Grietinėje troškintas triušis

 (8)
Grietinėje troškintas triušis
© Shutterstock nuotr.

Dietinis patiekalas.

Jums reikės:

· Nedidelio triušio (1-1,5 kilogramo svorio)
· 250-300 gramų grietinės
· 100-200 ml baltojo sauso vyno
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· 3 skiltelių česnako
· 200-300 ml sultinio arba vandens
· 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
· Žalio čiobrelio
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
· Kelių rožinių pipirų

Gaminimas

1) Išdarinėtą triušį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių gerai apkepkite triušio gabalėlius, kol šie įgaus auksinį atspalvį.

2) Apkepintą triušį iš keptuvės perkelkite į puodą, laikykite šiltai.

3) Į keptuvę, kur kepinote triušio gabaliukus, sudėkite supjaustytus svogūnus – juos kepkite maždaug 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną ir viską troškinkite maždaug 7-10 minučių.

4) Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelį ir rožinius pipirus. Įpilkite 200-300 mililitrų sultinio arba vandens, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

5) Į keptuvę vėl sudėkite triušio gabalėlius (pageidautina, kad padažas praktiškai semtų mėsą). Leiskite troškiniui užvirti, tada keptuvę uždenkite dangčiu ar paprasčiausia folija.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir palikite ten triušį troškintis – procesas turėtų trukti apie pusantros ar dvi valandas (galima troškinti ir ant viryklės, tik ugnis turi būti minimali).

7) Kai triušis baigs troškintis, prieš patiekdami šį patiekalą, leiskite jam apie 20 minučių atvėsti. Prie triušienos kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė, virti ryžiai ar paprastos daržovių salotos.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Figūrai nekenkiantys ledai

2014 balandžio mėn. 25 d. 00:01
Ledai – tai ne tik gaivinantis skanėstas šiltą dieną, bet ir sveikatai naudingas produktas. Nepagrįstas augalinių riebalų garbinimas – jau praeitis. Vis labiau vertinami natūralūs ledai, kurie pagaminti iš trintų vaisių, uogų, riešutų ar sėklų.

Pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas mini du jubiliejus

2014 balandžio mėn. 24 d. 18:42
Šį pavasarį žurnalas „Geras skonis“, šviečiantis Lietuvos visuomenę gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros srityse, mini net dvi jubiliejines sukaktis: balandžio mėn. jau išleistas 100-asis žurnalo numeris, o gegužės mėn. žurnalas švęs 15-ąjį gimtadienį.

Pavasariškas varškės tortas

2014 balandžio mėn. 25 d. 00:01

Naudingas VIDEO: kaip iškart supjaustyti 10 mažų pomidorų (3)

2014 balandžio mėn. 24 d. 00:01
Nuo šiol nebūtina kankintis, jei norite perpjauti per pusę 10 mažų pomidoriukų.

Sveikiname gardžiausių velykinių patiekalų gamintojas! (2)

2014 balandžio mėn. 23 d. 17:40
Dėkojame visiems, pasidalinusiems savo gardžių velykinių patiekalų receptais ir skelbiame nugalėtojas!