Grietininis želė tortas

 (5)
Grietininis želė tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės (26 cm tortinė):

900 ml liesos grietinės (10-12 proc. riebumo);
puse stiklinės cukraus;
žiūpsnelio citrinos rūgštelės;
50 g pieniško šokolado;
4 pakuočių želė;
4 v.š. želatinos.

Pagrindui:

300 g sausainių (pvz: „Gaidelis“);
70 g sviesto;
60 g cukraus .

Eiga:

Pagrindui. Susmulkiname sausainius, beriame cukrų (60 g) ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome/išminkome ir beriame į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, paliekame atvėsti, neišimant iš skardos.

Iš anksto pasiruošiame želė, ją užpilame ne 500 ml kaip įprasta, o 300 ml vandens. Sustingusia želė supjaustome kubeliais.

Grietinę išplakame su puse stiklinės cukraus, beriame tarkuotą šokoladą,citrinos rūgštelę,želė gabaliukus,viską išmaišome. Atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkiname želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpiname, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir dedame į grietinės ir želė masę, viską gerai išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo.

Šaldytuve laikome apie 5 valandas. Papuošimui viršų apibarstome tarkuotu šokoladu, arba užpilame želė sluoksniu, papildomai reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikome apie 5 valandas.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kaip teisingai naudoti šaldytus produktus, kad netektų išmesti (1)

Ar žinote, kad per metus kiekvienas lietuvis išmeta apie 50 kg maisto atliekų, kurių dalis dar nesugedusi ir tinkama vartoti. Visi puikiai žinome, kad planuodami pirkinius ne tik sutaupome, bet ir išvengiame nereikalingų pirkinių, na o maisto atžvilgiu – mažiau išmetame nesuvartotų maisto produktų. Ekspertai pateikia ir praktiškus patarimus, padėsiančius mažinti maisto atliekas.

Makaronai su baravykais (2)

Laikas traukti spintelės gale užkištus džiovintus grybus ir gaminti šiuos makaronus.

Blynai su kumpio ir sūrio įdaru (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Blyneliai su vaisiais (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Burnoje tirpstantis Agnės kugelis (20)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.