Kepta višta su grybais ir moliūgu

 (8)
Šventiškas vištienos patiekalas.
Vištiena
Vištiena
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

1,5 kg vištos
300 g moliūgo
200 g pievagrybių
20 g sausų baltų grybų
1 svogūno
300 ml 12 procentų riebumo grietinėlės
2 šaukštų augalinio aliejaus
1,5 šaukšto sviesto
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų

Pagaminimo laikas: 1 val. 20 min.
8 porcijos

Užmerkti sausus grybus 300 ml karšto verdančio vandens ir palikti 30 min. Vištą nuplauti, supjaustyti į 8 porcijas. Pašlakstyti citrinos sultimis.

Pakaitinti aliejų ir apkepti vištą, kol parusvės, po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Ištirpinti puode sviestą, sudėti svogūną, pabarstyti šaukštu druskos, kaitinti pamaišant 7 min.

Grybus suberti į kiaurasamtį, nuovirą pasilikti. Grybus nuplauti, apdžiovinti ir supjaustyti gabalėliais. Nulupti moliūgo odelę, minkštimą supjaustyti 2 cm kubeliais. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti. Suberti į svogūnus baltuosius grybus ir moliūgą, kepti 5 min. Sudėti pievagrybius, apkepti dar 5 min.

Supilti grietinėlę ir 4-5 šaukštus grybų nuoviro, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 10-12 min., kol padažas sutirštės.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėti vištos gabalus į kepimo formą, užpilti padažu, uždengti ir kepti 35-40 minučių, 1-2 kartus apverčiant vištą kepimo metu ir įpilant vandens, jei reikės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ar išdrįstumėte prisėsti prie kinų Naujųjų metų stalo? (3)

Nuo vakar prasidėjo dvi savaites truksianti kinų Naujųjų metų šventė. Prisėdę prie jų šventinio stalo galite susidurti su iššūkiais – mat jų gaminami patiekalai ypač skiriasi nuo mums įprastų. Maistas stebina įmantriu skoniu, sudedamosiomis dalimis ir, žinoma, mums dar nematyta išvaizda.

Makaronai su krevetėmis ir pievagrybiais

Buvo laikas kai į krevetes žiūrėdavau susiraukdama, o dabar lekiu valgyti pati pirma. Ypač dievinu jas su makaronais. Ir dingsta akimirksniu, visada atrodo per mažai.

Svarbiausia gero sūrio sąlyga - laimingos ožkos (9)

„Aš visuomet pradedu nuo ožkų,- sako Dargužiuose gyvenanti ir su vyru Valdu Kavaliausku sūrius gaminanti Rasa Ilinauskaitė, paklausta, ko gi reikia geram sūriui pagaminti. - Geras sūris – tai geras pienas, sveikos ir laimingos ožkos. Tas yra svarbiausia, jei nori padaryti gerą sūrį. O paskui jau gali bandyti technologijas.“

Žalieji blyneliai su nutrūkusiais karoliais (3)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Užgavėnėms – sveikesnių blynų receptai (2)

Užgavėnės – šalčiausio metų sezono pabaigos šventė, kuri asocijuojasi su džiaugsmu, linksmybėmis, tradiciniais žaidimais, burtais bei, žinoma, blynais! Mitybos specialistė ir studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė siūlo keletą sveikų blynų receptų.