Grietininis želė tortas

 (5)
Grietininis želė tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės (26 cm tortinė):

900 ml liesos grietinės (10-12 proc. riebumo);
puse stiklinės cukraus;
žiūpsnelio citrinos rūgštelės;
50 g pieniško šokolado;
4 pakuočių želė;
4 v.š. želatinos.

Pagrindui:

300 g sausainių (pvz: „Gaidelis“);
70 g sviesto;
60 g cukraus .

Eiga:

Pagrindui. Susmulkiname sausainius, beriame cukrų (60 g) ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome/išminkome ir beriame į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, paliekame atvėsti, neišimant iš skardos.

Iš anksto pasiruošiame želė, ją užpilame ne 500 ml kaip įprasta, o 300 ml vandens. Sustingusia želė supjaustome kubeliais.

Grietinę išplakame su puse stiklinės cukraus, beriame tarkuotą šokoladą,citrinos rūgštelę,želė gabaliukus,viską išmaišome. Atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkiname želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpiname, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir dedame į grietinės ir želė masę, viską gerai išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo.

Šaldytuve laikome apie 5 valandas. Papuošimui viršų apibarstome tarkuotu šokoladu, arba užpilame želė sluoksniu, papildomai reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikome apie 5 valandas.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Savaitgalio pietums – šefo gaminama sriuba iš paprastų produktų (4)

Ar prisimenate, kada paskutinį kartą ruošėte patiekalą iš paprastų, kone kiekvienuose namuose randamų ingredientų, tačiau galutinis rezultatas prilygo profesionalaus virtuvės šefo ruoštam valgiui? Būtent tokią sriubą siūlome pasigaminti.

Skaniosios tuno salotos (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Cukinijos blyneliai

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Eglei ir laukiame jūsų receptų.

Varškės užtepėlė su žalumynais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Julijai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?