Jums reikės:

600 g nulupto ir išsėklinto oranžinio moliūgo;
200 g miltų;
1,5 šaukštelio druskos tešlai ir tiek pat vandeniui, kuriame virs virtiniai;
100 g parmezano;
šaukštelio džiovinto raudonėlio („oregano");
2-3 šaukštų tirpinto sviesto.

Atkreipkite dėmesį:

Dėl kepto moliūgo virtiniai yra lengvai salstelėjusio skonio.

Orkaitėje kepti moliūgai turi būti kuo sausesni, ir drėgmės turi būti kuo mažiau. Kitu atveju reikės daug miltų, o tada nukentės virtinių skonis. Jei moliūgas labai vandeningas, kepkite pilnai nesuvyniotą, kad išgaruotų drėgmės perteklius.

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Moliūgą nulupkite ir išvalykite sėklas. Supjaustykite 2 cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 valandą arba kol moliūgas visiškai suminkštės. Iškepusį visiškai ataušinkite ir sutrinkite bulvių trintuve.

Suberkite miltus ir pasūdykite. Tešlą išsukite šaukštu. Tešla gausis labai minkšta ir lipni, tačiau nedėkite daugiau miltų, nei nurodyta recepte, nes tuomet nukentės virtinių skonis. Užkaiskite vandenį virtiniams virti, pasūdykite. Kai vanduo užvirs, į vieną ranką paimkite šaukštelį, į kitą - šakutę.

Įrankius pamerkite į verdantį vandenį. Šaukšteliu atgnybkite kuo dailesnį ir apvalesnį gabalėlį tešlos, ir lengvai spaudžiant bei išilgai braukiant šakutės dantukais per jį, panardinkite abu įrankius su „gnocchi" į vandenį.

Virtinis turi lengvai nuslysti. Pakartokite su likusia tešla tuos pačius veiksmus. „Gnocchi" reikalauja šiek tiek įgudimo, tačiau į pabaigą virtiniai gausis vis dailesni ir dailesni. Kai visi virtiniai iškils į paviršių, virkite dar 2 minutes. Per tą laiką smulkia burokine tarka sutarkuokite parmezaną.

Išgriebkite virtinius kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite. Dėkite į lėkštes, pabarstykite raudonėliu, tarkuotu parmezanu, išmaišykite, kad sūris aptirptų. Apšlakstykite tirpintu sviestu. Patiekite dar karštus. Galite patiekti su pomidorų padažu.

Išeiga: 3 porcijos.