450 g jautienos faršo,
450 g kiaulienos faršo,
4 dideli plakti kiaušiniai,
2 skiltelės spausto česnako,
1 didelis smulkiai pjaustytas svogūnas,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
1 šaukštelis čiobrelių (galite keisti peletrūnais ar šalavijais),
druska ir pipirai,
3-4 griežinėliais supjaustyti pomidorai be odelės,
3 kietai virti griežinėliais pjaustyti kiaušiniai,
200 g kubeliais pjaustytų pakepintų lašinukų ar kumpio,
20 pasmulkintų žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
1 šaukštas kaparėlių,
30 g tarkuoto parmezano,
30 g kitokio tarkuoto sūrio (Gruyere, Comte, Cheddar).

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Riebalais patepkite stačiakampę (maždaug 10 cm x 30 cm) formą.

2. Jautienos ir kiaulienos faršus sudėkite į didelį dubenį, sumaišykite su plaktais kiaušiniais, česnakais, svogūnais, žolelėmis, druska ir pipirais. Pusę šios masės sudėkite į kepimo formą.

3. Ant viršaus išdėliokite pomidorų ir kiaušinių griežinėlius, ant jų suberkite kepintus lašinukus ar kumpį, alyvuoges, kaparėlius. Pabarstykite sūriais. Sudėkite likusią faršo masę.

4. Apdenkite kepimo popieriumi. Uždenkite dangčiu arba folija.

5. Užvirinkite vandenį ir supilkite į didelį kepimo indą. Į jį įstatykite formą su faršu. Vanduo turėti siekti „zuikio“ formos vidurį. Kepkite 1 val. Nuimkite dangtį ar foliją ir kepkite dar 20-30 min.

6. Patiekite karštą, su virtomis bulvėmis. Likučius sunaudosite užkandžiams ar sumuštiniams. Pusę pyrago galite užšaldyti ir suvalgyti vėliau.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją