Barmenų elitas pristatė specialiai čempionatui sukurtus subalansuoto ir gaivaus skonio gėrimus, galinčius tapti šios firmos kokteilių paveldo dalimi. Turo nugalėtojai turės per tris mėnesius pristatyti savo kokteilius visuomenei ir pelnyti kuo didesnį pripažinimą.

„Jaučiuosi gerai. Šiemet vėl ryžausi dalyvauti, nes praėjusiais metais Maskva buvo kažkas tokio… Mokymai, žmonės, nauji pasiūlymai, vakarėliai. Po tos kelionės man reikėjo dar dviejų savaičių, kad susidėliočiau visas mintis į vietas“, – po laimėjimo kalbėjo praėjusių metų Baltijos šalių finialiniame etape pergalę išplėšęs ir Lietuvą Maskvoje atstovavęs A. Mulevičius, šiemet vėl turintis progą kautis dėl kelialapio į pasaulinį kokteilių čempionato etapą.

Ž. Daukintis barmenu dirba tik metus – tai pirmasis čempionatas, kuriame vaikinas pasiryžo dalyvauti. „Praėjusiais metais stebėjau Baltijos šalių finalą Vilniuje, buvau atvažiavęs palaikyti Algirdo. Po renginio žinojau, kad sekančiame čempionate aš stovėsiu tarp dalyvių – taip viskas patiko. Norėjau tiesiog sudalyvauti, pralaužti ledus, tačiau dabar galiu pasakyti, kad pirmasis lūžis įvyko su kaupu“, – pergale džiaugėsi vaikinas.

Kaunietis barmenas O. Tūba praėjusiais metais dalyvauti šiame čempionate negalėjo – ruošėsi kitam konkursui, kurį ir laimėjo. „Visiškas chaosas. Vieną akimirką sėdi ir galvoji ar pateksi, o kitą tu jau esi išrinktas. Labai smagu, visiškai nesitikėjau būti išrinktas“, – kalbėjo barmenas.

Lietuvoje susirinkusią komisiją sudarė trys kokteilių kultūros profesionalai: pasaulinis „Bacardi“ ženklo ambasadorius iš Londono Davidas Cordoba, profesionalus miksologas iš Indijos Arijitas Bose ir įmonės ženklo ambasadorius Baltijos šalyse Remigijus Beinoras.

D. Cordobos teigimu, šių metų atranka Lietuvoje – itin šaunus renginys. „Buvo puikių pasirodymų. Iš kai kurių barmenų tikėjausi daugiau nei jie parodė, tačiau dalis – labai nustebino. Geras miksologas iš esmės kiekvieną dieną trokšta atrasti naują skonį, išrasti naują mišinį – kai kurių dalyvių akyse matėsi ta aistra. Daug metų Lietuva man buvo vienu žingsniu priekyje, lyginant su kitomis Baltijos šalimis. Šiemet ji turi stiprią varžovę – Latviją“, – skaičiuodamas barmenų surinktus taškus kalbėjo D. Cordoba, kuris yra ir pasaulinio čempionato pradininkas.

A. Bose, profesionalus miksologas iš Indijos, Lietuvoje svečiuojasi jau ketvirtąjį kartą. Jo vertinimu, mūsų šalies barmenų lygis per pastaruosius metus iš esmės pagerėjo, tačiau lyginant su praėjusiais metais – lietuviai vis mažiau improvizuoja. „Šiemet tarp lietuvių dalyvių atradome kelis ypatingus, itin atidžiai besirenkančius gėrimų ingredientus, apgalvojančius stiklinių apipavidalinimą. Šių metų laimėtojai turės daug dirbti, kad tobulintų savo įgūdžius ir galėtų lygiavertiškai susirungti pasauliniame konkurse“, – paaiškėjus nugalėtojams kalbėjo A. Bose.

„Kiekvienais metais Baltijos šalių čempionato kokybė vis gerėja. Patys barmenai nestovi vietoje, gan stipriai progresuoja, maišydami gėrimus naudoja natūralius ingredientus – patys gamina sirupus ir jau nebenaudoja pirktinių. Baltijos šalys vis labiau artėja pasaulinio lygmens link“, – po čempionato kalbėjo R. Beinoras. Jo teigimu, kasmet čempionatas sulaukia vis daugiau barmenų susidomėjimo, tad atrinkti pačius geriausius darosi vis sunkiau – konkurso baigtį lemia ne tik surinkti taškai, bet ir pačių barmenų potencialas bei charizma.

2015 metų vasario mėnesį Baltijos šalių kokteilių čempionato finalas vyks Estijoje. Renginio metu bus išrinktas nugalėtojas, kuriam atiteks kelialapis į pasaulinio konkurso finalą Sidnėjuje, Australijoje. Kasmet pasauliniame kokteilių čempionate rungiasi įvairių šalių atstovai, pradedant Amerika ir Europa, baigiant Azija ir Afrika. Čempionatas yra svarbus įvykis miksologams, nes laimėtojo kūrinys skelbiamas metų kokteiliu, yra pristatomas visame žemyne ir įtraukiamas į oficialių  kokteilių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją