Renkuosi klasiką – raudoną papriką, perkant ar renkant šilnamyje visada ieškau taisyklingos formos, kad pastatyta ant apatinės dalies paprika stovėtų tiesiai.

Įdarui naudoju maltą paukštieną, bet jei patiekalas gaminamas, pvz. vyriškos talkos proga – tuomet jau įdarau paprikas jautienos ir kiaulienos mišiniu. Tiesa, svarbi detalė – abu puodai, kuriuose bus ruošiamas patiekalas, turėtų būti be plastikinių detalių, mat jiems reikės pasisvečiuoti ir orkaitėje.

Aprašysiu proporciją 4 porcijoms.

Pirmiausiai išverdu 150 g ryžių (apie pusę stiklinės).

Juos užpilu dvigubai didesniu kiekiu vandens, vandenį truputį pasūdau, palaukiu, kol turinys užvirs, tuomet dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku puodą ramybėje.

4 vidutinio dydžio paprikas nuplaunu, nupjaunu dalį su kotu ir išimu sėklas. Užkaitinu virdulį su vandeniu ir, jam užvirus, nuplikau vidinę paprikų dalį, ši maža gudrybė suteiks ypatingą minkštumą, bet neištižimą.

Įdarui dubenėlyje sumaišau 200 g maltos mėsos, 2 v.š. virtų ryžių, 1 didesnį kiaušinį, 1/4 kapoto svogūno, po žiupsnelį druskos ir prieskonių mėsai mišinio.

Viską išminkau, kol produktai tolygiai susimaišo, įdarą dedu į paprikas. Galima formuoti ir kalnelį. Užvožiu nupjautas paprikų kepurėles ir sustatau ruošinius į puodą. Iki pusės paprikų aukščio įpilu vandens, dengiu dangtį ir puodą statau ant minimalios ugnies. Po 45-50 min. įjungiu orkaitę (režimu grilis iš viršaus), nuimu puodo dangtį ir į vandenį dedu 2 a.š. sviesto, 2 v.š. grietinės, 1 a.š. druskos.

Puodą perkeliu ant grotelių orkaitės viduryje. Ant tų pačių grotelių dedu ir puodą su ryžiais, tik šiam puodui dangčio nenuimu.

Po 20 min. paprikos jau bus pasiruošę keliauti į lėkštes. Į kiekvieną lėkštę dedu ryžių, į jų vidurį – papriką ir viską palaistau padažu.

Skanaus!