Grietinėje troškintas triušis

 (8)
Dietinis patiekalas.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

· Nedidelio triušio (1-1,5 kilogramo svorio)
· 250-300 gramų grietinės
· 100-200 ml baltojo sauso vyno
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· 3 skiltelių česnako
· 200-300 ml sultinio arba vandens
· 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
· Žalio čiobrelio
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
· Kelių rožinių pipirų

Gaminimas

1) Išdarinėtą triušį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių gerai apkepkite triušio gabalėlius, kol šie įgaus auksinį atspalvį.

2) Apkepintą triušį iš keptuvės perkelkite į puodą, laikykite šiltai.

3) Į keptuvę, kur kepinote triušio gabaliukus, sudėkite supjaustytus svogūnus – juos kepkite maždaug 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną ir viską troškinkite maždaug 7-10 minučių.

4) Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelį ir rožinius pipirus. Įpilkite 200-300 mililitrų sultinio arba vandens, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

5) Į keptuvę vėl sudėkite triušio gabalėlius (pageidautina, kad padažas praktiškai semtų mėsą). Leiskite troškiniui užvirti, tada keptuvę uždenkite dangčiu ar paprasčiausia folija.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir palikite ten triušį troškintis – procesas turėtų trukti apie pusantros ar dvi valandas (galima troškinti ir ant viryklės, tik ugnis turi būti minimali).

7) Kai triušis baigs troškintis, prieš patiekdami šį patiekalą, leiskite jam apie 20 minučių atvėsti. Prie triušienos kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė, virti ryžiai ar paprastos daržovių salotos.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Vištiena raugintų kopūstų patale

Darbo nedaug, o skonis... Skonis priklauso nuo kopūstų. Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino. Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.

Kaimiškos pavasario salotos

Paprastos salotos, kurios tiks lieknėjantiems. Produktų šioms salotoms kiekviena šeimininkė ras savo virtuvėje.

Kavos ūkiai Kolumbijoje: kaip iki mūsų puodelio atkeliauja šviežios kavos pupelės? (3)

Kolumbijos kava visame pasaulyje vertinama už savitą ir išgrynintą skonį, o didžioji jos dalis užauginama mažose šeimyninėse plantacijose. Vienai iš tokių plantacijų jau 22 metus vadovauja Heber Sarria, kuris yra jau trečios savo šeimos kartos atstovas, tęsiantis savo protėvių kavos verslą. Anot jo, kavą Kolumbijoje pradedama gerti jau vaikystėje, tad nebestebina faktas, kad Kolumbijoje ją augina 550 tūkst. šeimų, o su kavos pramone susiję dar du milijonai gyventojų.

Spalvingas portugališkas troškinys (2)

Siūlome pamatyti, kaip gaminamas tradicinis portugališkas troškinys kataplana. Jūros gėrybės, daržovės, čiorisas ir ryškiausios spalvos – vienoje lėkštėje.