Salotoms reikės:

100 g pilnagrūdžių kviečių
400 g ankštinių mišinio
Alyvų aliejaus
Citrinų sulčių
Druskos

Nakčiai pamerkite kviečius ir ankštinius vandenyje, skirtinguose induose. Kitą dieną užvirkite vandenį puode, įberkite kviečius, virkite dvidešimt minučių. Sudėkite ankštinius ir virkite dar penkiolika minučių. Pakeiskite vandenį: suberkite kviečius su ankštiniais į kiaurasamtį, po to suberkite į šviežią, jau verdantį vandenį. Virkite dar penkiolika minučių.

Nupilkite vandenį ir perdėkite puodo turinį į serviravimo indą. Pasūdykite, pašlakstykite alyvų aliejumi ir citrinų sultimis, sumaišykite. Galima pabarstyti anyžiumi ir smulkiai supjaustytais svogūnais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)