Produktai:
500 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar kalakutienos)
1 svogūno
1 kiaušinio
1 nedidelio obuolio
1 v. šaukšto krakmolo
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių
Glazūra:
1 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo
1 v.š.citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių
Kaip gaminti:
1. Obuolį nulupti, sutarkuoti labai smulkiai, sultis nuspausti.
2. Svogūną smulkiai supjaustyti. Į maltą mėsą dėti tarkuotą obuolį, svogūną, kiaušinį, krakmolą, prieskonius ir druską. Gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą valandai.
3. Iš faršo formuoti kukulius, dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 225 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
4. Glazūrai visus produktus sumaišyti. Ištepti kukulius ir dar pakepti 5 minutes.
5. Patiekti su mėgiamu garnyru.
Skanaus!
Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!
*************
Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!