Grietinėje troškintas triušis

 (8)
Grietinėje troškintas triušis
© Shutterstock nuotr.

Dietinis patiekalas.

Jums reikės:

· Nedidelio triušio (1-1,5 kilogramo svorio)
· 250-300 gramų grietinės
· 100-200 ml baltojo sauso vyno
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· 3 skiltelių česnako
· 200-300 ml sultinio arba vandens
· 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
· Žalio čiobrelio
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
· Kelių rožinių pipirų

Gaminimas

1) Išdarinėtą triušį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių gerai apkepkite triušio gabalėlius, kol šie įgaus auksinį atspalvį.

2) Apkepintą triušį iš keptuvės perkelkite į puodą, laikykite šiltai.

3) Į keptuvę, kur kepinote triušio gabaliukus, sudėkite supjaustytus svogūnus – juos kepkite maždaug 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną ir viską troškinkite maždaug 7-10 minučių.

4) Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelį ir rožinius pipirus. Įpilkite 200-300 mililitrų sultinio arba vandens, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

5) Į keptuvę vėl sudėkite triušio gabalėlius (pageidautina, kad padažas praktiškai semtų mėsą). Leiskite troškiniui užvirti, tada keptuvę uždenkite dangčiu ar paprasčiausia folija.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir palikite ten triušį troškintis – procesas turėtų trukti apie pusantros ar dvi valandas (galima troškinti ir ant viryklės, tik ugnis turi būti minimali).

7) Kai triušis baigs troškintis, prieš patiekdami šį patiekalą, leiskite jam apie 20 minučių atvėsti. Prie triušienos kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė, virti ryžiai ar paprastos daržovių salotos.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (8)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Greita ir paprasta: vokiškos spurgos (13)

2015 kovo mėn. 1 d. 00:00
Spurgomis visada pavyks nustebinti ir namiškius, ir svečius. Skanaus!

Patiekalas maloniai nustebins: traškios cukinijos su sūriu (6)

2015 vasario mėn. 28 d. 00:00
Cukinijas kepsime ne keptuvėje, o orkaitėje. Patiekalas jus maloniai nustebins.

PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas (6)

2015 vasario mėn. 27 d. 00:00
PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas
Asmeninio archyvo nuotr.
Purus ir lengvas rikotos bei manų košės apkepas - puiki idėja dienos pradžiai arba maloniai pertraukėlei prie kavos puodelio. Apkepo skonis nustebins Jus neįtikėtinai puria tekstūra ir švelnia, lengva konsistencija, kuri neabejotinai patiks suaugusiesiems, o ypač - vaikams.

Duonos panaudojimo būdai: nuo mėsos patiekalų iki desertų (1)

2015 vasario mėn. 26 d. 09:46
Krimsdami priešpiečių sumuštinį dažnai net nesusimąstome, kad duoną galime panaudoti ir kitokiems patiekalams. Šis kasdienis maisto produktas gali būti naudojamas ne tik užkandžiams gaminti, bet ir derinamas su kitais produktais bei tapti svarbiu daugelio skirtingų patiekalų ingredientu.

Sveikiname „Gardžiausių desertų“ konkurso nugalėtojus! (4)

2015 vasario mėn. 25 d. 17:17
Dėkojame visiems skaitytojams, pasidalinusiems savo gardžiausių desertų receptais. Atėjo metas paskelbti nugalėtojus, kuriems tenka kvietimas apsilankyti bet kurioje „Cancan pizza“ picerijoje ir pasimėgauti įspūdingais juodaisiais blyneliais.