PROVANSAS: levandų limonadas
Jums reikės:
1 puodelio medaus
12 stiklinių vandens
1 lašo eterinio levandų aliejaus
6 nuluptų ir išspaustų citrinų
Levandų šakelių papuošti
Kaip paruošti:
Visus ingredientus sumaišykite ir atšaldykite. Jeigu reikia, papildomai įdėkite medaus, įpilkite vandens.
Kur dar galite naudoti levandų aliejų?
Jeigu jūsų oda sausa, maudydamiesi į vonią įpilkite 5–7 lašus levandų aliejaus.
Norėdami nejausti įtampos (pvz., darbo vietoje), 10–13 lašų levandų aliejaus paskleiskite patalpoje, kurioje esate.
Į savo naudojamą aliejų (kūno, plaukų) įlašinkite porą lašų levandų aliejaus. Tai teigiamai veiks odą, plaukus, atpalaiduos, apsaugos nuo vabzdžių ir pagerins miegą.
PUTOJA: mėtų ir ananasų limonadas
Jums reikės:
2 stiklinių šviežiai spaustų ananasų sulčių
2 stiklinių bespalvio limonado
2 stiklinių gazuoto citrinų vandens
Mėtų lapų ir citrinų griežinėlių papuošti
Kaip paruošti:
Ananasą supjaustykite gabalėliais ir gerai sutrinkite trintuvu.
Į ąsotį pilkite ananasų sultis ir bespalvį limonadą. Viską gerai sumaišykite. Pilkite gazuotą citrinų vandenį ir atsargiai maišykite.
Į stiklines dėkite ledo ir pilkite limonadą.
Papuoškite mėtų lapais ir citrinų griežinėliais.
ŠVELNUS: persikų limonadas
Jums reikės:
4 stiklinių vandens
2 stiklinių stambiai pjaustytų persikų (3–4 persikai)
100 g cukraus
1 stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių (6–8 citrinos)
Pusės stiklinės vandens
4 stiklinių ledo
1 persiko, supjaustyto į 8 griežinėlius (papuošti)
Kaip paruošti:
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite persikus, įpilkite vandenį ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kai užvirs, sumažinkite ugnį ir dar 3 min. virkite.
Atsargiai pilkite mišinį į virtuvės kombainą ir palikite 20 min.
Maišykite viską iki vientisos masės. Ją sudėkite į didelį indą ir bent 3 val. (galite ir pernakt) laikykite šaldytuve.
Kai persikų tyrė atšals, ją perkoškite į didesnį indą, vėliau supilkite į ąsotį. Pridėkite citrinų sulčių, išmaišykite.
Į stiklines, padengtas ledu, pilkite sultis. Papuoškite persikų griežinėliais.
KOFEINAS: žaliosios arbatos limonadas
Jums reikės:
4 stiklinių žaliosios arbatos
3 citrinų sulčių
1 saujos mėtų
2 stiklinių natūralaus arba gazuoto vandens
Žiupsnelio cukraus
Kaip paruošti:
Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, dėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
Pagardinkite cukrumi, papuoškite mėtų lapeliais ir ledukais.
Skaičius:
20 min.
Maždaug tiek užtruksite gamindami limonadą.