4 porcijos

Produktai:

Tešlai:

100 gramų sviesto,
50 gramų cukraus pudros,
1 citrinos žievelė (tarkuota),
1 kiaušinis,
200 gramų miltų,
1/2 šaukštelio druskos.

Įdarui:

100 ml grietinėlės,
360 gramų minkštos varškės (9 proc.),
100 gramų cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
5 tryniai.

Karamelei:

100 gramų cukraus,
3 šaukštai vandens,
100 ml grietinėlės (35 proc.),
100 gramų baltojo šokolado,
Žiupsnelis cinamono,
4 žiedeliai kardamono,
Žiupsnelis jūros druskos.

Kaip gaminti:

1. Pagrindui visus komponentus, išskyrus trynius, sudėkite į plaktuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite trynius ir paplakite dar 20 sekundžių. Suvoliokite iš tešlos rutulį, apvyniokite plėvele ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Tešlą įdėkite į apvalią molinę kepimo formą, išlyginkite. Komponentus įdarui išplakite plaktuvu, užpilkite ant tešlos. Pyragą 25 min. kepkite orkaitėje. Kai iškeps išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

4. Karamelei ištirpdykite baltąjį šokoladą į karštą vandenį įstatytame inde. Cukrų užpilkite vandeniu ir pakaitinkite iki auksinio atspalvio. Tada sumažinkite kaitrumą, įpilkite grietinėlę. Kai masė atvės, supilkite baltąjį šokoladą, suberkite cinamoną, kardamoną ir suplakite šluotele iki minkštos karamelės konsistencijos.

5. Užpilkite karamelę ant atvėsinto pyrago ir šiek tiek pabarstykite jūros druska.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)