2 maltinukams reikės:

1 svogūno
1 česnako skiltelės
250 g jautienos faršo
1 kiaušinio
žiupsnelio kumino
pusės šaukštelio ciberžolių miltelių
druskos
maltų juodųjų pipirų
2 šaukštų džiūvėsėlių
šlakelio aliejaus
4 puselių saulėje džiovintų pomidorų
2 šaukštų smulkiai tarkuoto puskiečio sūrio
pusės stiklinės vandens

Gaminimas:

Svogūną ir česnako skiltelę supjaustyti smulkiais kubeliais. Sumaišyti su faršu, kiaušiniu, prieskoniais ir džiūvėsėliais. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus ir suformuoti du maltinukus. Kepti ant lengvos kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie 15 minučių).

Baigiant kepti, ant maltinukų sudėti po dvi džiovintų pomidorų puseles, užberti po šaukštą sūrio, į keptuvę įpilti vandens, uždengti dangčiu ir kepti, kol sūris išsilydys.

Palaukti, kol šiek tiek atvės, ir sudėti į dėžutę. Skanu su šviežiomis salotomis.

Daugiau gardžių patiekalų receptų rasite knygoje „Superpietūs dėžutėje", kurią galite laimėti, dalyvaudami konkurse „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“!