Jums reikės:

• 1 kg jautienos
• Žiupsnio rupios druskos
• Pipirų
• Rozmarino

GAMINIMO EIGA:

Didkepsniai kepami iš skirtingų galvijų skerdienos dalių: nugarinės, antrekotinės nugarinės, kumpio. Kepsnių mėsos paruošimas įvairiose šalyse kiek skiriasi, tačiau esminiai gero jautienos kepsnio paruošimo principai yra tokie patys.

Jiems geriau naudoti brandintą jautieną, kietesnę mėsą patariama iš anksto pamarinuoti, o paruoštos mėsos svarbu neperkepti. Marinuojamą mėsą reikia laikyti šaldytuve (ypač svarbu nelaikyti jos kambario temperatūroje).

Nors mėsos kepsnys bene 1 kg svorio, o apimtimi primena kuoką, jo pasigaminimas visai nesudėtingas, ypatingai vasaros metu. Tiesiog užsikurkite grilių, įkaitinkite žarijas ir atvėsintą mėsą po kelias minutes apkepkite tiesiai ant griliaus.

Kuo didesnė kaitra, tuo greičiau užsiveria šio kepsnio išorinės mėsos poros ir mėsoje lieka drėgmė. Apkepus kepsnį iš abiejų pusių, suvyniokite jį į foliją ir kepkite dar apie 20 minučių ant tų pačių žarijų. Pačioje kepimo pabaigoje mėsą pabarstykite druska, pipirais ir šviežiais rozmarinais. Mėsą valgykite jai vos atvėsus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją