600 g jautienos
2 šaukštai miltų
žiupsnelis muskato riešuto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūno galva
1 šaukštas pomidorų pastos
2 stiklinės nesūdyto mėsos sultinio
1/2 stiklinės baltojo vyno
1 stiklinė smulkintų grybų
200 g grietinės

Gaminimas:

1. Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais. Miltus sumaišykite su muskato riešutų milteliais, šį mišinį supilkite į mėsą. Apipilkite alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišykite.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę, sudėkite į ją mėsą ir ją apkepkite. Apkepusią mėsą perdėkite į lėkštę.

3. Į tą pačią keptuvę suberkite supjaustytą svogūną, supilkite mėsos sultinį, vyną ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir kaitinkite kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir sudėkite jautieną atgal į keptuvę. Troškinkite jautieną apie pusvalandį.

4. Į troškinį suberkite supjaustytus grybus ir sudėkite grietinę. Troškinkite dar 15 minučių. Troškinys puikiai tinka su ryžiais arba virtomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)