„Kavos kultūros dienos 2016“: 3 dienos, 3 aukštai, 3 čempionatai

 (2)
8-ąjį kartą vykstančios Kavos kultūros dienos jau vasario 26-28 d. kviečia visus kavos gurmanus ir gero skonio mėgėjus atvykti į didžiausią išskirtinės kavos renginį Baltijos šalyse, kurio metu vyks ne tik baristų čempionatai, bet pristatomos ir ragaujamos šviežiausios naujienos, galima sužinoti daug kavos pasaulio subtilybių ir netgi nusipiešti naują mėgstamą puodelį kavai.
© Shutterstock nuotr.

Organizatoriai pasirūpino, kad renginio lankytojai galėtų nemokamai paragauti įvairiai paruoštų kavų iš viso pasaulio. Kavos kultūros dienose ekspertai dalinis patarimais ir skonio atradimais. Visą savaitgalį bus galima gėrėtis, kaip meistriškai pateikiama kava Baristų čempionate, talentais Piešimo pieno puta čempionate ir sužinoti, kokios savybės būtinos laimėti Kavos ragavimo čempionatą.

Lietuvos baristų pasirodymus čempionatuose vertins kompetentinga komisija, sudaryta net iš 13-os profesionalų, atvykstančių iš tokių kavos tradicijomis garsėjančių šalių, kaip Brazilija, Italija, Graikija ir kitų. Laimėtojai važiuos atstovauti Lietuvai pasauliniuose čempionatuose, kurie vyks Šanchajuje ir Dubline.

„Labai didelis laimėjimas, kad per šiuos metus kavos kultūra Lietuvoje pasiekė pasaulinį lygį, galime didžiuotis ne tik kokybiška ir šviežia lietuviška kava, šiuolaikiškomis kavinėmis, profesionaliais baristomis, didele pasirinkimo įvairove pagal skonį ir pomėgius, - sakė Lietuvos ypatingos kavos asociacijos prezidentas Darius Vėželis. - Džiaugiuosi, kad mūsų pavyzdžio įkvėpti šiemet pirmąjį Kavos ruošimo čempionatą surengė kaimynai latviai ir baltarusiai.“

Jau tampa gražia tradicija, kad Kavos kultūros dienų balsu ir veidu tampa menininkė, laidų ir renginių vedėja Nomeda Marčėnaitė. Visi žinome, kaip svarbu tinkamas puodelis kavai, tad kartu su Nomeda šiemet bus galima tokį sau nusipiešti. Renginio lankytojus taip pat pradžiugins labai linksmas ir skanus Kavos desertų konkursas.

Kavos kultūros dienos šiemet vyks vasario 26-28 d. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Degustacijos, latte art, baristų, kavos ragavimo čempionatai, daug kokybiškos kavos ir įspūdžių visiems metams. Susitikime!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija (2)

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.

Devyni geriausi virtuvės šefų pusryčių patarimai sunkiam rytui (48)

Pradedant be lukšto virtais kiaušiniais ir baigiant žaliais tirštaisiais kokteiliai bei sušiais – devyni garsūs Didžiosios Britanijos virtuvės šefai papasakojo, kaip jie bando atsigauti kitą rytą po audringo vakarėlio, rašo independent.co.uk.

Tobulas nekeptas imbierinis sūrio pyragas (6)

Pateikiame labai greit pagaminamą sūrio desertą su imbiero natomis. Kadangi šis pyragas nekeptas ir be tirštiklių, tam, kad jis išeitų toks, koks turi būti, ir sūris, ir sutirštintas pienas turi būti išties tiršti. Jei nesate tikri dėl šių produktų kokybės ir tirštumo, verčiau gaminkite pyragą atskiruose indukuose.