Kebabai su egzotiškų skonių atspalviu.
Kebabai
© Corbis/Scanpix

Kebabams:

250 g avienos ar jautienos faršo,
1 šaukštelis malto imbiero,
1 - 2 smulkinti žalieji čili pipirai,
1 vid. dydžio smulkintas svogūnas,
saujelė šviežios kalendros,
½ šaukštelio garam masala prieskonių,
1 riekelė duonos, pamirkytos vandenyje ir nusunktos,
1 šaukštelis druskos.

Padažui:

½ kg pomidorų,
½ šaukštelio kumino sėklų,
1 šaukštelis trinto česnako,
1 šaukštelis tarkuoto imbierų,
1 šaukštelis garam masala prieskonių,
2 vid. dydžio smulkinti svogūnai,
½ stiklinės aliejaus,
½ šaukštelio maltų čili pipirų,
½ šaukštelio druskos (arba pagal skonį),
½ stiklinės grietinėlės,
4- 6 žalieji čili pipirai,
2 šaukštai smulkintos šviežios kalendros,
¼ šaukštelio maltos kurkumos.

Gaminimo būdas:

Į maišytuvą sudėkite faršą ir visus likusius kebabų ingredientus, susmulkinkite. Suformuokite dešrelės formos kebabus arba kukulius.

Paruoškite padažą: nulupkite pomidorus ir susmulkinkite iki tyrelės konsistencijos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kumino sėklas, svogūną ir pakepinkite. Sudėkite pomidorų tyrę, česnaką ir imbierą, druską, garam masala prieskonius, kurkumą, maltus čili pipirus, įpilkite truputį vandens, kad nepridegtų. Gerai išmaišykite.

Kai vanduo išgaruos, įpilkite dar ½ stiklinės vandens ir atsargiai sudėkite kebabus ar kukulius. Uždenkite ir troškinkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę.

Nuimkite nuo ugnies, leiskite 2 min. pastovėti. Apibarstykite smulkintais žaliaisiais čili pipirais ir kalendra.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Atgijęs Latvijos krepšinis: auksinė karta – pakeliui į šlovės olimpą specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (26)

Latvija prieš Lietuvą. Rungtynės Rygos arenoje, į kurias bilietai ištirpo akimirksniu. Akistata,...

Vilniaus oro uosto atidarymo laukė dėl įdomios priežasties – pomėgiu užkrėtė ir žmoną (8)

Petras Kaukėnas yra avionikos specialistas . 26 metų vaikinui tenka dažnai atsakinėti į...

Lietuje pabudusi „Karklė“ tęsia linksmybes vienam rytas baigėsi komisariate (19)

Šeštadienio rytą festivalininkai „ Karklėje “ prabudo nuo lietaus lašų barbenimo į...

Lekiate prie jūros? Nepamirškite, Jus stebi (70)

Atostogauti galima ir reikia, tik ne tuomet, kai vairuoji. Tokią žinią visą vasarą vairuotojams...

Elitinėje vietoje – gėdingas vaizdas (119)

Išklypusios plytelės ir išlūžę latakai, daug metų neveikiantis apgriuvę fontanas. Taip jau ne...

Lietuviai rado dar vieną apsipirkimo maršrutą (235)

Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, Lietuvoje šiemet prekių ir paslaugų...

Karščiausioje Žemės vietoje gyvybė rasta rūgštyje (3)

Siurrealistinių spalvų peizaže dominuoja ryškiai žalia ir geltona, burbuliuoja karštas vanduo,...

Vienas šuolis į vandenį pakeitė šeimos gyvenimą istorija sujaudino tūkstančius (89)

Birželio 10 d. vilnietis Aurimas Vėbra patyrė labai sudėtingą traum ą – kaklo penkto...

Pirmą „Lietuvos ryto“ treniruotę surengęs R. Kurtinaitis palinkėjo A. Gudaičiui parvežti medalį susipažino su asistentu (20)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda šeštadienio rytą surengė pirmą treniruotę, kurią,...