„Kavos kultūros dienos 2016“: 3 dienos, 3 aukštai, 3 čempionatai

 (2)
8-ąjį kartą vykstančios Kavos kultūros dienos jau vasario 26-28 d. kviečia visus kavos gurmanus ir gero skonio mėgėjus atvykti į didžiausią išskirtinės kavos renginį Baltijos šalyse, kurio metu vyks ne tik baristų čempionatai, bet pristatomos ir ragaujamos šviežiausios naujienos, galima sužinoti daug kavos pasaulio subtilybių ir netgi nusipiešti naują mėgstamą puodelį kavai.
© Shutterstock nuotr.

Organizatoriai pasirūpino, kad renginio lankytojai galėtų nemokamai paragauti įvairiai paruoštų kavų iš viso pasaulio. Kavos kultūros dienose ekspertai dalinis patarimais ir skonio atradimais. Visą savaitgalį bus galima gėrėtis, kaip meistriškai pateikiama kava Baristų čempionate, talentais Piešimo pieno puta čempionate ir sužinoti, kokios savybės būtinos laimėti Kavos ragavimo čempionatą.

Lietuvos baristų pasirodymus čempionatuose vertins kompetentinga komisija, sudaryta net iš 13-os profesionalų, atvykstančių iš tokių kavos tradicijomis garsėjančių šalių, kaip Brazilija, Italija, Graikija ir kitų. Laimėtojai važiuos atstovauti Lietuvai pasauliniuose čempionatuose, kurie vyks Šanchajuje ir Dubline.

„Labai didelis laimėjimas, kad per šiuos metus kavos kultūra Lietuvoje pasiekė pasaulinį lygį, galime didžiuotis ne tik kokybiška ir šviežia lietuviška kava, šiuolaikiškomis kavinėmis, profesionaliais baristomis, didele pasirinkimo įvairove pagal skonį ir pomėgius, - sakė Lietuvos ypatingos kavos asociacijos prezidentas Darius Vėželis. - Džiaugiuosi, kad mūsų pavyzdžio įkvėpti šiemet pirmąjį Kavos ruošimo čempionatą surengė kaimynai latviai ir baltarusiai.“

Jau tampa gražia tradicija, kad Kavos kultūros dienų balsu ir veidu tampa menininkė, laidų ir renginių vedėja Nomeda Marčėnaitė. Visi žinome, kaip svarbu tinkamas puodelis kavai, tad kartu su Nomeda šiemet bus galima tokį sau nusipiešti. Renginio lankytojus taip pat pradžiugins labai linksmas ir skanus Kavos desertų konkursas.

Kavos kultūros dienos šiemet vyks vasario 26-28 d. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Degustacijos, latte art, baristų, kavos ragavimo čempionatai, daug kokybiškos kavos ir įspūdžių visiems metams. Susitikime!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (1)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Avižų ir uogų pusryčiai

Maistingų, saldžių pusryčių receptas su avižomis.