„Kavos kultūros dienos 2016“: 3 dienos, 3 aukštai, 3 čempionatai

 (2)
8-ąjį kartą vykstančios Kavos kultūros dienos jau vasario 26-28 d. kviečia visus kavos gurmanus ir gero skonio mėgėjus atvykti į didžiausią išskirtinės kavos renginį Baltijos šalyse, kurio metu vyks ne tik baristų čempionatai, bet pristatomos ir ragaujamos šviežiausios naujienos, galima sužinoti daug kavos pasaulio subtilybių ir netgi nusipiešti naują mėgstamą puodelį kavai.
© Shutterstock nuotr.

Organizatoriai pasirūpino, kad renginio lankytojai galėtų nemokamai paragauti įvairiai paruoštų kavų iš viso pasaulio. Kavos kultūros dienose ekspertai dalinis patarimais ir skonio atradimais. Visą savaitgalį bus galima gėrėtis, kaip meistriškai pateikiama kava Baristų čempionate, talentais Piešimo pieno puta čempionate ir sužinoti, kokios savybės būtinos laimėti Kavos ragavimo čempionatą.

Lietuvos baristų pasirodymus čempionatuose vertins kompetentinga komisija, sudaryta net iš 13-os profesionalų, atvykstančių iš tokių kavos tradicijomis garsėjančių šalių, kaip Brazilija, Italija, Graikija ir kitų. Laimėtojai važiuos atstovauti Lietuvai pasauliniuose čempionatuose, kurie vyks Šanchajuje ir Dubline.

„Labai didelis laimėjimas, kad per šiuos metus kavos kultūra Lietuvoje pasiekė pasaulinį lygį, galime didžiuotis ne tik kokybiška ir šviežia lietuviška kava, šiuolaikiškomis kavinėmis, profesionaliais baristomis, didele pasirinkimo įvairove pagal skonį ir pomėgius, - sakė Lietuvos ypatingos kavos asociacijos prezidentas Darius Vėželis. - Džiaugiuosi, kad mūsų pavyzdžio įkvėpti šiemet pirmąjį Kavos ruošimo čempionatą surengė kaimynai latviai ir baltarusiai.“

Jau tampa gražia tradicija, kad Kavos kultūros dienų balsu ir veidu tampa menininkė, laidų ir renginių vedėja Nomeda Marčėnaitė. Visi žinome, kaip svarbu tinkamas puodelis kavai, tad kartu su Nomeda šiemet bus galima tokį sau nusipiešti. Renginio lankytojus taip pat pradžiugins labai linksmas ir skanus Kavos desertų konkursas.

Kavos kultūros dienos šiemet vyks vasario 26-28 d. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Degustacijos, latte art, baristų, kavos ragavimo čempionatai, daug kokybiškos kavos ir įspūdžių visiems metams. Susitikime!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Vištiena raugintų kopūstų patale

Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.

Kaimiškos pavasario salotos

Paprastos salotos, kurios tiks lieknėjantiems. Produktų šioms salotoms kiekviena šeimininkė ras savo virtuvėje.

Kavos ūkiai Kolumbijoje: kaip iki mūsų puodelio atkeliauja šviežios kavos pupelės? (3)

Kolumbijos kava visame pasaulyje vertinama už savitą ir išgrynintą skonį, o didžioji jos dalis užauginama mažose šeimyninėse plantacijose. Vienai iš tokių plantacijų jau 22 metus vadovauja Heber Sarria, kuris yra jau trečios savo šeimos kartos atstovas, tęsiantis savo protėvių kavos verslą. Anot jo, kavą Kolumbijoje pradedama gerti jau vaikystėje, tad nebestebina faktas, kad Kolumbijoje ją augina 550 tūkst. šeimų, o su kavos pramone susiję dar du milijonai gyventojų.

Spalvingas portugališkas troškinys (2)

Siūlome pamatyti, kaip gaminamas tradicinis portugališkas troškinys kataplana. Jūros gėrybės, daržovės, čiorisas ir ryškiausios spalvos – vienoje lėkštėje.