Keturiolikai porcijų jums reikės:

400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros.

Rabarbarus perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Stiebelius supjaustykite dviejų cm dydžio gabalėliais, sumaišykite juos su 50 g cukraus ir palikite trisdešimt minučių pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Miltus persijokite į dubenį, ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.

Viską išmaišykite elektriniu mikseriu su antgaliu, skirtu tešlai, o paskui sutrupinkite masę pirštais. Du trečdalius gautų trupinių perkelkite į riebalais suteptą d-24 cm dydžio kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami iš masės dviejų cm aukščio kraštelius. Kapotus migdolus sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių vidutiniame lygyje, kol kepinys taps šviesiai rudos spalvos.

Tuo tarpu braškes nuplaukite, nuvalykite ir, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną uogą perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Braškes sumaišykite su rabarbarų gabalėliais ir išdėkite ant iškepusios tešlos. Apibarstysite tešlos trupinėlių ir migdolų mišiniu ir lengvai paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių.

Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)