Karamelinis sūrio pyragas

 (13)
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas
© Shutterstock nuotr.

Gardus sūrio pyragas su karamele.

4 porcijos

Produktai:

Tešlai:

100 gramų sviesto,
50 gramų cukraus pudros,
1 citrinos žievelė (tarkuota),
1 kiaušinis,
200 gramų miltų,
1/2 šaukštelio druskos.

Įdarui:

100 ml grietinėlės,
360 gramų minkštos varškės (9 proc.),
100 gramų cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
5 tryniai.

Karamelei:

100 gramų cukraus,
3 šaukštai vandens,
100 ml grietinėlės (35 proc.),
100 gramų baltojo šokolado,
Žiupsnelis cinamono,
4 žiedeliai kardamono,
Žiupsnelis jūros druskos.

Kaip gaminti:

1. Pagrindui visus komponentus, išskyrus trynius, sudėkite į plaktuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite trynius ir paplakite dar 20 sekundžių. Suvoliokite iš tešlos rutulį, apvyniokite plėvele ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Tešlą įdėkite į apvalią molinę kepimo formą, išlyginkite. Komponentus įdarui išplakite plaktuvu, užpilkite ant tešlos. Pyragą 25 min. kepkite orkaitėje. Kai iškeps išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

4. Karamelei ištirpdykite baltąjį šokoladą į karštą vandenį įstatytame inde. Cukrų užpilkite vandeniu ir pakaitinkite iki auksinio atspalvio. Tada sumažinkite kaitrumą, įpilkite grietinėlę. Kai masė atvės, supilkite baltąjį šokoladą, suberkite cinamoną, kardamoną ir suplakite šluotele iki minkštos karamelės konsistencijos.

5. Užpilkite karamelę ant atvėsinto pyrago ir šiek tiek pabarstykite jūros druska.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
13
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

„Mano geriausias konservavimo receptas“: putino uogų džemas (1)

2014 rugsėjo mėn. 3 d. 00:01
„Mano geriausias konservavimo receptas“: putino uogų džemas
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai (11)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 15:38
„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Sveikai: grybais įdarytos paprikos

2014 rugsėjo mėn. 3 d. 00:02
Siūlome pasigaminti skanų patiekalą su grybais:

Kaip išlaikyti šviežius grybus visą žiemą (6)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 09:58
Du kibirus baravykų iš miško vos partempė Mindaugas
Skaitytojo nuotr.
Socialiniai interneto tinklai šiemet net mirga nuo grybų. Su tokiais miško gėrybių kiekiais susidoroti ganėtinai sunku net didžiausiems grybų mėgėjams, o juos marinuoti ir džiovinti daug kas neturi ne tik laiko, bet ir sąlygų. Tačiau yra visiškai nesudėtingas būdas, leisiantis mėgautis jais net ir žiemą – užšaldyti.

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (8)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.