Kiaušinienės ir omletai yra ta vieta, kur beveik kiekvienas galvojame, kad kam nors naujo vietos čia nėra. Vedini to mes nuolat ieškome, kad galėtume pateikti jums ką nors naujo – to, ko dar negaminote ir to, ką pasigaminti privalote ne dėl mūsų, bet dėl savęs. Ta proga jau nuo savaitės vidurio laukėme savaitgalio, kad galėtume jums pristatyti kiaušinienę kitaip – taip, kaip esu tikras, daugelis dar nebandėte.

Kiaušiniams debesyse pasigaminti reikės:

4 kiaušinių
druskos ir pipirų
šviežių krapų, petražolių, svogūnų laiškų
20 g mėgstamo sūrio (geriausiai tiks Pecorino), jeigu neturite, galite imti bet kokį kietą sūrį
pančetos

Taigi pirmiausia reikia atskirti kiaušinio trynius nuo baltymo, tryniai turi likti sveiki. Baltymus sudėkite į indą, kuriame būtų patogu juos išplakti iki standžios masės, kad šaukštu galėtumėt sudėti ant kepimo popieriaus. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.

Išplakus baltymus, juos pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite mėgstamas žoleles, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir jeigu norite įdėkite pakepto ir atvėsinto kumpio (pančeta tiks puikiai). Šaukštu viską įmaišykite į išplaktą kiaušinio baltymą.

Tuomet visą masę šaukštu gražiai sudėkite ant kepimo skardos, kur patiestas kepimo popierius. Padalinkite lygiai, kad gautųsi 4 debesys ir viduryje padarykite duobutė, kad galima lengvai būtų įdėti kiaušinio trynį. (To dar daryti nereikia).

Taigi, paruoštus keturis debesėlius dėkite į orkaitę (be trynių) ir pakepkite lygiai 3 minutes. Tuomet išimkite iš orkaitės, sudėkite gražiai šaukštu kiaušinio trynius, po vieną į kiekvieną debesį ir kepkite orkaitėje dar 3 minutes.

Valgykite su mėgstamomis salotomis ir duona.

Skanaus!