Ingredientai:

Sluoksniuota bemielė tešla;
Šiek tiek miltų;
25 g sviesto;
300 g miško grybų (arba pievagrybių);
25 g Parmezano sūrio;
Saujelė smulkintų petražolių;
1 smulkiai pjaustyta arba traiškyta česnako skiltelė;
1 kiaušinis.

Gaminimo eiga:

Stalą pabarstykite miltais, išvyniokite tešlą ir šiek tiek ją pakočiokite. Išpjaukite keturis, 15 cm pločio apskritimus arba padalinkite tešlą į norimas dalis.

Įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepkite išvalytus ir supjaustytus grybus. Kepkite tol, kol keptuvėje nebeliks skysčio. Palikite atvėsti. Pabarstykite druska, pipirai, mėgiamais grybų prieskoniais. Įmaišykite Parmezano sūrį ir smulkiai sukapotas petražoles.

Tešloje peiliu nubrėžkite 1 cm pločio „tvorelę“. Į apskritimo vidurį dėkite paruoštos grybų masės, o kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.

Apkepėles kepkite maždaug 20 min arba tol, kol jos taps auksinėmis ir traškiomis. Valgykite tiek karštas, tiek šaltas. Skanaus!