Patiekalas mėgstantiems gaminti gurmanams.
© Shutterstock nuotr.

8 – 10 porcijų

Produktai:

po 300 g vištienos ir jautienos kepenėlių,
po 200 g liesos veršienos ir kumpio,
150 g rūkytos vištienos krūtinėlės,
3 svogūnai, 3 poro stiebai,
1 saldžioji paprika,
2 česnako skiltelės,
150 ml riebios grietinėlės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
100 ml konjako,
1 šaukštelis smulkintų čiobrelių,
po 1 šaukštelį kvapniųjų ir juodųjų pipirų grūdelių,
žiupsnelis muskato riešuto, druskos.

Kaip gaminti:

Kepenis smulkiai supjaustykite, visą veršieną bei saldžiąją papriką sumalkite, kumpį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite visą mėsą.

Pipirus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Paskui sumalkite su druska ir muskato riešutu, šio mišinio įberkite į mėsą. Svogūną, dviejų porų baltąją dalį ir česnaką susmulkinkite, 10 min. apkepkite svieste. Palikite atvėsti.

Išplakite kiaušinį su grietinėle, suberkite keptus svogūną, porą ir česnaką, čiobrelius, įpilkite konjako. Šį mišinį supilkite į mėsą.

Išminkykite, uždenkite indą plėvele ir 8-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Nupjaukite poro lapus, palikite 5 cm žaliąją dalį. Stiebu supjaustykite išilgai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-ioms minutėms.

Išklokite lapais stačiakampį indą, kad dalis lapų būtų nusvirę per kraštus. Ant jų sudėkite mėsos masę, užklokite lapus, indą uždenkite folija. Įdėkite indą į kitą indą su vandeniu ir 170 laipsnių orkaitėje kepkite 1,45 val. Kai atvės, paštetą prispauskite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Seimo socdemai su valstiečiais bando sudaryti slaptą paktą (1)

DELFI duomenimis, antradienį Seimo Socialdemokratų frakcijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų...

Dėl suvalgyto saldainio – konfliktas su prekybos centro apsaugos darbuotoju (6)

Prieš pirkdami maisto produktus turguje, nesibodite jų paragauti, o pardavėjai tai leidžia.

Mama parodė, ką Turkijoje siaučiantis virusas padarė jos vaikui: oda luposi gabalais (60)

Turkij os turizmui – neramios dienos. Nuo liepos vidurio nesiliauja pranešimai apie Koksaki...

D. Adomaitis paskelbė galutinį rinktinės dvyliktuką papildyta trenerio interviu (110)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabas likus kiek daugiau nei savaitei iki Europos...

J. Baronui pavyko pasprukti, nes nuo kojos buvo nuimta apykojė (31)

Po išpuolio sostinės Antakalnio mikrorajone esančioje picerijoje policijos ieškomas tris kartus...

1 euras Odesoje – per dideli pinigai: parodė, ką galima nusipirkti už centus (129)

Pigiau nei Odesoje – sunku surasti. Šiame Ukrainos kurorte už centus galite važinėti viešuoju...

Feisbuke plinta kliedesys apie žiurkių mėsą (14)

Visus melagingos naujienos bruožus turinti nuoroda antradienį pradėjo plisti tarp socialinį...

Beveik 20 metų japonus pažįstantis lietuvis papasakojo, kas jį stebina iki šiol

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Azijos studijų centro (ASC) vadovas dr. Aurelijus Zykas DELFI...

Barselonoje buvo planuojamas kur kas didesnis išpuolis (1)

Vienas iš įtariamų išpuolio Barselonoje rengėjų teisme pripažino, kad buvo planuojama įvykdyti...