Jums reikės:

· 1 skardinės konservuotų trintų pomidorų ar konservuotų pomidorų savo sultyse;
· 180-200 gramų natūralaus jogurto;
· 4 paprikų;
· 4 didelių pomidorų;
· 3 vidutinio dydžio raudonųjų svogūnų;
· 2 česnako galvų;
· 4 šakelių baziliko;
· alyvuogių aliejaus;
· 0,5 arbatinio šaukštelio maltos kalendros;
· druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Svogūnus nulupkite, paprikas nuplaukite, perpjaukite, išimkite sėklytes. Svogūnų galvas perpjaukite į 6-8 dalis, paprikas – į keturias dalis.

Nulupkite išorinį česnako galvų sluoksnį, tuomet jas perpjaukite pusiau. Visas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Svogūnus ir paprikas sudėkite į nedidelę kepimo skardą. Pomidorus perverkite kepimo iešmu.

Česnako galvų puseles įvyniokite į foliją, įpilkite truputį vandens. Taip paruošas daržoves dėkite ant grotelių ir kepkite apie 20 minučių.

Tuo metu į puodą supilkite skardinę konservuotų pomidorų, suberkite smulkiai supjaustytus baziliko lapelius (kelis jų pasilikite sriubos papuošimui), kalendrą, druską ir juoduosius pipirus. Leiskite užvirti ir nukelkite nuo ugnies.

Iškepusias daržoves sudėkite ant pjaustymo lentelės. Česnakus išvyniokite iš folijos patalų. Visas daržoves pakankamai smulkiai supjaustykite. Supjaustytas daržoves sudėkite į puodą su konservuotais pomidorais, leiskite užvirti ir nukelkite nuo ugnies.

Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite po dosnų šaukštą jogurto, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir papuoškite baziliko lapeliais arba svogūnų laiškais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)