Jamaikietiška vištiena

 (3)
Tradicinis jamaikietiškas patiekalas „Jerk“ vištiena Karibų salose yra toks populiarus, kaip Lietuvoje – cepelinai.
Jamaikietiška vištiena
© Stopkadras / LRT

Virtuvės šefas Artūras Pileckis pasakoja, kaip šį egzotišką patiekalą pasigaminti patiems.

„Jerk“ vištienai pagaminti reikės:

150 g vištienos krūtinėlės;
20 g mango padažo;
15 g marinuoto balto ridiko;
20 g pupelių piurė;
druskos, pipirų.

Padažui reikės:

15 g „Jerk“ prieskonių;
120 g svogūnų;
80 g svogūnų laiškų;
40 g česnakų;
40 g rudojo cukraus;
40 ml žaliosios citrinos sulčių;
20 ml romo;
80 ml sojų padažo;
10 g aitriosios paprikos;
čiobrelių.

Kaip pasigaminti jamaikietiškos vištienos patiekalą, žiūrėkite įraše.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kepenėlės su daržovėmis (4)

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.

Ešerio filė švelniame padaže (1)

Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.

Pusryčių blynas su varške (3)

Parašyta recepte kepti apie 30 min., bet maniškis buvo mažesnėje skardoje, bet storesnis, tai kepimas užtruko apie valandą.

Vištiena česnakiniame padaže (2)

Mėsa buvo sultinga, skani, o padažas... Mmmm... Geriau vieną kartą paragauti, nė daug kartų išgirsti.

Kukuliai su medaus padažu (1)

Kukuliukai tiks, kai norisi kažko jaukaus, skanaus, nuodėmingo. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.