Jamaikietiška vištiena

 (3)
Tradicinis jamaikietiškas patiekalas „Jerk“ vištiena Karibų salose yra toks populiarus, kaip Lietuvoje – cepelinai.
Jamaikietiška vištiena
© Stopkadras / LRT

Virtuvės šefas Artūras Pileckis pasakoja, kaip šį egzotišką patiekalą pasigaminti patiems.

„Jerk“ vištienai pagaminti reikės:

150 g vištienos krūtinėlės;
20 g mango padažo;
15 g marinuoto balto ridiko;
20 g pupelių piurė;
druskos, pipirų.

Padažui reikės:

15 g „Jerk“ prieskonių;
120 g svogūnų;
80 g svogūnų laiškų;
40 g česnakų;
40 g rudojo cukraus;
40 ml žaliosios citrinos sulčių;
20 ml romo;
80 ml sojų padažo;
10 g aitriosios paprikos;
čiobrelių.

Kaip pasigaminti jamaikietiškos vištienos patiekalą, žiūrėkite įraše.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.

Įspūdingasis čempionų omletas (8)

Kartais besistengdamos pagaminti kažką ypatingo pamirštam pačius paprasčiausius receptus, kurie gali būti žymiai skanesni už tuos „ypatingus“ patiekalus. Kad ir paprasčiausias omletas.

Skanūs vafliai su uogomis (2)

Kas yra geriau savaitgalio rytą už porciją gaivių vaflių su šviežiomis uogomis? Tikrai šiuo metu nieko geresnio nesugalvoju.

Avinžirniai ir vištiena kario padaže (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.