Grietinėje troškintas triušis

 (8)
Grietinėje troškintas triušis
© Shutterstock nuotr.

Dietinis patiekalas.

Jums reikės:

· Nedidelio triušio (1-1,5 kilogramo svorio)
· 250-300 gramų grietinės
· 100-200 ml baltojo sauso vyno
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· 3 skiltelių česnako
· 200-300 ml sultinio arba vandens
· 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
· Žalio čiobrelio
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį
· Kelių rožinių pipirų

Gaminimas

1) Išdarinėtą triušį supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių gerai apkepkite triušio gabalėlius, kol šie įgaus auksinį atspalvį.

2) Apkepintą triušį iš keptuvės perkelkite į puodą, laikykite šiltai.

3) Į keptuvę, kur kepinote triušio gabaliukus, sudėkite supjaustytus svogūnus – juos kepkite maždaug 1-2 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną ir viską troškinkite maždaug 7-10 minučių.

4) Į keptuvę sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelį ir rožinius pipirus. Įpilkite 200-300 mililitrų sultinio arba vandens, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, sudėkite grietinę ir viską gerai išmaišykite.

5) Į keptuvę vėl sudėkite triušio gabalėlius (pageidautina, kad padažas praktiškai semtų mėsą). Leiskite troškiniui užvirti, tada keptuvę uždenkite dangčiu ar paprasčiausia folija.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir palikite ten triušį troškintis – procesas turėtų trukti apie pusantros ar dvi valandas (galima troškinti ir ant viryklės, tik ugnis turi būti minimali).

7) Kai triušis baigs troškintis, prieš patiekdami šį patiekalą, leiskite jam apie 20 minučių atvėsti. Prie triušienos kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė, virti ryžiai ar paprastos daržovių salotos.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (21)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:04
"Virtuvės mitų griovėjai" siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Moliūgų kisielius desertui (1)

2014 balandžio mėn. 20 d. 00:01
Moliūgų kisielius desertui
Asmeninio archyvo nuotr.
Lengviems, pavasariškiems, velykiniams desertams siūlomas kisielius. Bet išvirti reikėtų jį ne skystą, o tirštą ir ne gerti, o šaukštu kabinti.

Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“ (2)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai pavasariškas tortukas. Papuošiantis Velykinį stalą ir labai pradžiuginsiantis vaikus. Juk atšilus orams ant vejos iškyla daug kurmių kalnelių.

Velykinis avinėlis

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Velykinis avinėlis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kad velykinis stalas nebūtų be krikščioniško simbolio, išsikepkite mielą saldų avinėlį. Trafaretų galima susirasti internete, knygose, jei mokate - patiems nusipiešti.