Grietinėje troškintas triušis

 (8)
Grietinėje troškintas triušis
© Shutterstock nuotr.

Dietinis patiekalas.

Jums reikės:

· Nedidelio triušio (1-1,5 kilogramo svorio)
· 250-300 gramų grietinės
· 100-200 ml baltojo sauso vyno
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· 3 skiltelių česnako
· 200-300 ml sultinio arba vandens
· 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
· Žalio čiobrelio
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
· Kelių rožinių pipirų

Gaminimas

1) Išdarinėtą triušį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių gerai apkepkite triušio gabalėlius, kol šie įgaus auksinį atspalvį.

2) Apkepintą triušį iš keptuvės perkelkite į puodą, laikykite šiltai.

3) Į keptuvę, kur kepinote triušio gabaliukus, sudėkite supjaustytus svogūnus – juos kepkite maždaug 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną ir viską troškinkite maždaug 7-10 minučių.

4) Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelį ir rožinius pipirus. Įpilkite 200-300 mililitrų sultinio arba vandens, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

5) Į keptuvę vėl sudėkite triušio gabalėlius (pageidautina, kad padažas praktiškai semtų mėsą). Leiskite troškiniui užvirti, tada keptuvę uždenkite dangčiu ar paprasčiausia folija.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir palikite ten triušį troškintis – procesas turėtų trukti apie pusantros ar dvi valandas (galima troškinti ir ant viryklės, tik ugnis turi būti minimali).

7) Kai triušis baigs troškintis, prieš patiekdami šį patiekalą, leiskite jam apie 20 minučių atvėsti. Prie triušienos kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė, virti ryžiai ar paprastos daržovių salotos.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Jūros gėrybių gerbėjams: makaronai su geldelėmis (6)

2014 spalio mėn. 22 d. 00:00
Mindaugas Mickevičius rekomenduoja patiekalus su jūros gėrybėmis.

Sveikiausias iš visų riebalų: valo toksinus, stiprina imunitetą (99)

2014 spalio mėn. 21 d. 06:34
Gi (ghee) yra valytas sviestas, labai plačiai naudojamas Indijoje. Nors vakariečiai pastaruosius 30 metų įtariai žiūri į gyvulinės kilmės riebalus ir sviestą (labiausiai dėl margarino, kuris yra net ne sviestas, o niekam tikęs jo pakaitalas), valyto sviesto privalumai Indijoje žinomi nuo seniausių laikų, jis liaupsinamas net Ajurvedoje.