Jums reikės:

• 2 indelių rikotos sūrio
• 1 stiklinės skrudintų ir smulkintų žemės riešutų
• Pusės arbatinio šaukštelio smulkinto muskato riešuto
• Vienos citrinos žievelės ir sulčių
• Druskos, pipirų
• Vieno pakelio paruoštos itališkų virtinių tešlos (puikiai tiks ir paprasčiausia tešla virtiniams)
• 1 kiaušinio baltymo
• 4 saujų špinatų
• Skiltelės česnako
• Pusės stiklinės tarkuoto parmezano sūrio (ar kito kieto sūrio)
• 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Nedideliame inde sumaišykite rikotos sūrį, ketvirtadalį stiklinės smulkintų kepintų žemės riešutų, muskato riešutą, citrinos žievelę, druską, pipirus. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite skrituliukais.

Kiekvieno tešlos skrituliuko viduryje dėkite po kupiną valgomąjį šaukštą paruošto rikotos sūrio įdaro. Kiaušinio baltymą lengvai išplakite šakute. Tešlos kraštelį tepkite kiaušinio baltymu, užlenkite ir sutvirtinkite. Pagamintus itališkus virtinius dėkite ant sviestinio popieriaus, apibarstykite miltais. Virtinius uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir maždaug 30 minučių palikite šaldytuve.

Per tą laiką pasigaminkite špinatų pesto padažą. Į trintuvą sudėkite trys ketvirtadalius skrudintų smulkintų žemės riešutų, supilkite citrinų sultis, špinatus, česnaką, parmezaną, alyvuogių aliejų, paskaninkite druska ir pipirais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Dideliame puode užvirkite vandens, pagardinkite druska. Paruošus itališkus virtinius atsargiai po vieną dėkite į verdantį vandenį. Kai virtiniai iškils į paviršių, virkite 2-3 minutes. Išvirusius virtinius sudėkite į lėkštes, pagardinkite keliais šaukštais špinatų pesto.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją