Grietininis želė tortas

 (5)
Grietininis želė tortas
Grietininis želė tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės (26 cm tortinė):

900 ml liesos grietinės (10-12 proc. riebumo);
puse stiklinės cukraus;
žiūpsnelio citrinos rūgštelės;
50 g pieniško šokolado;
4 pakuočių želė;
4 v.š. želatinos.

Pagrindui:

300 g sausainių (pvz: „Gaidelis“);
70 g sviesto;
60 g cukraus .

Eiga:

Pagrindui. Susmulkiname sausainius, beriame cukrų (60 g) ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome/išminkome ir beriame į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, paliekame atvėsti, neišimant iš skardos.

Iš anksto pasiruošiame želė, ją užpilame ne 500 ml kaip įprasta, o 300 ml vandens. Sustingusia želė supjaustome kubeliais.

Grietinę išplakame su puse stiklinės cukraus, beriame tarkuotą šokoladą,citrinos rūgštelę,želė gabaliukus,viską išmaišome. Atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkiname želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpiname, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir dedame į grietinės ir želė masę, viską gerai išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo.

Šaldytuve laikome apie 5 valandas. Papuošimui viršų apibarstome tarkuotu šokoladu, arba užpilame želė sluoksniu, papildomai reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikome apie 5 valandas.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Naminė saldžiarūgštė cukinija

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.

Kaip paruošti grybai lengviau virškinami? (6)

"Ar pakeptos grybų kepurėlės sunkiau virškinamos nei virti grybai? Kaip geriausia yra paruošti grybus vartojimui?",- klausia skaitytoja Marija.

Rūtos cukinija su česnaku (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Daivai ir laukiame jūsų receptų.

„Rio skonis“ (V): kur naudojami sportininkų maisto likučiai? (1)

Kol maisto ir gėrimų tiekėjai bei mitybos specialistai sudaro specialias dietas 18 tūkstančių sportininkų, pareigūnų ir personalo darbuotojų Rio de Žaneiro Olimpiniame kaimelyje, dešimtys virėjų užsiima kuo kitu – komplekse likusį maistą paverčia patiekalais miesto benamiams.

Agurkai su pomidorų padažu (7)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Gražinai ir laukiame jūsų receptų.