Kepta višta su grybais ir moliūgu

 (8)
Šventiškas vištienos patiekalas.
Vištiena
Vištiena
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

1,5 kg vištos
300 g moliūgo
200 g pievagrybių
20 g sausų baltų grybų
1 svogūno
300 ml 12 procentų riebumo grietinėlės
2 šaukštų augalinio aliejaus
1,5 šaukšto sviesto
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų

Pagaminimo laikas: 1 val. 20 min.
8 porcijos

Užmerkti sausus grybus 300 ml karšto verdančio vandens ir palikti 30 min. Vištą nuplauti, supjaustyti į 8 porcijas. Pašlakstyti citrinos sultimis.

Pakaitinti aliejų ir apkepti vištą, kol parusvės, po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti. Ištirpinti puode sviestą, sudėti svogūną, pabarstyti šaukštu druskos, kaitinti pamaišant 7 min.

Grybus suberti į kiaurasamtį, nuovirą pasilikti. Grybus nuplauti, apdžiovinti ir supjaustyti gabalėliais. Nulupti moliūgo odelę, minkštimą supjaustyti 2 cm kubeliais. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti. Suberti į svogūnus baltuosius grybus ir moliūgą, kepti 5 min. Sudėti pievagrybius, apkepti dar 5 min.

Supilti grietinėlę ir 4-5 šaukštus grybų nuoviro, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 10-12 min., kol padažas sutirštės.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sudėti vištos gabalus į kepimo formą, užpilti padažu, uždengti ir kepti 35-40 minučių, 1-2 kartus apverčiant vištą kepimo metu ir įpilant vandens, jei reikės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Maisto renesansą išgyvenantis Vilnius atranda naujų skonių pasaulį

Ar kada bandėte prašyti draugų rekomendacijos, kur skaniai pavalgyti Vilniuje? Kone kiekvienas bičiulis greičiausiai turės savo nuomonę bei ką patarti: kur ruošiamas skaniausias mėsainis, kur geriausi užkandžiai ar įdomiausias gėrimų pasirinkimas, kuriame restorane personalas vertas didesnių arbatpinigių, o kuri vieta „visiškai pervertinta“.

Gardumėlis: pomidorų užkandis (2)

Receptas atkeliavo iš senos rusiškų valgių knygos, labai jau keistai nuskambėjo produktų derinys, o tokius receptus visada išbandau :) Ir štai jau n metų tai vienas skaniausių šviežių pomidorų paruošimo būdų.

Aštrūs marinuoti agurkai (5)

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį. Šiuos agurkus garnyrui pjaustau itin plonai, nes jie maloniai kanda liežuvį. Agurkėliai tiks ir ypatingoms mišrainėms ir, žinoma, užkandėlėse.

Ali Gadžijevas atidaro pirmą Lietuvoje eklerinę (10)

„Ali šokoladinė“, savo lankytojus nuolat stebinusi aukštosios desertų mados gaminiais, nuo rugsėjo 2 d. savo asortimentą papildys išskirtiniais, Lietuvoje dar nematytais prancūziškais eklerais.

Geriausiu Baltijos šalių someljė tapo latvis

Savaitgalį vykusiose jubiliejinėse dešimtosiose „Vana Tallinn Grand Prix“ varžybose geriausio Baltijos šalių someljė titulą pelnė latvis Raimondsas Tomsonas. Įspūdingame konkurso finale antrąją vietą užėmė praėjusių metų nugalėtojas, taip pat latvis, Kasparsas Reitupsas, o trečioji vieta atiteko Kristijanai Markii iš Estijos.