Ingredientai:

400g karpio filė
2-3 česnako skiltelės
0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių
60g sviesto
2 svogūnai
2 morkos
200 g šaldytų žirnelių
2 v.š. aliejaus
citrinos griežinėlis
druska ir pipirai

Gaminimas:

Česnako skilteles sutriname. Imame karpio filė ir gerai įtriname česnakais. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniais bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad įsigertų prieskoniai.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.

Morkas nulupame ir sutarkuojame (geriausia stambesne tarka).

Įkaitiname keptuvę su 40g sviesto ir sudedame svogūnus bei morkas, kuriuos kepame ant nedidelės ugnies apie 7-8 minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudedame žirnelius ir dar keletą minučių kepame.

Tuo metu, kol kepame daržoves, galime paruošti ir žuvį. Į keptuvę dedame 20g sviesto ir pilame aliejų. Įkaitus riebalams, sudedame žuvies filė, kurią kepame po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant
vidutinės ugnies (kepimo laikas priklauso ir nuo filė storumo, savo nuožiūra pridedame po kelias minutes).

Patiekdami į lėkštę dedame keptų daržovių, ant viršaus karpio kepsnį ir papuošiame šakele žalumynų.

Nepamirškite, kad ir žuvies filė neretai yra su kaulais.

Skanaus!