Skanus ir greitai pagaminamas pyragas.
Pyragas
© Corbis/Scanpix
Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


130 g miltų,
50 g cukraus,
70 g sviesto,
Žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio trynio.

Karamelei ir migdolų masei –

20 g sviesto,
100 g cukraus,
50 g kapotų migdolų.

Įdarui –

600 g varškės,
250 g sviesto,
200 g grietinės,
100 g cukraus,
1 pakelio sausojo vanilinio pudingo,
4 kiaušinių,
200 g grietinėlės,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės,
100 g rome išmirkytų razinų.

Miltus persijokite į dubenį. Atšaldytą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite aplink miltų kalnelį. Apibarstykite cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite glotnią vientisą tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pagaminkite karamelę. Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite į cukrų ir maišykite tol, kol jis patamsės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formos dugną sutepkite riebalais ir tolygiai apibarstykite kapotais migdolais. Iš viršaus migdolų drožles apliekite karamele.

Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi ir sausojo vanilinio pudingo milteliais. Po vieną įmuškite kiaušinius. Grietinėlę lengvai išplakite mikseriu ir kartu su tarkuota citrinos žievele bei rome išmirkytomis razinomis įmaišykite į varškės masę. Įdarą iškrėskite ant karamelės ir išlyginkite.

Tešlą dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite į vientisą kepimo formos dydžio apvalų lakštą ir atsargiai uždėkite ant varškės įdaro. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių.

Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir dar pusvalandžiui palikite jį kepimo formoje vėsti. Po to kepimo formą apverskite ant padėklo taip, kad karamelės masė atsidurtų viršuje. Pyragą galite patiekti ir šaltą, ir karštą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Į populiarumo viršūnes braunasi primiršta šventė: išleidžia tūkstančius eurų (9)

Jei anksčiau prabangiausia šeimos švente buvo įvardijamos vestuvės , tai pastaruoju metu į...

Hobis tapo antrąja profesija (1)

Garsiausiame Pietų Dzūkijos turguje, veikiančiame Lazdijų rajono Veisiejų miesto pakraštyje,...

Orai: įspūdingą karštį nuplaus liūtys

Panašu, kad šį savaitgalį vėl sulauksime panašios karščio kulminacijos kaip ir praėjusį:...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (21)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Sutemus į „Karklę“ sugūžėjo minios: konfiskuoja ir alkoholį, ir narkotikus papildyta 23:40 (66)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...

Ekspertai kai kuriuos Laisvės aikštės pertvarkos projektus pavadino isteriškais (20)

Dailės galerijoje aptarus 10 pateiktųjų projektų, kaip atnaujinti Laisvės aikštę ir jos...

Kai katės pervertina savo galimybės: bando įsirangyti į kelis kartus mažesnes vietas (7)

Yra vienas dalykas, kurį katės mėgsta daryti labiau nei valgyti ir tinginiauti - bandyti sutilpti...

Socialiniame tinkle paatviravo apie sekso metu patirtus sužalojimus (17)

Seksas turėtų būti malonus dalykas, bet kartais jis pasisuka priešinga linkme ir tampa…...

Šiltesni nei įprasta orai išsilaikys ne tik rugpjūtį, bet ir rugsėjį (11)

Pagal dabar turimą informaciją, ne tik rugpjūčio pabaiga, bet ir rugsėjo pradžia turėtų būti...

Joniškio rajone iš voljero pabėgo meška (75)

Penktadienį Joniškio rajone esančiame Kirnaičių kaime iš kavinėje „Plūgo broliai“ esančio...