Šaldymas

Šaldomi tik jauni, stangrūs ir mažai vandeningi grybai: baravykai, raudonviršiai, įvairūs piengrybiai. Juos geriau šaldyti nevirtus. Ant padėklo sudėkite kruopščiai atrinktus ir nuvalytus grybus ir dėkite į šaldiklį.

Po 12 valandų grybus galima sudėti į paketus ir vėl sudėti į šaldiklį. Beje, turėtumėte žinoti, kad šaldytos voveraitės šiek tiek apkarsta. Švieži šaldyti grybai laikomi tokiomis sąlygomis yra tinkami vartoti iki metų.

galima šaldyti ir virtus grybus. Juos reikia virti tiek, laiko, kiek yra rekomenduojama. Pavyzdžiui, kelmučius reikia virti ne trumpiau kaip pusvalandį.

Išvirtus grybus reikia supilti į kiaurasamtį ir palikti, kad nutekėtų skystis (reikia taip juos palaikyti gana ilgai - apie pusvalandį ar ilgiau). Po to juos sudėkite į indus ir – į šaldiklį.

Galima užšaldyti ir keptus svieste arba troškintus savo sultyse grybus. Taip paruoštus –18 °C temperatūroje galima laikyti iki 4 mėnesių.

Atšildyti grybus reikia lėtai – geriausia nakčiai juo perdėti į šaldytuvą.