Karamelinis sūrio pyragas

 (13)
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas
© Shutterstock nuotr.

Gardus sūrio pyragas su karamele.

4 porcijos

Produktai:

Tešlai:

100 gramų sviesto,
50 gramų cukraus pudros,
1 citrinos žievelė (tarkuota),
1 kiaušinis,
200 gramų miltų,
1/2 šaukštelio druskos.

Įdarui:

100 ml grietinėlės,
360 gramų minkštos varškės (9 proc.),
100 gramų cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
5 tryniai.

Karamelei:

100 gramų cukraus,
3 šaukštai vandens,
100 ml grietinėlės (35 proc.),
100 gramų baltojo šokolado,
Žiupsnelis cinamono,
4 žiedeliai kardamono,
Žiupsnelis jūros druskos.

Kaip gaminti:

1. Pagrindui visus komponentus, išskyrus trynius, sudėkite į plaktuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite trynius ir paplakite dar 20 sekundžių. Suvoliokite iš tešlos rutulį, apvyniokite plėvele ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Tešlą įdėkite į apvalią molinę kepimo formą, išlyginkite. Komponentus įdarui išplakite plaktuvu, užpilkite ant tešlos. Pyragą 25 min. kepkite orkaitėje. Kai iškeps išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

4. Karamelei ištirpdykite baltąjį šokoladą į karštą vandenį įstatytame inde. Cukrų užpilkite vandeniu ir pakaitinkite iki auksinio atspalvio. Tada sumažinkite kaitrumą, įpilkite grietinėlę. Kai masė atvės, supilkite baltąjį šokoladą, suberkite cinamoną, kardamoną ir suplakite šluotele iki minkštos karamelės konsistencijos.

5. Užpilkite karamelę ant atvėsinto pyrago ir šiek tiek pabarstykite jūros druska.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
13
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje + 3 originalūs receptai! (24)

2014 liepos mėn. 26 d. 00:01
Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje
Ievos Jonelytės – Arlauskienės nuotr.
Bohemiškame Kauno Žaliakalnio rajone užaugęs 20-metis kulinaras Paulius Strasevičius jau gali pasigirti populiariu maisto tinklaraščiu „Kitchen Obsession“, gausybe originalių receptų bei netrukus pasirodysiančia kulinarijos knyga. „Esu pamišęs dėl kulinarijos. Nuolatinis noras tobulėti ir sukurti naujus skonius verčia mane nesustoti ir judėti tik pirmyn“, - pokalbį pradeda pašnekovas.

Greitai paruošiama gardi sriuba su pomidorais ir krevetėmis (12)

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Jūros gerybių sriuba su pomidorais yra labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas. Be to, tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui.

Įvairiaskonė vynuogė chardonnay

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Per karščius dairomės ko nors lengvesnio. Juk gyvenimas neapsiriboja visuomeninėmis problemomis ir politikos vingiais. Atsikvėpkime ir pasidžiaukime gražia pasaulio įvairove. Skoniais, spalvomis, kvapais.