Idėjos, kad velykiniai patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir gražūs

 (4)
Visi žinome, kad svarbu ne kiekis, o kokybė. Ypač ant šventinio stalo. Taigi verčiau mažiau patiekalų, bet jie skanesni ir, kas labai svarbu, estetiški. Juk valgome ne tik burna, skanaujame pirmiausia akimis.
Idėjos, kad velykiniai patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir gražūs
© Shutterstock nuotr.

Štai keletas idėjų, kaip išradingai papuošti ir patiekti šventinius patiekalus.

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Vaikų džiaugsmas - ant griliaus kepti zefyrai (7)

Minkšti ir burnoje tirpstantys saldumynai, pavergę vaikų širdis ir skonių receptorius, – zefyrai. Tikras saldumynų karalius, puikiai tinkantis vasaros išvykoms ir ne tik. Dar neseniai Lietuvoje išpopuliarėjusį desertą žiemos metu daugelis įprato dėti į kakavą, o vasarą kepti ant laužo. Puikiu desertu iškylautojams šie purūs saldumynai taps ir iškepti ant griliaus.

Lengvas kaip debesėlis jogurtinis tortas su braškėmis

Šį tortą pagaminsite per 1 valandą, tačiau reikės dar 4 valandų jam atšaldyti, kad sustingtų želė sluoksniai. Vienoje porcijoje – 290 kcal.

Mėgaukitės: 4 gardėsiai su braškėmis (1)

Vasara ir braškės – neatsiejami dalykai. Pasirodo, šios uogos iš tiesų yra rožių šeimos narės, o viduramžiais buvo manoma, kad jos gali atnešti taiką ir klestėjimą. Norite tikėkite, norite ne, bet jei įsimylėjėliai padalys pusiau ir suvalgys dvigubą braškę – jų meilė klestės. Norėdami vasarą praleisti meiliai ir gardžiai, gaminkite patiekalus iš šių raudonų vasaros gėrybių.