Grietininis želė tortas

 (5)
Grietininis želė tortas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės (26 cm tortinė):

900 ml liesos grietinės (10-12 proc. riebumo);
puse stiklinės cukraus;
žiūpsnelio citrinos rūgštelės;
50 g pieniško šokolado;
4 pakuočių želė;
4 v.š. želatinos.

Pagrindui:

300 g sausainių (pvz: „Gaidelis“);
70 g sviesto;
60 g cukraus .

Eiga:

Pagrindui. Susmulkiname sausainius, beriame cukrų (60 g) ir ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišome/išminkome ir beriame į torto skardą gerai prispausdami prie dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, paliekame atvėsti, neišimant iš skardos.

Iš anksto pasiruošiame želė, ją užpilame ne 500 ml kaip įprasta, o 300 ml vandens. Sustingusia želė supjaustome kubeliais.

Grietinę išplakame su puse stiklinės cukraus, beriame tarkuotą šokoladą,citrinos rūgštelę,želė gabaliukus,viską išmaišome. Atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkiname želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpiname, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir dedame į grietinės ir želė masę, viską gerai išmaišome ir supilame ant sausainių pagrindo.

Šaldytuve laikome apie 5 valandas. Papuošimui viršų apibarstome tarkuotu šokoladu, arba užpilame želė sluoksniu, papildomai reikės dar vieno pakelio. Šaldytuve laikome apie 5 valandas.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.

Devyni geriausi virtuvės šefų pusryčių patarimai sunkiam rytui (39)

Pradedant be lukšto virtais kiaušiniais ir baigiant žaliais tirštaisiais kokteiliai bei sušiais – devyni garsūs Didžiosios Britanijos virtuvės šefai papasakojo, kaip jie bando atsigauti kitą rytą po audringo vakarėlio, rašo independent.co.uk.

Tobulas nekeptas imbierinis sūrio pyragas (4)

Pateikiame labai greit pagaminamą sūrio desertą su imbiero natomis. Kadangi šis pyragas nekeptas ir be tirštiklių, tam, kad jis išeitų toks, koks turi būti, ir sūris, ir sutirštintas pienas turi būti išties tiršti. Jei nesate tikri dėl šių produktų kokybės ir tirštumo, verčiau gaminkite pyragą atskiruose indukuose.

Bulviniai blynai su kukurūzais

Tiems, kas dievina bulves - blynai su kitokiu charakteriu.