2 porcijos / pasiruošimas: 2 val. / Gaminimas: 20 min.

1 vidutinio dydžio cukinija
40 g smulkiais gabaliukais pjaustyto moliūgo
20 g smulkiai pjaustyto svogūno
2 skiltelės česnako
Po 20 g įvairios rūšies miško grybų (voveraičių, kelmučių, kreivabudžių), džiovintų arba šviežių „Shiitake“ grybų
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį

Miško grybus išvirkite pasūdytame vandenyje. Kreivabudes ir „Shiitake“ grybus smulkiai supjaustykite.

Cukiniją perpjaukite išilgai ir išskobkite jos vidų. Padarykite „luoteliui“ plokščią dugną, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų.

Sudėkite cukinijos puseles ant riebalais patepto kepimo popieriaus ir pakepkite jas 180 laipsnių karščio orkaitėje 7 min.

Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus. Suberkite moliūgo gabaliukus, grybus, smulkintą svogūną bei česnaką ir viską pakepinkite 5 min. Pridėkite druskos ir pipirų.

Į cukinijos puseles sukrėskite po šaukštą grietinės, o ant viršaus sudėkite kepintus moliūgus, grybus, svogūną ir česnaką. Papuoškite patiekalą žalumynais ir vyšniniais pomidorais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)