Tikras smūgis piniginei ir apetitui. Laimei, yra keletas paprastų gudrybių, kaip ilgiau išlaikyti šviežius produktus, rašo hln.be.

Traškios šviežios salotos

Jeigu nenorite, kad salotos, kurias nupirkote gražias ir žalias, netrukus paruduotų, įdėkite jas į plastikinį maišelį kartu su skiaute virtuvinio popieriaus. Jis sugers iš salotų išsiskiriančius skysčius. Tiksliau tariant, šis šaldytuve susidarantis kondensatas prieš tai buvusius traškius lapus suminkština. Leiskite popieriui atlikti savo darbą ir mėgausitės traškiais salotų lapais daug ilgiau.

Atsargiai – rudi bananai

Bananai lėčiau nuruduoja, jeigu jie yra arti vienas kito. Niekada neišskirstykite bananų kekės, geriau ją įvyniokite į plastikinį maišelį ar aliuminio foliją. Išimkite bananus tik prieš pat valgymą. Tokia paprasta gudrybė leis mėgautis bananais be rudų dėmių nuo trijų iki penkių dienų ilgiau.

Bulvės ir obuoliai – puiki pora

Jeigu norite išvengti naujų daigų ant bulvių, paprasčiausiai sudėkite jas kartu su obuoliais. Šie vaisiai išskiria etileną, o šios dujos leidžia bulvėms ilgiau išsaugoti šviežumą.

Tačiau privalote pasirūpinti, kad obuoliai būtų toliau nuo kitų vaisių, kadangi tos pačios dujos privers likusius vaisius greičiau prinokti, vadinasi, greičiau pradėti pūti.

Acto vonia jūsų uogoms

Kalbant apie uogas, labiausiai erzina su dalykai: jos brangiai kainuoja ir labai greitai genda. Laimei jų gyvavimo trukmę galima prailginti pamirkius vandens ir acto tirpale (vienai stiklinei acto reikia trijų stiklinių vandens).

Tokioje „vonioje“ išsimaudžiusias uogas galima padėti į šaldytuvą. Tai sunaikins grybelių ir bakterijų pėdsakus. Tik turite pasirūpinti, kad acto tirpale pamirkytos uogos prieš kelionę į šaldytuvą būtų gerai nusausintos.

Kabantys svogūnai

Senos pėdkelnės gali pasitarnauti svogūnų laikymui. Taip, perskaitėte teisingai. Sudėkite svogūnus į pėdkelnes ir kiekvieną atskirkite gumyte. Sutinkame, tai atrodo keistai, tačiau tai tikrai prailgins šios daržovės galiojimo laiką. Svogūnai išliks šviežesni daug ilgiau.

Salierai – į aliuminio foliją

Viso ryšulėlio salierų paprastai vieno valgymo metu nereikia, tačiau iš parduotuvės atneštame plastikiniame maišelyje jie išbūna švieži ne ilgiau kaip dvi savaites. Tam plastikinį maišelį pakeiskite gabalu aliuminio folijos. Tai leis saliero skleidžiamoms dujoms pasišalinti, todėl ši daržovė išliks šviežia kur kas ilgiau.

Išvaduokite grybus iš plastikinių indelių

Plastikiniai indeliai, į kuriuos dažniausiai renkami grybai, turi kaip įmanoma greičiau atsidurti šiukšliadėžėje. Kokybe garsėjančiose parduotuvėse grybai parduodami popieriniuose maišeliuose ne šiaip sau. Popieriniame maišelyje grybai ilgiau išlieka švarūs ir sausi, mat plastikiniame inde atsirandantis vanduo grybus labai greitai sugadina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)