Čekuolio receptas ilgam ir energingam gyvenimui (121)

Palikęs televiziją, žurnalistas, rašytojas Algimantas Čekuolis toliau rašo knygas ir beria...

Lietuvių profesionalai užsienyje: norime ir galime prisidėti prie Lietuvos klestėjimo (1)

Po pasaulį išsibarsčiusiems lietuviams Lietuva jau seniai ne tik vasaros atostogų ar Kalėdinių...

Ekonomikos žvaigždė: rusų oligarchai į užsienį išvežė pusę šalies turto (252)

Turtingi rusai ofšoruose laiko tiek pat turto, kiek visi Rusijos gyventojai turi šalies viduje kartu...

Gyvai / Priešpaskutinis rinktinės testas: Lietuva – Islandija tiesioginė vaizdo transliacija (75)

Lietuvos krepšinio rinktinės pasirengimas Europos krepšinio čempionatui artėja prie pabaigos....

50-metį švenčiantis A. Mamontovas: turiu prastą skonį drabužiams, todėl visada atrodau jaunai pasveikino ir D. Grybauskaitė (15)

Trečiadienį, rugpjūčio 23 dieną Andrius Mamontovas švenčia 50-metį. Jubiliejaus proga...

Vargu ar atspėsite, kiek juodųjų skylių yra mūsų galaktikoje (8)

Skaičiuodami pagal tai, kiek žvaigždžių yra mūsų galaktikoje, ir kurios žvaigždės virsta...

Jemene gyvybes šienauja ne tik pilietinis karas, bet ir sunkiai valdoma cholera (2)

Nors jau seniai atrasti būdai, kaip užkirsti kelią choleros infekcijai, Jemene ji plinta, nes tam...

Kuriose viešosiose ligoninėse gali kilti kainos (18)

Netrukus prasidėsianti Seimo plenarinių posėdžių rudens sesija gali atnešti naujovių viešose...

Artėjančio rudens prognozė: šalnos ir šalčiai – dar rugsėjį (99)

Rugsėjį jau galime sulaukti šalnų ir šalčių, tiesa, bent sniego tikimybė, laimei, išlieka...