Kepta višta su grybais ir moliūgu

 (8)
Vištiena
Vištiena
© Corbis/Scanpix

Šventiškas vištienos patiekalas.

Jums reikės:

1,5 kg vištos
300 g moliūgo
200 g pievagrybių
20 g sausų baltų grybų
1 svogūno
300 ml 12 procentų riebumo grietinėlės
2 šaukštų augalinio aliejaus
1,5 šaukšto sviesto
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų

Pagaminimo laikas: 1 val. 20 min.
8 porcijos

Užmerkti sausus grybus 300 ml karšto verdančio vandens ir palikti 30 min. Vištą nuplauti, supjaustyti į 8 porcijas. Pašlakstyti citrinos sultimis.

Pakaitinti aliejų ir apkepti vištą, kol parusvės, po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Ištirpinti puode sviestą, sudėti svogūną, pabarstyti šaukštu druskos, kaitinti pamaišant 7 min.

Grybus suberti į kiaurasamtį, nuovirą pasilikti. Grybus nuplauti, apdžiovinti ir supjaustyti gabalėliais. Nulupti moliūgo odelę, minkštimą supjaustyti 2 cm kubeliais. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti. Suberti į svogūnus baltuosius grybus ir moliūgą, kepti 5 min. Sudėti pievagrybius, apkepti dar 5 min.

Supilti grietinėlę ir 4-5 šaukštus grybų nuoviro, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 10-12 min., kol padažas sutirštės.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėti vištos gabalus į kepimo formą, užpilti padažu, uždengti ir kepti 35-40 minučių, 1-2 kartus apverčiant vištą kepimo metu ir įpilant vandens, jei reikės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes

2014 balandžio mėn. 18 d. 19:04
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Juodaisiais ikrais, džiovintais pomidorais ir krienais įdaryti kiaušiniai (7)

2014 balandžio mėn. 18 d. 13:29
Juodaisiais ikrais, džiovintais pomidorais ir krienais įdaryti kiaušiniai
Asmeninio archyvo nuotr.
Pikantiškai aštroki...

Pavasario sezono vynai Lietuvoje

2014 balandžio mėn. 18 d. 12:17
Pirmi metų mėnesiai Lietuvos vyno pasaulyje yra vyno naujienų dykuma. Po šventinio Kalėdų laikotarpio vyno pirkimas sulėtėja, vyno importuotojai ir platintojai ruošiasi tarptautinėms vyno parodoms, tokioms kaip ProWein, ir žvalgosi naujų gamintojų, naujų derlių vynų ar tiesiog gerų sandorių.

Morkų - obuolių apkepas

2014 balandžio mėn. 18 d. 11:31
Morkų - obuolių apkepas
Asmeninio archyvo nuotr.
Tiems, kas ant šventinio stalo ieško sveikų desertų ir aplenkia riebius tortus bei pyragus, gali patikti šis morkų- obuolių apkepas.

Maltos mėsos iešmeliai

2014 balandžio mėn. 18 d. 11:30
Maltos mėsos iešmeliai
Asmeninio archyvo nuotr.
Dar viena alternatyva Velykiniam zuikiui. Ir su pagaminimu užtruksite labai trumpai. Ir svečiai bus maloniai nustebinti, jei kiekvienas asmeniškai gaus po porą žavių iešmelių.