Produktai:
200 g grietinėlės (35 proc.),
225 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos),
2 šaukštai romo,
0,3 stiklinės pistacijų,
0,3 stiklinės migdolų drožlių.
Kaip gaminti:
1. Puode įkaitinkite grietinėlę. Dubenyje gabalėliais sulaužykite šokoladą.
2. Pilkite ant šokolado karštą grietinėlę ir maišykite, kol masė bus vientisa. Tada sudėkite 25 g sviesto, 2 šaukštus romo, išmaišykite ir nakčiai įdėkite masę į šaldytuvą.
3. Pistacijas išgliaudykite, trintuvu sutrinkite iki smulkių kruopelių. Suberkite jas į lėkštę. Į kitą lėkštę suberkite migdolų drožles. Suformuokite saldainius, apvoliokite juos smulkintose pistacijose, migdolų drožlėse, paskui įdėkite į šaldytuvą.
Skanaus!