Kepta višta su grybais ir moliūgu

 (8)
Šventiškas vištienos patiekalas.
Vištiena
Vištiena
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

1,5 kg vištos
300 g moliūgo
200 g pievagrybių
20 g sausų baltų grybų
1 svogūno
300 ml 12 procentų riebumo grietinėlės
2 šaukštų augalinio aliejaus
1,5 šaukšto sviesto
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų

Pagaminimo laikas: 1 val. 20 min.
8 porcijos

Užmerkti sausus grybus 300 ml karšto verdančio vandens ir palikti 30 min. Vištą nuplauti, supjaustyti į 8 porcijas. Pašlakstyti citrinos sultimis.

Pakaitinti aliejų ir apkepti vištą, kol parusvės, po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Ištirpinti puode sviestą, sudėti svogūną, pabarstyti šaukštu druskos, kaitinti pamaišant 7 min.

Grybus suberti į kiaurasamtį, nuovirą pasilikti. Grybus nuplauti, apdžiovinti ir supjaustyti gabalėliais. Nulupti moliūgo odelę, minkštimą supjaustyti 2 cm kubeliais. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti. Suberti į svogūnus baltuosius grybus ir moliūgą, kepti 5 min. Sudėti pievagrybius, apkepti dar 5 min.

Supilti grietinėlę ir 4-5 šaukštus grybų nuoviro, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 10-12 min., kol padažas sutirštės.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėti vištos gabalus į kepimo formą, užpilti padažu, uždengti ir kepti 35-40 minučių, 1-2 kartus apverčiant vištą kepimo metu ir įpilant vandens, jei reikės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Keksiukai su riešutų kremu

Kaip ir dauguma šokoladinių keksiukų, šie irgi yra purūs, minkštučiai ir gardūs. Riešutų kremo kepurių mintis kilo vieną gūdžią dieną, kai reikėjo skubiai susiruošti į svečius pas saldumynų garbintojus. Jie visada laukia ne tik manęs :) Šokoladiniai keksiukai buvo iškepti, bet namie nebuvo jokių produktų glazūrai ar kremui. Tik lentynos kampe liūdintis riešutų kremo indelis.

Salotos vyriškai: receptai, kuriems neatsispirs stiprioji lytis

Moterys nepaprastai vertina salotų patiekalus dėl žalumynų ir šviežių daržovių, tačiau vyrai dažnai pasigenda baltymų ir pikantiškesnio skonio. Ne bėda – paruošėme kelis receptus, subalansuotus vyrams. Išvaikykite išankstinius nusistatymus, nes salotos taip pat gali būti kupinos baltymų ir nustebinti skonių įvairove.

Lietuvos vyndariai: mus lenkia net latviai, o kas kaltas? (4)

Apipintas mitais, sovietmečiu išgyvenęs nuosmukį, lietuviškas vynas išgyvena atgimimo laikus. Vis daugiau vyndarių įvairiais būdais iš vaisių, uogų ar net daržovių spaudžia vyną. Jį vertina žinovai, tačiau daugelį atbaido didelė kaina, o smulkiuosius vyndarius siutina valdžios požiūris.

Tokių dar neragavote – orkaitėje kepti čeburekai (4)

Tikriausiai daugelis nustebote – negi dar ir tokių čeburekų yra? Lidse gyvenanti Odeta siūlo išmėginti šį receptą – tikrai nenusivilsite.

Ant grotelių dėkite strutienos kepsnius (2)

Lengvai virškinama kaip paukštiena ir maistinga kaip jautiena. Tuo pasižymi strutiena – viena vertingiausių mėsos rūšių ir apskritai vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Jos kepsniukai ant grotelių gali tapti sezono atradimu.