“Argentina - mėsėdžių rojus”, - sako žurnalistas Vytaras Radzevičius, šiemet kartu su kolega Martynu Starkumi keliavęs po Pietų Ameriką. Aplink puodus pasisukinėti mėgstantis keliauninkas sako, kad ir šį kartą iš kelionės parsivežė kelis receptus, kuriuos patartų visiems išbandyti.
Kepsnys
© Shutterstock nuotr.

Kepsnys su padažu “Čimičiuri”

Anot Vytaro, kepdami kepsnius argentiniečiai nenaudoja jokių marinatų, nes tai - mėsos gadinimas. Jautienos gabalėlius kepa ant žarijų pabarstę truputėliu druskos, o prie jų visuomet pateikia padažą. Svarbiausias patarimas - jautienos jokiu būdu negalima perkepti, nes ji bus sausa ir neskani. Užtenka ant karštų žarijų gabalėlius iš abiejų pusių apkepti po kelias minutes.

Padažui reikės:


• 2 saujų petražolių,
• 2 svogūnų,
• 4 raudonųjų paprikų,
• 250 ml alyvuogių aliejaus,
• 85 ml vyno acto,
• druskos bei juodųjų pipirų.

Papriką, svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Petražoles susmulkinti.

Inde daržoves pasūdyti, pabarstyti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Tuomet supilti vyno actą ir alyvuogių aliejų, uždengti dangčiu arba maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą maždaug 12 valandų. Padažas visuomet patiekiamas prie keptos mėsos.

“Potaje de la pampa” (jautienos sultinys)

Reikės:

• 4-5 l vandens,
• 1,5 kg jautienos,
• 200 g morkų,
• 125 g ropių,
• 250 g porų,
• 2 mažų džiovintų ankštinių pipirų
• 400g salierų šaknų,
• 400 g kukurūzų grūdų (tinka ir konservuoti),
• druskos, Kajeno pipirų, čiobrelių, lauro lapų.

Supjaustytą mėsą sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Sudėkite nuluptas, supjaustytas į 2-4 (pagal dydį) dalis daržoves: morkas, ropes, porus. Sudėkite gabaliukais supjaustytas salierų šaknis.

Valandą prieš baigiant virti įberkite žiupsnį Kajeno pipirų, įmeskite 2 mažus džiovintus ankštinius pipirus. 10 minučių prieš tiekiant į stalą, suberkite konservuotus kukurūzus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Sąmokslo teorijų karalienė: kas slypi už kalbų apie slapta pasaulį valdančius žmones (59)

Mito apie iliuminatus atsiradimo istorija atskleidžia, kaip šiandien gimsta melagingos žinios, o...

Kaip iš tikrųjų atrodo gyvenimas Rusijos glūdumoje (126)

Švintant saulei Jevdokimovas, kaimas Rusijos glūdumoje, tingiai bunda iš miego ir nyra iš trobas...

Ar kada susimąstėte, kaip iš tiesų dirba „Palangos bobutės“ (130)

300 kvadratinių metrų dydžio butas vasarai Palangoje jau atgyvena, sako „Ober-Haus“ Vakarų...

Batelių paieška pajūryje: ar įmanoma rasti nebrangių ir įspūdingų batų? (7)

Kad Palangoje galima atrasti stilingų apdarų, DELFI Stilius jau įsitikino. Todėl šį kartą...

Pasipiktinę graikai įtaria NBA atstovus konspiracija

Medicininiai tyrimai tolimoje Kinijoje, nekonkreti diagnozė, bendravimas per socialinius tinklus....

Naktinis reidas Vilniuje: nepilnametis prie vairo ir nuo dėmesio į krūmus sprukęs doras jaunuolis (32)

Naktinis reidas Vilniuje prasidėjo iškart pričiuptais dviem vairuotojo pažymėjimų...

Sugriuvus automobilių stovėjimo aikštelei, mašinos pakibo ore (1)

Nottinghamo centre, įgriuvus daugiaaukštei automobilių aikštelei, dalis joje stovėjusių mašinų...

Priežastys, kodėl apsilankius tualete vargina nemalonūs pojūčiai (25)

Deginimo pojūtis šlapinimosi metu yra vienas nemaloniausių dalykų. Štai kodėl svetainė...

„Sostų karų“ žvaigždė E. Clarke prasitarė apie pasimatymų taisyklę (5)

Garsiųjų „Sostų karų“ aktorė Emilia Clarke nuolat supama gandų. Tačiau nuolat...

Pridarytas klaidas išvardijęs D. Adomaitis pasiūlė priprasti prie tokio L. Lekavičiaus žibėjimo specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (220)

Lietuvos krepšininkai galėjo savo kailiu patirti, kokį potencialą turi ši „auksine karta“...