„Kavos kultūros dienos 2016“: 3 dienos, 3 aukštai, 3 čempionatai

 (2)
8-ąjį kartą vykstančios Kavos kultūros dienos jau vasario 26-28 d. kviečia visus kavos gurmanus ir gero skonio mėgėjus atvykti į didžiausią išskirtinės kavos renginį Baltijos šalyse, kurio metu vyks ne tik baristų čempionatai, bet pristatomos ir ragaujamos šviežiausios naujienos, galima sužinoti daug kavos pasaulio subtilybių ir netgi nusipiešti naują mėgstamą puodelį kavai.
„Kavos kultūros dienos 2016“: 3 dienos, 3 aukštai, 3 čempionatai
© Shutterstock nuotr.

Organizatoriai pasirūpino, kad renginio lankytojai galėtų nemokamai paragauti įvairiai paruoštų kavų iš viso pasaulio. Kavos kultūros dienose ekspertai dalinis patarimais ir skonio atradimais. Visą savaitgalį bus galima gėrėtis, kaip meistriškai pateikiama kava Baristų čempionate, talentais Piešimo pieno puta čempionate ir sužinoti, kokios savybės būtinos laimėti Kavos ragavimo čempionatą.

Lietuvos baristų pasirodymus čempionatuose vertins kompetentinga komisija, sudaryta net iš 13-os profesionalų, atvykstančių iš tokių kavos tradicijomis garsėjančių šalių, kaip Brazilija, Italija, Graikija ir kitų. Laimėtojai važiuos atstovauti Lietuvai pasauliniuose čempionatuose, kurie vyks Šanchajuje ir Dubline.

„Labai didelis laimėjimas, kad per šiuos metus kavos kultūra Lietuvoje pasiekė pasaulinį lygį, galime didžiuotis ne tik kokybiška ir šviežia lietuviška kava, šiuolaikiškomis kavinėmis, profesionaliais baristomis, didele pasirinkimo įvairove pagal skonį ir pomėgius, - sakė Lietuvos ypatingos kavos asociacijos prezidentas Darius Vėželis. - Džiaugiuosi, kad mūsų pavyzdžio įkvėpti šiemet pirmąjį Kavos ruošimo čempionatą surengė kaimynai latviai ir baltarusiai.“

Jau tampa gražia tradicija, kad Kavos kultūros dienų balsu ir veidu tampa menininkė, laidų ir renginių vedėja Nomeda Marčėnaitė. Visi žinome, kaip svarbu tinkamas puodelis kavai, tad kartu su Nomeda šiemet bus galima tokį sau nusipiešti. Renginio lankytojus taip pat pradžiugins labai linksmas ir skanus Kavos desertų konkursas.

Kavos kultūros dienos šiemet vyks vasario 26-28 d. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Degustacijos, latte art, baristų, kavos ragavimo čempionatai, daug kokybiškos kavos ir įspūdžių visiems metams. Susitikime!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ant grotelių dėkite strutienos kepsnius

Lengvai virškinama kaip paukštiena ir maistinga kaip jautiena. Tuo pasižymi strutiena – viena vertingiausių mėsos rūšių ir apskritai vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Jos kepsniukai ant grotelių gali tapti sezono atradimu.

Kokia mediena tinkamiausia kepsniams gamtoje? (3)

Norint grilyje pasigaminti skanų ir aromatingą patiekalą, geros žaliavos ir derančių prieskonių nepakaks. Pravartu išsirinkti ir tinkamas malkas.

Patarimai stovyklaujantiems gamtoje: ką daryti su greitai gendančiais produktais? (3)

Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai perspėja, kad stovyklautojams atidarius iškylų sezoną, pagausėja per maistą plintančių infekcinių ligų, todėl svarbu pasirūpinti tinkamu jo laikymu ir apdorojimu. Kaip stovyklaujant išlaikyti maistą šviežią keletą dienų, specialistai atskleidžia paprastą būdą, kuris seniai taikomas logistikoje.

Patiekalai ant grilio: kepti baklažanai ir vaisių desertas (3)

Pirmas patiekalas, apie kurį daugelis pagalvoja, išgirdę apie vasaros grilį – sultinga, ant grotelių kepta mėsa. Tačiau jį išnaudoti galima tiek gaminant garnyrus, daržovių patiekalus, tiek ir desertus, kurių paragavus pirštus tikrai apsilaižys kiekvienas.

Besilaikantiems dietos – kitoks šaltibarščių receptas (8)

Su šiltais orais prasideda ir šaltibarščių „sezonas“. Lidse gyvenanti Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, siūlo išmėginti kitokį šaltibarščių receptą, skirtą besilaikantiems dietoms.