Reikės tik žuvies ir grilliaus (tiks ir grill keptuvė, jeigu šiandien vėl lyja), jei dar turėsite citrinos ir čiobrelio – bus nuostabu, na, o druskos ir pipirų namuose gi visuomet rasite.

O tam, kad lėkštės būtų spalvingesnės paruošėm mango salsa salotas.

Paruošimui reikės:

šviežios žuvies
citrinos
šviežių čiobrelių
druskos
grūstų pipirų
alyvuogių aliejaus

Įdeliai šiam receptui tiks dorada arba vilkešeris. Prapjaunam pilvą ir išvalome žuvį. Tuomet į ten pat įdedame kelis griežinėlius citrinos ir turimų žolelių.

Įkaitinus grilį arba keptuvę, žuvį įtriname alyvuogių aliejumi ir metame kepti, nereikia nei skusti žvynų, nei pjauti galvos, nei užsiimti kita nereikalinga veikla. Viena pusė keps apie 5-7 minutes.
Galite pavartyti kelis kartus, prieš pabaigą užbarstykite druskos ir pipirų jeigu mėgstate galite dar užspausti citrinos.

Labai paprasta, o nustebinsit visus, kuriems tik patieksite tokią žuvį.

Mango salsai paruošti reikės (2-3 asmenims):

1 prinokusio mango
1/3 čili pipiro
saujos šviežių kalendrų
1/4 raudonosios paprikos
1/2 raudonojo svogūno
laimo sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos
juodujų pipirų

Mango, svogūną, papriką supjaustom norimo dydžio kubeliais (prie šios kompanijos puikiai dera ir agurkas), susmulkinam čili pipirą, kalendras ir viską sumaišome gilesniame dubenyje, apšlakstome alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, įberiame druskos ir grūstų juodųjų pipirų.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!