Todėl šiai progai siūlome keletą pyragų receptų, kuriais tikrai maloniai nustebinsite savo mamą.

Keptų daržovių ir fetos sūrio pyragas

„Kai pagalvojate apie pyragą – tikriausiai pirma į galvą ateina įvairūs obuolių, sūrio, varškės, vaisių ar kiti kepiniai. Tačiau, jei jūsų mama labiau mėgsta ne saldžius pyragus, o gal dar net nėra tokių ragavusi, tuomet išbandykite keptą daržovių ir fetos sūrio pyragą“, – rekomenduoja „IKI“ prekybos tinklo Panevėžio kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Pyragui pagaminti jums reikės:

400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
3 stiklinių pjaustytų norimų daržovių,
trijų pomidorų,
2 skiltelių česnako,
60 ml alyvuogių aliejaus,
2 arbat. šaukštelių rozmarino,
125 g fetos sūrio
2 valg. šaukštų tarkuoto parmezano sūrio.

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Trupučiu aliejaus patepkite maždaug 23 cm skersmens kepimo formą. Laikydamiesi pakuotės rekomendacijų atšildykite tešlą ir išklokite ja kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi ir kepkite 10 minučių. Popierių nuimkite ir kepkite dar 5 minutes.

Išimkite ir palikite atvėsti. Apvirtas ir apkeptas savo mėgstamas daržoves sumaišykite su išspaustu česnaku, aliejumi ir rozmarinu (galite naudoti džiovintą arba šviežiai susmulkintą). Sudėkite viską ant tešlos. Apibarstykite sutrupintu fetos sūriu ir smulkiai sutarkuotu parmezanu. Kepkite 20 minučių. Patiekite su žaliomis salotomis.

Lašišos pyragas

Bene vieni žymiausių ir gurmanų visame pasaulyje pamėgti – žuvies pyragai. Jei norite pagaminti mamai kažką ypatingo, tuomet išmėginkite keptą lašišos pyragą.

Jam pagaminti reikės:

1 stikl. ryžių,
200 g lašišos filė,
50 g sviesto,
2 valg. šaukštų miltų,
1 stikl. pieno,
1 stikl. fermentinio tarkuoto sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį
3 valg. šaukštų džiūvėsėlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Išvirkite kietai kiaušinį. Kepimo inde paskleiskite ryžius, ant viršaus – filė gabalėlius, užbarstykite smulkiai sukapotą kiaušinį. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite.

Tuomet supilkite pieną ir mišykite, padažą užvirinkite – jis turi būti tirštas ir vienalytis. Įberkite sūrio, druskos ir maltų pipirų. Padažą supilkite ant ryžių ir žuvies, pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite orkaitėje apie 20 min. Patiekite su žaliomis salotomis.

Kavos skonio sūrio pyragas

Jei visgi galvojate apie saldų Mamos dienos siurprizą, A. Rasmussen rekomenduoja kavos skonio sūrio pyragą.

Jam pagaminti jums reikės:

250 g sausainių,
170 g sviesto,
500 g maskarponės sūrio,
175 g cukrus,
trijų kiaušinių,
2 valg. šaukštų kavos likerio
300 g grietinėlės.

Orkaitę įkaitinkite iki 160° C. Sausainius sumalkite elektriniu plaktuvu ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite skardos dugną bei šonus. Sušaldykite. Elektriniu plaktuvu suplakite sūrį ir cukrų. Įmuškite kiaušinius, supilkite kavos likerį ir grietinėlę. Masė turi būti puri ir vienalytė. Kremą supilkite į skardą ir kepkite apie 1 valandą. Atvėsinkite ir nakčiai palikite šaldytuve.

„Tai tik keletas pyragų receptų, kurie puikiai tiks šiai gražiai šventei. Nebijokite išmėginti pyragus, kurie nėra tradiciniai ir garantuojame – tikrai atrasite ypatingus naujus skonius“, – pataria kulinarė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją