Iš cukinijų ar moliūgų labai lengva pasigaminti makaronų. Jums tereikės peilio, daržovių skustuko ir pjaustyklės. Puikus išradimas – spiralinė pjaustyklė. Pradžiai pusę makaronų galite pakeisti daržovių makaronais, vėlia dėti jų dvigubai daugiau.

Jūsų dėmesiui – devyni šaunūs receptai.

1. Tailandietiški saldžiųjų bulvių „makaronai“ su žemės riešutais

Šis receptas kilo iš tailandietiškų makaronų, tik vietoje ryžių makaronų supjaustykite spiraline pjaustykle saldžiąsias bulves. Jose yra beta karotino, o gaminant saldžiąsias bulves su riebalais beta karotinas įsisavinamas dar lengviau. Kelias minutes pakepinkite saldžiųjų bulvių makaronus vynuogių kauliukų aliejuje ir patiekite su šviežiais bazilikais ar kalendromis, apibarstytus žemės riešutais.
305 kalorijos.

2. Spagečiai iš moliūgų su pesto padažu

Spagečių moliūgai – nuostabus patiekalas, kuriame gausu ląstelienos. Pakepkite moliūgų spagečius orkaitėje, uždėkite pesto padažo, užberkite kedro riešutų ir šviežių bazilikų.
340 kalorijų.

3. Salotos su makaronais

Šioms salotoms supjaustykite moliūgą plonais šiaudeliais, pavirkite ir palikite atvėsti. Paskui pripjaustykite kiaušinių – skanu, o be to, organizmas gaus reikalingų baltymų. Salotomis su moliūgų makaronais nustebinsite svečius, o kalorijų jose – tik 167.

4. Aštrūs azijietiški morkų makaronai

Azijos virtuvėje derinami saldus, sūrus ir aštrus skoniai. Juos suderinsite šiuose morkų makaronuose: saldumas iš medaus, sūrumas iš sojos padažo ir aštrumas iš aitriųjų paprikų pastos. Natūralaus saldumo suteiks ir morkos, iš kurių supjaustomi makaronai. Be to, aštrumo suteiks ir rudųjų ryžių actas, jo nepagailėkite – jis saugo kepenis, reguliuoja cukraus ir cholesterolio lygį kraujyje.
172 kalorijos.

5. Paprikų makaronai su vištiena

Lengviausias būdas – supjaustyti daržoves šiaudeliais ir patiekti su tuo, su kuo mėgstate valgyti makaronus. Supjaustykite paprikas ir raudonuosius svogūnus šiaudeliais. Vištienos krūtinėlę irgi supjaustykite šiaudeliais. Šį sultingą patiekalą galite valgyti su šiltomis tortilijomis.
215 kalorijų.

6. Romietiški paprikų makaronai „Cacio e Pepe“

Tai klasikinis itališkas pagrindinis patiekalas, gaminamas su šiais komponentais: kietuoju sūriu, maltais juodaisiais pipirais (nepagailėkite) ir, žinoma, makaronais. Makaronus padarykite iš oranžinių ar geltonų paprikų, kuriose daug vitamino C, maistingų medžiagų, o kalorijų mažai.
160 kalorijų.

7. Graikiškos salotos su agurkų makaronais

Jei mėgstate salotas ir graikišką virtuvę, išbandykite šias salotas. Jos gaminamos su „Tzatziki“ (graikišku) padažu – šaltu jogurto padažu su agurkais, česnakais, prieskoniais bei žalumynais. Į šį padažą pripjaustykite agurkų šiaudelių – bus gaivus, sveikas patiekalas.
311 kalorijų.

8. Cukinijų makaronai „Alfredas“

Iš poros cukinijų pripjaustykite spagečių. Toliau – „Alfredo“ padažas iš sviesto, grietinėlės ir parmezano sūrio.
207 kalorijos.

9. Burokėlių makaronai su ožkos sūriu ir garžgarstėmis

Labai puikus derinys – burokėliai ir ožkos sūris. Burokėlius supjaustykite gabalėliais (tarsi mažus makaronus), iškepkite orkaitėje, paskui atvėsinkite, apibarstykite ožkos sūriu ir pridėkite gražgarsčių.
176 kalorijos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)