Grietinėje troškintas triušis

 (8)
Dietinis patiekalas.
Grietinėje troškintas triušis
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

· Nedidelio triušio (1-1,5 kilogramo svorio)
· 250-300 gramų grietinės
· 100-200 ml baltojo sauso vyno
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· 3 skiltelių česnako
· 200-300 ml sultinio arba vandens
· 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
· Žalio čiobrelio
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
· Kelių rožinių pipirų

Gaminimas

1) Išdarinėtą triušį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių gerai apkepkite triušio gabalėlius, kol šie įgaus auksinį atspalvį.

2) Apkepintą triušį iš keptuvės perkelkite į puodą, laikykite šiltai.

3) Į keptuvę, kur kepinote triušio gabaliukus, sudėkite supjaustytus svogūnus – juos kepkite maždaug 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną ir viską troškinkite maždaug 7-10 minučių.

4) Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelį ir rožinius pipirus. Įpilkite 200-300 mililitrų sultinio arba vandens, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

5) Į keptuvę vėl sudėkite triušio gabalėlius (pageidautina, kad padažas praktiškai semtų mėsą). Leiskite troškiniui užvirti, tada keptuvę uždenkite dangčiu ar paprasčiausia folija.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir palikite ten triušį troškintis – procesas turėtų trukti apie pusantros ar dvi valandas (galima troškinti ir ant viryklės, tik ugnis turi būti minimali).

7) Kai triušis baigs troškintis, prieš patiekdami šį patiekalą, leiskite jam apie 20 minučių atvėsti. Prie triušienos kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė, virti ryžiai ar paprastos daržovių salotos.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Naminė saldžiarūgštė cukinija (4)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.

Kaip paruošti grybai lengviau virškinami? (6)

"Ar pakeptos grybų kepurėlės sunkiau virškinamos nei virti grybai? Kaip geriausia yra paruošti grybus vartojimui?",- klausia skaitytoja Marija.

Jautienos maltinukai su saulėje džiovintais pomidorais (2)

Puikus variantas tiems, kurie pietus mėgsta atsinešti į darbą.

Rūtos cukinija su česnaku (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Daivai ir laukiame jūsų receptų.

„Rio skonis“ (V): kur naudojami sportininkų maisto likučiai? (1)

Kol maisto ir gėrimų tiekėjai bei mitybos specialistai sudaro specialias dietas 18 tūkstančių sportininkų, pareigūnų ir personalo darbuotojų Rio de Žaneiro Olimpiniame kaimelyje, dešimtys virėjų užsiima kuo kitu – komplekse likusį maistą paverčia patiekalais miesto benamiams.