Kepta višta su grybais ir moliūgu

 (8)
Šventiškas vištienos patiekalas.
Vištiena
Vištiena
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

1,5 kg vištos
300 g moliūgo
200 g pievagrybių
20 g sausų baltų grybų
1 svogūno
300 ml 12 procentų riebumo grietinėlės
2 šaukštų augalinio aliejaus
1,5 šaukšto sviesto
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų

Pagaminimo laikas: 1 val. 20 min.
8 porcijos

Užmerkti sausus grybus 300 ml karšto verdančio vandens ir palikti 30 min. Vištą nuplauti, supjaustyti į 8 porcijas. Pašlakstyti citrinos sultimis.

Pakaitinti aliejų ir apkepti vištą, kol parusvės, po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Ištirpinti puode sviestą, sudėti svogūną, pabarstyti šaukštu druskos, kaitinti pamaišant 7 min.

Grybus suberti į kiaurasamtį, nuovirą pasilikti. Grybus nuplauti, apdžiovinti ir supjaustyti gabalėliais. Nulupti moliūgo odelę, minkštimą supjaustyti 2 cm kubeliais. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti. Suberti į svogūnus baltuosius grybus ir moliūgą, kepti 5 min. Sudėti pievagrybius, apkepti dar 5 min.

Supilti grietinėlę ir 4-5 šaukštus grybų nuoviro, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 10-12 min., kol padažas sutirštės.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėti vištos gabalus į kepimo formą, užpilti padažu, uždengti ir kepti 35-40 minučių, 1-2 kartus apverčiant vištą kepimo metu ir įpilant vandens, jei reikės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Legendomis apipintas Italijos vyno regionas

Italijos regionas Kampanija yra kiek žemiau pusiasalio vidurio, "bato aule", kurio pavadinimas kildinamas iš lotyniškos frazės "Campania felix", reiškiančios „laimingoji žemė“. Vietos įžymybės: Vezuvijaus ugnikalnis, sostinė Neapolis ir, žinoma, vynas.

Desertai su uogomis: 7 receptai

Šie receptai atsiųstas konkursui „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“. Dėkojame skaitytojai Eglei už receptus.

Penkios šaltos sriubos karštai vasaros dienai (9)

Dienomis, kai padangėje nei debesėlio, o lauko termometras maksimaliai įkaitęs nuo jį glostančių saulės spindulių, jaučiamės kiek aptingę ir nė nekišame nosies į virtuvę. Tačiau kad ir kaip karšta bebūtų, valgyti vis tiek reikia. Tokiomis dienomis idealus maistas – šaltos sriubos.

Marinuotų daržovių asorti

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Konservuotų baklažanų troškinys

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!