Naudoju tiek žalius, tiek truputį nokti pradėjusius pomidorus.

Juos kombaino tarka sutarkuoju, išsimatuoju, kiek gavosi litrų ir tarkius beriu į puodą, kuriame virs džemas. Vienam litrui pomidorų skaičiuoju 2 vidutinius apelsinus

Juos prieš naudojant apie 15 min. pamirkau sodos tirpale (5 v. š. 1 l vandens), tokiu būdu iš žievės pasišalina chemikalai, kuriais vaisiai būna nupurkšti. Apelsinus perplaunu švariu vandeniu ir sutarkuoju ta pačia virtuvinio kombaino tarka.

Tarkius pilu į pomidorų masę, permaišau ir jungiu pačią mažiausią ugnį, pridengiu dangčiu taip, kad būtų plyšys garams išeiti. Palieku 4-5h virti. Karts nuo karto permaišau. Kai masė sutirštėja, suberiu cukrų (jo skaičiuoju 0,5 kg vienam litrui skaičiuotų pomidorų tarkių).

Dabar jau nuo puodo nesitraukiu, maišau, kol cukrus ištirpsta, tai trunka apie 15-20 min. Karštą džemą supilstau į švarius stiklainius, užsuku, palaikau iki atvėsimo aukštyn kojom ant rankšluostuko ir nešu į rūsį.

Patarimas – galima pilti citrinų sulčių ir, jei norisi labiau džeminės konsistencijos – naudoti pektiną.