Ar gali būti kas geriau nei lėkštė šiltos sriubos šaltą žiemos popietę? Ir skanu, ir naudinga!
Barščiai
© Corbis

Kaip ten bebūtų, sriubos skonis iš tiesų priklauso nuo buljono, iš kurio verdamos sriubos. Dažniausiai tai mėsos, žuvies, grybų, kartais daržovių buljonai.

Iš mėsos buljono galima virti įvairias sriubas, o štai žuvies buljonas labiau tinka barščiams iš raugintų kopūstų, bulvių su kruopomis sriuboms, agurkinei.

Žuvies buljonas netinka sriuboms, į kurias dedama makaronų arba miltinių produktų.

Jei sultinį verdate iš kaulų, juos pirmiausia reikia kelis kartus perplauti šaltu vandeniu. Po to juos dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame ant stiprios ugnies. Kai vanduo užverda, nugraibome putas ir sumažiname ugnį. Avienos ir jautienos kaulus reikia virti ilgiau nei kiaulienos.

Kad sriuba būtų ne tik skani, bet ir naudinga, reikia žinoti keletą dalykų.

Prieskonių (lauro lapų, pipirų, gvazdikėlių, baziliko, druskos) dedame į sriubą prieš baigiant ją virti.

Patyrę virėjai sriubai daržoves visada pjausto pagal tai, kokios formos kiti produktai yra dedami. Pavyzdžiui, į kruopines sriubas dedamos daržovės pjaustomos mažais kubeliais, o į sriubas su vermišeliais - lazdelėmis. Jeigu kopūstus sriubai pjaustote kvadratėliais, kitas daržoves irgi taip supjaustykite.

Morką, svogūną, pastarnoką į sriubą geriau dėti pakepintus. Pirmiausia kepinami svogūnai (nuo 2 iki 5 minučių), po to morkos, petražolės, salierai (8-10 minučių).

Pomidorų padažą į daržoves reikia dėti prieš baigiant joms apkepti ir tada dar pakepinti apie 10 minučių. Jeigu padažo įdėsite, kai daržovės dar bus žalios, jos pasidarys kietos.

Miltus, kurių dedama į kai kurias sriubas, kepinti reikia tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį, po to juos dar derėtų persijoti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (470)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (192)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (27)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Atakas Ispanijoje įvykdžiusi kuopelė „neutralizuota“, aptikti šiurpą keliantys radiniai (258)

Kuopelė, kuri panaudodama automobilius įvykdė atakas Barselonoje ir Kambrilse, buvo...

Vėžio pacientams viena klaida mirties riziką padidina net 2,5 karto (2)

Vėžys – sunki liga, kuriai įveikti reikia daug jėgų ir stiprybės. Chemoterapija , kurią...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...

Naujos kartos automobiliai gali tapti išsigelbėjimu ieškantiems būsto nuomai

Savavaldis transportas – jau realybė. Taksi be vairuotojų važinėja po Pitsburgą, San Franciską...

Būtina aplankyti bent kartą gyvenime: šie paplūdimiai garsėja visoje Europoje (16)

Keisčiausių formų uolos ir paslaptingos grotos, tarp jų įsispraudę paplūdimiai su Atlanto...

Žvilgsnis iš arti: Malaizijos milijardieriaus paveldėtoja dalinasi ištaigingo gyvenimo akimirkomis (1)

Paprasti mirtingieji dažnai ieško progų žvilgtelėti į turtingų ir žinomų gyvenimus. Kadangi...